U12-joukkueen kauden avaus

Veiterän U12-joukkue pelasi ensimmäisen SM-osaturnauksen Jyväskylässä su 20.11. Turnaus järjestyi pika-aikataululla Porvoosta perutun turnauksen paikalle.

Ikäluokan hallitseva Suomen mestari Veiterä oli liikkeellä nuorella ja hieman kokemattomalla joukkueella, joka näkyikin avausottelussa Botniaa vastaan. Veiterän peli oli täysin kipsissä ja joukkue jännitti avausotteluaan joka solullaan. Tulokseksi tappio 6–2.

Toiseen peliin vastaan luisteli kotijoukkue JPS, joka oli voitettu Savitaipaleen hallissa samalla joukkueella puolitoista kuukautta aikaisemmin. Veiterän peli oli jo parempaa vaikkakaan ei vieläkään hyvää. Voitto 3–2.

Lounastauon jälkeen vastassa oli ennakolta kovin eli HIFK, joka oli liikenteessä käytännössä viime vuoden SM-pronssijoukkueella. Veiterä sinnitteli 10 minuuttia pelissä mukana. HIFK oli parempi lukemin 6–1.

Neljän joukkueen kilpalohkon alkusarja oli kuitenkin varsin tasainen, kun muut ottelut päättyivät: JPS-HIFK 2–7, HIFK-Botnia 2–1 ja Botnia-JPS 1–2.

Pronssipeliin vastaan aiemmin voitettu JPS. Veiterän peli oli ehdottomasti päivän parasta, mutta kuten usein ”homma menee”, niin jos et pelin hallinnasta huolimatta tee maaleja, niin vastustaja rokottaa harvoista paikoistaan. Niin meni nytkin, tauolla 3–2 häviöllä ja lopputulos Jipsille 5–3. Veiterä jäi kilpalohkon neloseksi.

Yhteenvetona todettuna Veiterä ei saanut takavuosien tapaan riittävästi maaleja. Maaleja Veiterä teki neljässä pelissä 9 ja päästi 19. Turnauksen voittanut HIFK teki 21 maalia ja päästi 7.

Mutta Veiterällä ei ole ikäluokassa syytä huoleen – suht kokematon joukkue on ensi kerralla varmasti parempi. Potentiaalia löytyy ja kokemuksen myötä peli paranee: pelaamaan oppii pelaamalla. Ja kun joukkueeseen liittyy joukkueen kokenein ja kovin kaarti, niin talvesta voidaan odottaa taas menestyksekästä.

Veiterän U12-joukkue oli Viitaniemessä ahtaalla kentällä ja joskus muuallakin.Joukkueen paras pelaaja oli odotetusti Jere Vaittinen, joka iski Veiterän yhdeksästä maalista kuusi. Mikäli tsemppari-palkinto olisi jaettu, sen olisi saanut Jessica Kietäväinen, joka uurasti kentän molempiin suuntiin. Maalivahti Heppu Iitiää ei ole päästetyistä maaleista syyttäminen koska joukkueen puolustaminen oli kokonaisuutena varsin kesyä.

Veiterän joukkueessa pelasivat: maalivahdit Heppu Iitiä ja Teemu Haimila sekä kenttäpelaajat Jere Vaittinen, Jessica Kietäväinen, Roope Lavikka, Paavo ’Pave’ Tolska, Jonne Rikkinen, Veeti Keskitalo ja Asla Mihl.

Jyväskylään JPS:lle iso kiitos kun turnaus järjestyi. Peli on parasta!

 

*   *   *