Täydet pisteet Kämäriltä

Veiterä jatkaa Bandyliigan kärjessä. Tänään perjantaina Veiterä nappasi tärkeät vieraspisteet WP 35:ltä. Tasaisen ottelun voittomaalin viimeisteli Aleksi Seppänen pelin 82. minuutin kohdalla.

WP 35 – Veiterä 4–5 (1–4)

Ensimmäisen jakson alkuvartti oli Veiterän hallintaa, mutta Wepsut sai pari vaarallista kulmatilannetta. Vihdoin 17. minuutilla Valtteri Hauska iski Veiterän johtoon kulmasta – tutusti syöttäjänä Tomi Hauska.

Ottelu eteni reilut 20 minuuttia ja WP 35 ei päässyt edes tekopaikoille, peli oli kokolailla Veiterän hallussa. 27. minuutilla Tomi Hauska näkee Ere Verhelän ja vapauttaa A-maaottelut viime viikonloppuna pelanneen Verhelän läpiajoon ja siitä Veiterä 2–0-johtoon. Vierasjoukkueen vahva ote aiheuttaa painetta WP 35:n pelin rakentamisessa ja vielä saman minuutin aikana Aleksi Seppänen karvaa pallon varkautelaispakilta, kiittää ja panee pallon verkkoon: 0–3.

WP 35 saa hieman pelistä otetta ja 38. minuutin kohdalla Kristian Paukkonen pääsee hyvää vetopaikkaan ja avaa kotijoukkueen maalitilin. Veiterän maalissa pelannut Saku Herranen – vaikka tuntee hyvin Kristianin lyönnin monista, monista treeneistä… – ei aivan ehtinyt hyvän lyönnin eteen.

Veiterä kuitenkin iskee nopeasti takaisin: jo seuraavalla minuutilla nähdään Ere Verhelän vahva pallon ylöstuonti ja laukaus pomppaa reboundiksi, jonka kentän hahmona häärinyt Tomppa Hauska iskee sisään: 1–4-numeroissa mennään viettämään taukoa.

Puoliajalla WP 35:n kotikopissa porisee pääkokki Jora Saastamoisen kärmekeitot. Ne – ja muut hyvät neuvot – nautittuaan Weparit tulee vahvasti toiselle puoliajalle: 50. minuuttia kellossa, niin Juho ”Kyyyl” Holopainen vapauttaa Vladimir Druzhkovin läpiajoon ja pallo maaliin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Kalle Pesoselle avautuu tekopaikka Seppäsen oivaltavasta syötöstä, mutta Pesonen ei aivan onnistu. Jääpallo on nopea peli: hyökkäyssuunta vaihtuu välittömästi ja hieman lepsun Veiterä-puolustuksen myötävaikutuksesta Akseli Uotinen pääsee iskemään kotijoukkueen jo maalin päähän. Nyt numerot ovat 3–4.

Toisella puolikkaalla Veiterän tempo jäi pukukoppiin ja WP 35 pääsi peliin mukaan. Maalin johtoasemassa Veiterä lisää luistelua ja pitää otteen pelistä. Kun peliä on jäljellä kahdeksan minuuttia, Aksi Seppänen tekee illan toisen ja Tomi Hauska syöttää illan kolmannen: 3–5 Veiterälle. Veiterä pitää aikalisän, joka pyydettiin tuomarilta juuri ennen Aksin voittomaalia.

Kotijoukkueen Holopainen pääsee vielä kaventamaan Veiterän puolustuksen merkkausvirheestä ja hyvänä luistelijana Juho ei jää aikailemaan vaan polkee maalipaikkaan ja tekee loppunumerot 4–5.

Taistelun tauottua ja Kämärin stadionin valojen himmentyessä Veiterän valmentaja Valeri Gratsev pohtii illan peliä tähän tapaan:
– Javisst, peli oli tiukka. Me olimme hyviä ensimmäisellä periodilla, mutta toisella luistelu loppui. WP 35 on hyvä joukkue ja he pääsivät paremmin mukaan peliin.
– Toisella jaksolla meillä oli myös hyviä maalipaikkoja, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu sisään.

Veiterän osumat tänään:
Aksi Seppänen x 2
Valtteri Hauska
Ere Verhelä
Tomi Hauska (+3 syöttöä)

Mainittakoon, että tulisieluinen keskialueen raataja Juuso ”Sneikki” Kärmeniemi ruhjoi vastustajaa sillä seurauksin, että päätuomari Mika Mutanen määräsi kolme henkilökohtaista jäähyä. Siitä lievä punainen kortti ja ulosajo.  Sneikki on kehissä huomenna.

Ottelupöytis

Seuraava kotiottelu pelataan jo huomenna lauantaina, kun Kisapuistoon saapuu viimevuotinen mestarijoukkue JPS. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa kannustamaan Veiterän pojat voittoon!

–Bandytoimitus, Savon kirjeenvaihtajan välittämien tietojen perusteella