U16 kauden avaus Varkauden turnauksessa

U16 pääsi avaamaan ison jään kautensa hyvissä olosuhteissa perinteisessä Varkauden turnauksessa viikonloppuna. Turnauksessa saatiin 4 hyvää treenimatsia ja paljon arvokasta kokemusta pelaamisesta oikealla jääpalloareenalla.

Ekassa matsissa kohdattiin stadin ylpeys HIFK, joka pääsi 1-0 johtoon heti pelin alussa. Sitten alkoi Veiterän peli kuitenkin kulkea ajoittain ihan mukavasti ja maalejakin syntyi tasaiseen tahtiin. Tauolle mentiin Veiterän johdossa 6-1. Toisella jaksolla Veiterän luistelu hieman hiipui ja IFK pääsi paremmin peliin mukaan onnistuen myös tekemään useita maaleja. Veiterältä löytyi kuitenkin vielä ryhtiä myös toisen jakson voittamiseen ja loppunumeroiksi tuli 11-5.

Toinen ottelu oli illalla ja vastassa oli isäntäjoukkue WP 35. Tästä matsista muodostuikin varsin mielenkiintoinen näytelmä. Veiterä pelasi vahvasti eka jakson ja onnistui pääsemään tauolle 0-4 johtoasemassa. Joku saattoi kuvitella ottelun jo ratkenneen, mutta jääpallossahan tällainen johto puoliajalla ei vielä tosiaankaan merkitse mitään.
Niinpä sitten kävikin, että Veiterän hyvä ote jäi pukukoppiin ja toisen puoliajan alku oli jokseenkin toisennäköistä eka jaksoon verrattuna. WP onnistui kaventamaan heti toisen jakson alussa ja sai vahvan otteen pelistä. Ei auttanut edes aikalisä 2-4 tilanteessa, vaan isännät takoivat 17 minuutin aikana 5 maalia siirtyen 4-5 johtoon.
Veiterä pystyi vielä tulemaan tasoihin, mutta WP iski kohta perään voittomaalin 6-5. Lopussa oli Veiterällä vielä hyviä paikkoja, mutta tasoitusta ei enää saatu aikaan.

Sunnuntaiaamuna vastassa oli sitten U16- ikäluokan suvereeni hallitsija Kampparit. Otteluun lähdettiin rohkeasti haastamaan mestareita, mutta varsin nopeasti tuli selväksi mikkeliläisten ylivoima. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin ja huolimatta Veiterän hyvästä taistelusta, mitään mahdollisuutta tasaiseen otteluun ei ollut. Puoliaikaan mennessä tilanne oli jo 9-1 ja tahti jatkui samana myös toisella jaksolla: loppunumerot aika karut 17-1. Kampparit antoi varsin hyvän oppitunnin jääpallon pelaamisesta.

Pronssiottelussa kohdattiin jälleen IFK. Ottelu oli lähes kopio alkusarjan kohtaamisesta. Avausjaksolla Veiterän peli kulki aika mallikkaasti ja maalejakin syntyi, taukonumerot 7-1. Toisen jakson alkupuoliskolla ote jälleen hiukan lipsui ja IFK pääsi peliin mukaan paremmin. Lopussa Veiterä paransi taas peliään ja voittonumerot olivat samat kuin lauantaina eli 11-5.

Kokonaisuutena turnaus oli U16 joukkueelta ihan lupaava. Joukkuepeli on kehittynyt ja nyt yhä useampi pelaaja uskaltaa ja pystyy ottamaan kentällä isompaa roolia. Kaikki pelaajat ovat kehittyneet ja onnistuivat turnauksessa mainiosti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kun tällä viikolla pääsemme myös oikeasti harjoittelemaan Kisapuiston tekojäällä.