U12 Porvoon kenraalissa

Veiterän U12-joukkue kävi Porvoon Pallokentällä hienoissa olosuhteissa pelaamassa SM-osaturnauksen kenraaliharjoituksena lopputurnausta ajatellen.

Narukerä yritti, Veiterä vei.

Veiterä oli jakanut joukkueen kolmeen kolmen pelaajan ketjuun, jolloin aina yksi ketju oli vaihdossa. Peliaikaa jokainen sai tasaisesti, ja tavoitteena oli hioa erikoistilanteita ja pelitapaa.

Ensimmäisessä pelissä Kampparit oli selvästi alakynnessä. Veiterä vei pelin 8–1. Veiterän tehokkain oli Jonne Rikkinen, joka teki 5 maalia.

Toisessa pelissä isäntäjoukkue Akilles kaatui numeroin 7–2. Peli oli ensimmäisen pelin tapaan vielä hakemista mutta orastavaa pelin paranemista oli nähtävissä. Jonnelle kaksi kaappia, Vili Mielonen myös osui myös kahdesti. Kolmas peli oli WP 35 vastaan. Paikkoja oli useampaankin ja kuusi tehtiin. WP pelasi turnauksen parhaan pelin Veiterää vastaan. Otso Toivanen namutteli 4 osumaa, Jonnelle 1 ja Anton Zavarzin onnistui kerran.

Lounaan jälkeen oli odotettavissa turnauksen kolme kovinta peliä, ensin JPS kaatui numeroin 4-1. Otsolle kaksi, Jere Vaittiselle ja Antonille kaappi poikaan. Peli oli Veiterältä jo ”sinnepäin”, mutta edelleen perustekemisessä oli aika ajoin puutteita.

Alkusarjan viimeinen peli oli Narukerää vastaan. Liekö varma finaalipaikka vai mikä syynä, niin pelin alku oli Veiterän pehmeän nihkeä ja huolimatonta. Kerä pääsi johtoon ja jo kolmaskin maali oli lähellä, mutta onneksi mainiosti torjunut Heppu Iitiä piti joukkueen takaa-ajomatkan yhdessä maalissa. Veiterä paransi ja hallitsi pelin loppua. Maaleja saatiin lopulta kahdeksan ja Kerälle 2. Maaleista Jonne, Jere ja Anton tekivät kaksi poikaan, Vili ja Otso 1 per peluri.

Finaali pelattiin uusintona Kerää vastaan ja Veiterä pelasikin parhaan pelinsä siinä. Toimitus ei enää muista edes lopputulosta, eikä Porvoossa sekoillut tulospalvelu asiaa auta – mutta selvä voitto tuli.

Pelikirjaa noudatettiin, luisteltiin ja karvattiin sekä mikä tärkeintä, tehtiin paljon maaleja. Heppu oli maalissa vahva, heittokäsi toimi ja valmennus huojentui siitä, että pojat osaavat vielä pelatakin.

U12 Porvoon kenraalissa mukana

Joukkueessa pelasivat: mv Heppu Iitiä, Pave Tolska, Roope Lavikka, Jessica Kietäväinen, Asla Mihl, Jonne Rikkinen, Jere Vaittinen, Anton Zavarzin, Vili Mielonen ja Otso Toivanen.

U12:lta oli erinomainen pelipäivä Porvoossa – upea aurinkoinen hieman tuulinen sää, mutta se ei menoa haitannut. Lopputurnausta ajatellen mitalisuosikit puuttuivat eli Botnia, HIFK ja OLS. Veiterä kiilaa tuonne kolmikkoon ja haluaa ilman muuta tästäkin kaudesta mitskun.

Jyväskylässä sitten kahden viikon päästä nähdään, mitä tapahtuu ja onko Veiterä riittävän kova joukkue….

Lopputurnausta odotellessa valmennus kirjoitti iltasadun pelaajilleen:

”Ole huolellinen ja aktiivinen, luistele kovaa, älä koskaan unohda takakarvaa. Maalipaikoissa tulee olla tylyn tehokas. Syöttele, liiku ja tee pelikavereista parempia. Pelaa kovaa muttei sikaa, kunnioita vastustajaa mutta maalipaikoissa älä anna anteeksi. Uskalla pelata ja nauti pelistä, koska peli on parasta!”

 

*   *   *