U12 Ogelissa: hyviä otteita ja kokemusta

Veiterän U12-joukkue kävi legendaarisella Ogelin tekojäällä pelaamassa SM-osaturnauksen lauantaina 4.2.2023.

Joukkue oli koottu Veiterän 12-syntyneiden Jere Vaittisen, Roope Lavikan ja Asla Mihlin ympärille poikien omista ja vuotta vanhemmista SaiPan kiekkokavereista. Syynä tähän oli se, että osa Veiterän U12-perusrosterista lähti samanaikaisesti U14-peleihin Ouluun. Saipan poikia apuna: Touko Nurminen, Arttu Lankinen, Sisu Hyttinen, Topias Leminen ja Eino Herranen.

Ensimmäisessä pelissä Porvoon Akilles jäi Veiterän jyrän alle lopputuloksen ollessa 10–1. Maaleista vastasivat Jere 4, Sisu 3 sekä Asla, Roope ja Touko Nurminen 1 per peluri.

Toisessa pelissä Porin Narukerä tuli vastaan kahden hyvän yksilön johdolla. Peli oli tasainen ja taukotulos 2–2 osoitti pelin luonteen. Toisella vartilla Veiterä sai puolustettua liukkaan kaksikon osin pimentoon sekä huippuhyvin pelannut maalivahti Minttu Kankaanpää pelasti muutaman varman häkin. Veiterä voitti lopulta 6–4. Peli oli Veiterältä hyvä, voidaan jopa puhua venymisestä: kolmelle kiekkopojalle turnaus oli ensimmäinen jääpallon parissa ja kahdelle muulle turnaus oli vasta kolmas. Veiterälle maalasivat Jere, Roope ja Sisu – 2 maalia kullekin.

Kolmannesta pelistä ei sitten enempää kun se, että HIFK näytti mitä tarkoittaa ylivertainen luisteluvoima: puhtaasti 10–0 takkiin. Lopputurnausta ajatellen myrsky nousi myös etelästä OLS:n tsunamin lisäksi. Stadilaisten Viljam Huuskonen oli täysin pitelemätön onnistuen kuudesti.

Viimeisessä pelissä yritettiin haastaa Botnia, joka puolestaan kaatoi HIFK:n. Kenttämiesten tietotoimiston mukaan tappio oli HIFK:n kotelon sisäinen juttu. Tauolla peli oli vielä siedettävästi 5–3 Botnialle, mutta lopputulos 9–4 ei jätä selittelylle sijaa. Osalle Veiterän kärkipojista sana ”tappio” on vieras asia, eikä pelejä osata oikein hävitä: luistelun ja pelihuumorin sijaan alkaa suusta kuulumaan narinaa vaikka äänen tulisi muodostua vahvasta luistelupotkusta.

Kokemattomalle Veiterän joukkueelle kolmas sija oli kuitenkin hieno saavutus Ogelista. Veiterän tsempparina ja samalla parhaana ja tasaisimpana pelaajana palkittiin mainio maalivahti Minttu Kankaanpää, joka olisi ansainnut myös Taistelija-palkinnon.

Lopputurnausta ajatellen OLS ja HIFK sekä Botnia ovat erittäin, erittäin kovia vastuksia Veiterälle. JPS ja Kerä antavat kovan vastuksen, mutta ovat voitettavissa. Akilles on haastajana kilpalohkossa.

Peli on parasta ja ajatukset kohti Jyväskylän loppuhuipentumaa!

Ogelissa vallitsi huippuolosuhteet U12-ikäluokan SM-osaturnauksessa.

*  *  *