TUOMAS ANTIKAINEN VEITERÄN LEIRIIN

Veiterä vahvistaa ensi kauden edustusjoukkuetta sopimuksella Tuomas Antikaisen kanssa. Sähäkkänä keskikenttäpelaajana tunnettu Tuomas hakee uralleen uudenlaista alkua paitsi kentältä myös kentän ulkopuolelta.

Tuomas Antikainen (s. 2000) vastaa Veiterämedian puhelinhaastatteluun kiireisen työpäivän jälkeen:
– Olen kyllä tosi iloisella mielellä sopimuksesta Veiterän kanssa. Tuntuu, että saisin jääpalloilijan ja ihmisenä uuden alun uralleni.

Antikaisen polku on, nuoresta iästä huolimatta, kulkenut jo monen seuran kautta. Jääpallo-opit on omaksuttu Botnian 1990-luvun mitalitehtaassa ja viime vuoden hän pelasi Porin Narukerässä. Bandyliigaa on takana jo useampi vuosi.
–Porin Narukerälle pitää sanoa kiitokset mahdollisuudesta oppia uutta, mutta ei sen enempää. Nyt katsotaan eteenpäin ja nöyrällä mielellä tulen menestyvään joukkueeseen, jolla on kirkas tavoite.
– Uuden seuran ja uuden alun kautta viime kauden lopun kohu voisi unohtua ja voisin aloittaa ikään kuin puhtaalta pöydältä. Aloitan siis uuden sivun jääpalloon ja elämään Lappeenrannassa, Tuomas pohtii.

Tuomas Antikainen on siis muuttamassa Lappeenrantaan nöyrällä, mutta hyvällä asiallisella asenteella:
– Minusta on hienoa päästä pukukoppiin, jossa saa oppia voittamisen kulttuurista ja hyvästä joukkuehengestä. Olen kuullut vain pelkkää hyvää Veiterän organisaation tavasta käsitellä pelaajia ja kehittää nuorista pelaajista entistä parempia.

Antikainen pääsee paikkaamaan kansallisella tasolla isoja ruutuja: Veiterän viime kauden mestarijoukkueen keskikentältä Ruotsiin muuttanut Tero Liimatainen ja toisaalta kotikaupunkiinsa Mikkeliin opintojen perässä palannut Tuomas Liukkonen olivat viime kaudella Veiterän pelin isoimmat sielut.
– Tiedosta kyllä odotukset ja se ruokkii motivaatiota, Antikainen pohdiskelee.
– Toisaalta tiedän, että Veiterässä riittää kokemusta ja osaamisen leveyttä. Se tekee Veiterästä varmaankin taas yhden suosikeista.
– Oma tavoitteeni on tukea joukkuetta hyvää tulokseen niin hyökkäys- kuin puolustuspelissä. Näen asian niin, että uuden seuran myötä voin jättää parin viime kauden pettymykset kokonaan taakseni.

Merellinen ulappa vaihtuu Saimaan saaristomaisemiin, kun Tuomas Antikainen siirtyy Veiterän edustusjoukkueen miehistöön. (Kuva: T. Antikaisen kotialbumi.)

Veiterä-Akatemia houkuttelee

Lappeenrantaan Tuomas Antikaisen tuo myös mahdollisuus opiskeluun pelaamisen rinnalla:
– Tavoitteeni on päästä lukemaan kauppatieteitä ja Lappeenrannassa oleva LUT tarjoaa avoimien opintojen kautta siihen hyvän väylän. On hyvä asia, että pääsen kiinni taas opintoihin ja saa siten opintourankin käyntiin.
– Ehkä koko elämä ei ole jääpalloa vaan opinnot ovat myös tärkeä hoitaa kunnolla, Tuomas Antikainen miettii.

Veiterän edustusjoukkueen kokoamisesta vastaava manageri Ana Peuhkuri on tyytyväinen sopimukseen Antikaisen kanssa:
– Meille kelpaavat vain pelaajat, jotka pystyvät osoittamaan olevansa huippu-urheilijoita. Muita emme tarvitse.
– Edustusjoukkueen rosteri alkaa olla varsin hyvin kasassa. Valkka Tero Niemisen kanssa on näitä mietitty ja joukkue asettaa itse omat tavoitteensa.

Myös Peuhkuri on tyytyväinen LUT-yliopiston kanssa luotuun Veiterä-Akatemia -järjestelyyn:
– Tuomaksen tapaus osoittaa, että voimme täällä Lappeenrannassa tarjota muutakin sisältöä elämään kuin vain jääpallon. On tärkeää, että nuorilla pelaajilla on elämässä isoja tavoitteita ja seura pyrkii tukemaan niitä, Anssi Peuhkuri sanoo.

Antikainen muuttaa lähiviikkoina Lappeenrantaan ja on valmis joukkueharjoituksiin:
– Kyllä, asunto on valmiina ja sekin järjestyi vaivatta seuran kautta. Hyvin on Veiterä hoitanut asiat.
– Onneksi kauden alkuun on vielä aikaa, olen vetänyt kovaa treeniä kesän lopulta ja minun pitää näyttää, joukkueelle että kunto kasvaa kaiken aikaa. Motivaatio on kyllä kohdallaan, sanoo Antikainen.

Veiterän edustusjoukkueen kauden alkuun on siis vielä aikaa ja Veiterämedian kautta kerrotaan edustusjoukkueen kuulumisia syksyn mittaan.

–Bandytoimitus