Semifinaaliennakko: Veiterä – Kampparit

Veiterä ja Kampparit kohtaavat toisessa semifinaaliottelussa lauantaina. Joukkueen päävalmentaja Aleksei Nikishov toivoo napakkaa tuomarilinjaa, libero Santtu Nurmi yleisöä lehtereille.

Aleksei Nikishov on koko kauden ajan ollut hyvin maltillinen kommenteissaan tuomareiden suhteen. Semifinaaliottelu Mikkelissä kuitenkin avasi kielenkannat:

”Ihmettelen miten tuomareiden linja muuttui paitsi periodilta toiselle myös päädystä toiseen?”

”Myönnetään, että Emppu oli paitsiossa ja me hyödyttiin siitä. Se oli tuomarivirhe. Mutta niitä virheitä sattui kyllä ihmeellisesti koko pelin aikana. Andy sai jäähyn ihan normaalista olka-vastaan-olka -tilanteesta ja sitten Aksi taklattiin nurin polvitaklauksella rankkarialueella ja siitä ei saanut mitään…”, Nikishov kertasi keskiviikkoillan tapahtumia.

Enemmänkin sanottavaa olisi: Nikishovin mielestä suomalaiset päätuomarit ovat erittäin hyviä, mutta hyvän päivän ja huonon päivän välinen ero on liian suuri. Kokeneena jääpallomiehenä Nikishov on vuosien aikana nähnyt paljon suomalaisia huipputuomareita:

Wallen, Kanniainen, Kuusela – he ovat kansainvälistä huippua ja hyviä tuomareita on kasvamassa kyllä. Mutta onko huomio kiinnittynyt liikaa päätuomareihin? Vaikuttaa siltä, että linjamiehet ovat pelissä passiivisia ja eivätkä erota selvää paitsiota ja rikettä? Eikö linjamiehiä ole kehotettu vislaamaan virheitä..?”, Nikishov kysyy.

Hetken puhistuaan Aleksei toteaa, että tuomarit eivät pelejä ratkaise: sen tekevät joukkueet, valmentajien taktiikat ja pelaajat.

Santtu Nurmi: hyvä peli on luvassa

Liberon paikalla palloja luutiva ja peliä käynnistävä Santtu Nurmi kertoo haastattelussa odottavansa runsaasti yleisöä lehtereille ja siten hyvää peliä.

Katso tästä Santun haastattelu:

 

Semifinaaliottelu Veiterä – Kampparit vislataan käyntiin lauantaina 25.2. klo 17. Paikalle kannattaa valua hieman aiemmin: Liput (5 / 10 €) myydään pysäköintialueen jäähallin puoleisella sisäänkäynnillä.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN VEITERÄ KOHTI FINAALIA!

 

Bandytoimitus