U16 kärsi niukan tappion Ogelissa

U16 kärsi niukan tappion Ogelissa

Veiterän U16- joukkue matkusti taas pääkaupunkiin ja tällä kertaa keskiviikkomatsiin Vestan vieraaksi. Pelipaikkana oli vuorostaan Oulunkylä, jonka valtavaa jääaluetta porukalla ennen matsia ihmeteltiin. Osalle pelaajista vierailu Suomen vanhimmalla tekojäällä oli ensimmäinen. Pääsimme myös osallistumaan maalien ja laitojen paikalleen laittamiseen, paikallisen kenttähenkilöstön toimenkuvaan sellaiset hommat eivät kuulu.

Kun ottelu oli alkamassa, huomattiin yllättäen, että tuomareita oli vain yksi. Asiaa hiukan hämmästelimme, koska kovavauhtisissa U16-matseissa usein kaksikin tuomaria on liian vähän. Ottelu kuitenkin vihellettiin käyntiin ja Veiterä aloitti vahvasti: kahden minuutin pelin jälkeen Paavo Simpura löi Eino Viuhkon syöttämän kulman maaliin ja 16. minuutilla Ville Reijonen teki numeroiksi jo 0-2 Veiterälle. Vestan supermies Jere Somervuori pääsi kuitenkin maalintekoon, kun ottelua oli pelattu 21 minuuttia. Siihen ensimmäisen jakson maalit jäivätkin, vaikka tilanteita oli molemmissa päädyissä. Jakson lopussa Niilo Puhakainen sai vestalaismailasta kovan iskun käteen ja loukkantui.

Toisen jakson alussa sitkeästi kivusta huolimatta pelaamista jatkanut Niilo ohjasi hienosti Ville Reijosen syötön maaliin. Näin Veiterä siirtyi 1-3 johtoon. Sitten alkoi kuitenkin Vestan vahva painostus ja varsinkin Somervuori tuntui olevan veiteräläisille ajoittain jopa mahdoton pysäytettävä. Kotijoukkue iski varttitunnissa kolme maalia ja siirtyi johtoon. Veiterä ei kuitenkaan taipunut, vaan Aake Riikkinen taituroi tasoituksen 4-4. Mutta Vesta onnistui jälleen kahdesti, eikä Veiterä pystynyt enää nousemaan tasoihin lopun hurjasta painostuksesta huolimatta. Ville Reijosen iskemä illan komein maali jäi viimeiseksi ja loppunumerot siis 6-5 Vestalle.

Veiterän joukkue pelasi kyllä vahvasti ja voittoa oltiin tosimielellä Vestasta hakemassa. Jotain pelaamisesta kuitenkin tällä kertaa jäi puuttumaan, voitto olisi kyllä ollut otettavissa. Valitettavasti Vestan voiton ratkaisi käytännössä yksi pelaaja, Jere Somervuori. Hänet olisi pitänyt pystyä pitämään paremmin kurissa, mutta ei se nyt onnistunut.

On kuitenkin muistettava, että aikaisemmin Vesta on ollut Veiterälle lähes mahdoton voitettava. Nyt kuitenkin taisteltiin voitosta aivan loppuun asti, vaikka ei edes ihan paras päivä ollutkaan. Parantamisen varaa jäi ja se on lupaava asia. Vesta tulee nimittäin vastaan välierässä jo ensi viikolla.

Veiterän joukkueesta voisi tällä kerralla nostaa esiin ainakin Aake Riikkisen hyvän pelin. Aake on joukkuepelaaja viimeisen päälle, tekee valtavasti työtä molempiin suuntiin ja on myös erittäin taitava pelaaja. Myös Ville-Veikko Hietamies onnistui jälleen mainiosti. V-V on valmentajan unelmapelaajia, tekee kentällä juuri niitä asioita, mitä on sovittu ja on todella kovasti kehittynyt parissa vuodessa. Lisäksi mainitaan vielä jälleen varmasti maalilla torjunut kapteeni Aaro Heimala.