Runkosarjan ykköspaikka Veiterälle, JPS nurin 4‒8

Lappeenrannan Veiterä varmisti keskiviikkona runkosarjan ykköspaikan vierasvoitolla JPS:sta numeroin 4‒8 (1‒3). Veiterällä on koossa 31 pistettä, kakkosena olevalla JPS:llä 25. Molemmilla joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä. Tämän hetken sarjakolmonen Kampparit voi vielä haastaa Jipsin.

Keskiviikkoillan ottelussa oli panosta ja se tuntui vaikuttavan alussa molempien joukkueiden otteisiin. JPS oli aavistuksen terävämpi ja pystyi luomaan varallisia tilanteita Veiterän maalille. Kun kymppi oli täynnä, niin JPS rakensi tiukan tilanteen Topi Peuhkurin vartioimalle maalille, Johan Segerman joutui rikkomaan ja pallo pilkulle. Tämän hetken JPS-ruumiillistuma Nico Nevalainen ohitti Peuhkurin ja kotijoukkue siirtyi 1‒0-johtoon.

Jipsijohto kesti ottelussa noin kolmisen minuuttia. Emppu Fedorov toi Veiterän tasoihin Tomppa Hauskan esityöstä. Tämän jälkeen pelattiin tasaisissa merkeissä miltei parikymmentä minuuttia. Tosin Veiterä antoi hieman tasoitusta, kun Segermanin Jupe oli komennettu jäähypenkille jo toistamiseen ja Liimataisen Tepi mietiskeli tekosiaan toimitsijakopin edustalla täyden kympin. Joukkueiden tasoero näkyi siinä, että JPS ei vaan saanut omaa peliään uomiinsa vaikka tilaa kentällä oli. Vastaavasti JPS:n Atte Hänninen koukkasi itselleen kympi 26. minuutilla ja peli painui JPS-päätyy. 32. minuutilla Tomi Hauska sivalsi Veiterän johtoon ja johtoasema piti. Jakson lopulla Tomppa pamautti illan toisen MM-pronssimitalisti Eetu Peuhkurin syötöstä ja taukolukemat olivat valmiit.

Veiterä karkasi

Kahden maalin johto on nopeissa pallopeleissä ‒ kuten jääpallossa, kiekossa, käsipallossakin ‒ kaikkein riskialttein. Veiterän kaverit tiesivät tämän ja tulivat ryminällä toka jaksolle: 51. minuuttia kellossa, niin Emppu Fedorov tekee illan toisen osumansa, puolitoista minuuttia tästä ja Tepi Liimatainen on maalinteossa, ja: vajaat seitsemän minuuttia eteenpäin, niin Verhelän Ere karkaa JPS-kulman jälkeen ryystistä maalintekoon ja taulussa jo 1‒6. Bäng & Game Over! Alle tunti oli pelattu.

JPS pääsee osittain peliin mukaan Nevalaisen toisella rankkarimaalilla, jonka jälkeen yksi suomalaisten 98-ikäluokan lahjakkaimmista jääpalloilijoista Tatu Ässämäki kiemurtelee tyylilleen ominaisesti maalille ja kaventaa numeroiksi jo 3‒6. Kuitenkin jo seuraavalla minuutilla Emppu Fedorov palauttaa asiat raiteilleen hattutemppumaalillaan ja tilanne on 3‒7. Nevalainen pannaan lyömään vielä kolmas rankkari ‒ eikä erehdy. Tilannetta edelsi tiukka tilanne, jossa T. Peuhkuri otti harmillisen kampitusjäähyn. Pelin viimeisellä vartilla myös JPS syyllistyy jäähyihin ja kirivaihde jää näkemättä. Aivan lopussa Veiterän Johan Segerman saa pallon päätyrajan tuntumassa, kiertää ruuhkan ja tekee loppunumerot 4‒8. On maininnan arvoista, että tämä oli ”Untti” Segermanin ensimmäinen liigamaali. Pallo talteen.

Yksi illan hahmoista Jyväskylän Viitaniemessä: Johan Segerman – kaksi jäähyä ja lopuksi uran ensimmäinen liigamaali (kuva: VMH/Patric Huittinen).

Pelin jälkeen Veiterän valmennusjohdossa iloittiin runkosarjan voittoa ja tasapainoista esitystä:

‒ Kyllä me vietiin peliä vahvasti. Alussa Jipsi tuli päälle, mutta mitään paniikkia ei ollut. Nevalaisen vetäisemät rankkarit olivat hyviä ja jääpallomokken asema on vähän karu, joukkueenjohtaja Lare Segerman kertoi.

‒ Varsinkin toisen puoliskon alku oli jälleen erittäin vahvaa peliä. Keskittyminen oli 100 %:sta ja voitimme tilanteet selväsi. Vaikka pelattiin pitkähkö jakso vajaalla, niin mitään vaaraa ei ollut. JPS pääsi kaventamaan loppupuolella, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvää.

Joukkueen johto huomautti, että vaikka Emppu saalisti hattutempun, niin jälleen löytyi laajuutta maaliteossa, viisi kaveria pääsi maalisarakkeeseen:

‒ Tilanne on tässä suhteessa hyvä, kenelläkään ei ole apinaa selässä ja pelaamme vapautuneesti. Tärkeimmät pelit ovat vasta edessä ja joukkueessa on varsin rento fiilis. Andy Ropon puuttuminen tänään kuumesairauden takia mahdollisti Pyry Kunnaksen peluuttamisen puolustuksen tontilla ja Juntterin jäähyen aikana Pyry taisteli hyvin alakerrassa, Segerman päätti haastattelun.

Ottelupöytis, tästä

Perjantaina uudelleen: JPS

Veiterän pelit jatkuvat jo ylihuomenna perjantaina, kun JPS saapuu viimeiseen vieraspeliinsä Kisapuistoon. Sarjan ykkösenä pysyy Veiterä, mutta muista kärkipaikoista käydään kova kisa: JPS voi päätyä kakkoseksi tai kolmoseksi, Kamppareilla on mahdollisuus sijoihin 2‒4, Akilles voi päätyä sijoille 3‒5, HIFK voi onnistuessaan kivuta vaikkapa neljänneksi. Kärkipään joukkueet kohtaavat toisiaan ristiin, joten mitään varmaa ei voi vielä sanoa…

Veiterä pelaa kaksi viimeistä otteluaan kotona: perjantaina klo 18:30 kohdataan JPS ja sunnuntaina 11.2. Lappeenrantaan saapuu pari viimeisintä peliään voittanut Narukerä, ottelu alkaa klo 13:00.

Tervetuloa seuraamaan kotimaista huippujääpalloa Kisapuistoon!

Bandytoimitus