Sehän meni kuten piti

JPS – Veiterä 3–5 (1–2)

Runkosarjan ylempi jatkosarja saatiin päätökseen. Veiterä lähti hakemaan itselleen sarjan kolmossijaa eli voittoa Jyväskylästä. Samaan aikaan Kampparit ja Narukerä taistelivat sarjan ykköspaikasta Mikkelissä. Ja: niinhän se meni kuten piti.

Voitolla Veiterä varmisti runkosarjan kolmannen sijan. Pelit jatkuvat siis puolivälierissä alemmassa jatkosarjassa toiseksi, eli runkosarjan kuudenneksi tullutta WP 35:ttä vastaan. JPS kohtaa kovassa nosteessa olevan Akilleksen – sarjaykkönen Kerä ja tänään kakkoseksi valahtanut Kampit huilaavat ensi viikon.

Viitaniemen matsi pelattiin huippuoloissa – mitä nyt aurinko hieman heijasteli jäänpinnasta Veiterä-mokke Saku Herrasen silmiin ensimmäisen puolen tunnin ajan.

Kenttäpeli oli tasaista ja osin myös hieman varoivaista. Tunnustellen lähdettiin liikkeelle. Veiterä nosti hiljalleen karvausta ja pääsi ns. ylähäsyllä estämään Jipsin vahvan pelin rakentamisen akselilla HiltunenKPesonenTuhkanenÄssämäki. Veiterältä Santtu Nurmi, Samppa Äikäs ja keskialueen kolmikko VerheläEPeuhkuriJPeuhkuri painoivat pelin painopistettä kohti JPS-vahti Karri Leisimon maalia.

Kahdeksannella minuutilla Joonas Peuhkuri osuikin maalin edustalta ja vei vieraat johtoon. Tämä pakotti JPS:n jo hieman avaamaan peliä ja he saivatkin ensimmäisen puolen tunnin aikana kolme vaarallista kulmatilannetta, jotka eivät onneksi tuottaneet tulosta. Erityisesti kovalyöntinen Joonas Hiltunen saatiin pidettyä aisoissa.

Veiterä meni kahden maalin johtoon 29. minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun Sane Nurmi osui libero Juuso Kärmeniemen esityöstä. Parin maalin johto toi jo vähän vapautuneisuutta Veiterän peliin. Aivan ensijakson lopulla (45. minuutilla) kävi kuitenkin niin, että omat junnut, Kalle ja Topi Pesonen tekivät punapaidoille todellisen koppimaalin: 1–2-numeroissa tauolle.

JPeuhkuri ottelun hahmona

Toisella jaksolla Veiterä jatkoi edelleen vahvaa luistelua. JPS on kieltämättä joukkue, jossa on todella taitavia yksilöitä ja hienoja pelaajia, mutta heidän otteet olivat silminnähden ”yksilösuorituksia” – sen sijaan Veiterältä Matias Lehtonen, Eetu Peuhkuri ja tässä pelissä mainioon pistevireeseen päässyt Joonas Peuhkuri (2 + 2) näyttivät mitä tarkoittaa vauhti ja joukkuepeli.

Ensin 49. minsan kohdalla JPeuhkurin ampumasta laukauksesta Huuhtasen Paavo siirsi ribarin maaliin ja sen jälkeen kenttäpelissä Lehtosen ja EPeuhkurin luisteluvoimalla pelin painopiste kallistui vääjäämättä kohti Leisimon maalia. Veiterä meni JPeuhkurin sivaltamalla rankkarilla jo 4–2-johtoon. Senkin taustalla oli entinen Veiterä-junnu, Kyllösen Jaakko, jolle kenttäkunkku M-O. Gustafsson määräsi huitomisjäähyn.

Tämän jälkeen pelattiin edelleen vauhdikkaasti ja JPS-luotsi Topi ”ei-se-Ryde” Rytkönen kannusti omiaan kiivaasti kohti Veiterän maalia. Tilanteen kuivuivat tiiviin Veiterä-puolustuksen malttiin, mutta 87. minuutilla vihdoin onnistui, kun Jarno Erosen maila oli sopivasti kohdalla ja Jasu Koljoselle merkittiin sinänsä harvinainen maalisyöttö: 3–4 ja tilanne tiivistyi.

Veiterän lankulta toivottiin aikalisää ja se saatiin. Heti aloituksen jälkeen JPeuhkuri tavoitti kärjessä viilettäneen Samppa Äikkään, joka löi pallon noin 25 metristä ohi hämmästyneen Leisimon. Se niiautti Jipsin ja loppu oli enää muodollisuus. Leisimo palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana.

Veiterälle tilille Jyväskylästä arvokas voitto, jonka avaimina olivat luistelu, hyvä koko joukkueen puolustus ja hyvä yhteispeli. Huomionarviosta oli myös se, että Veiterä oli matkassa ilman paria avainpelaajaansa, jotka kärsivät pienistä alaraajavaivoista. He kyllä parantuvat seuraaviin peleihin ja ovat valmiina antamaan panoksensa seuraavissa matseissa.

Pöytis

Tero Nieminen: Puolustus ratkaisi

Ottelun jälkeen Tero Nieminen välitti iloiset tunnelmat Viitaniemen kentältä:
– Puolustettiin tänään hyvin. Oltiin kypsiä ja pidettiin JPS:n taitava hyökkääjät laidoilla.
– Oli myös hienoa, että pelihuumori alkaa löytyä ja oltiin muutenkin terävänä koko pelin ajan. Runkosarja on hyvä päättää voittoon ja nyt aletaan pelaamaan vain voitosta, Nieminen sanoi.

Veiterän seuraava vastustaja on WP 35 Varkaudesta. Se sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Toisen puolivälieräparin muodostaa JPS ja Porvoon Akilles. Hifkin, Botnia ja Olssi kausi päättyi tähän. Tero Nieminen mietti jo tulevaa ottelusarjaa:
– Sanoin jätkille, että tästä pelistä otetaan hyvät asiat mukaan ja keskittyminen keskiviikkona alkavaan sarjaan alkaa joka jannulla. Meidän pitää olla valmiina kun ratkaisupelit alkavat.
– Tavoite luonnollisesti on, että päästään lyömään tämä poikki heti ensi viikon aikana. WP 35 tiedään hyväksi joukkueeksi, joilla riittää luisteluvoimaa. Mutta niin riittää meilläkin.
– Tästä tulee kokonaisuuden kannalta hyvä ja mielenkiintoinen jääpallokevät, myhäili Nieminen arvokkaan vierasvoiton jälkeen.

Veiterä aloittaa puolivälieräpelit kotikentällä keskiviikkona 15.2.
Tervetuloa kannustamaan Veiterä kohti semifinaaleja ja mitalipelejä!

Bandytoimitus