U16 otti vakuuttavan vierasvoiton Helsingissä

Veiterän U16-joukkue matkusti sunnuntaina Helsinkiin Kallion kentälle HIFK:n vieraaksi. Perillä oltiin hyvissä ajoin ja aloitettiin matsiin valmistautuminen, mutta sitten tuli huolestuttavaa tietoa kentän kunnosta: edellisen yön pakkanen oli jälleen aiheuttanut pahoja halkeamia jäähän. Ottelun alkua päätettiin siirtää puoli tuntia, jotta jäätä saatiin huollettua pelikuntoon. Se onneksi onnistui eikä tarvinnut siirtyä Jätkäsaareen pelaamaan.
 
Veiterä aloitti ottelun räväkästi ja avausmaali tuli jo ensimmäisellä minuutilla. IFK tasoitti kuitenkin muutaman minuutin kuluttua ja näytti siltä, että matsista tulee tasainen. Veiterä oli kuitenkin latautunut peliin hyvin ja otti hallinnan pelitapahtumista vakuuttavalla otteella. Kovasta vastatuulesta huolimatta hyökkäyksiä saatiin vyörytettyä helsinkiläisten päähän jatkuvasti hyvien syöttökuvioiden ja vahvojen yksilösuoritusten ansiosta. Ja tehojakin löytyi: maaleja syntyi tasaiseen tahtiin, eikä IFK:lla ollut aseita Veiterän pysäyttämiseen. Tauolle mentäessä oli tilanne jo 1-8 Veiterälle.
 
IFK ei pukukopistakaan löytänyt ihmelääkkeitä ottelun kulun muuttamiseksi. Veiterän joukkue esitti toisellakin jaksolla mainiota jääpalloa sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan ja HIFK oli lyöty. Lopputulos Veiterälle 3-14 ja peli oli ehdottomasti tähän mennessä joukkueen kauden paras.
 
Erityismaininnan ansaitsee koko joukkue, mutta muutamien pelaajien otteet voidaan vielä nostaa esille. Puolustuksessa Elias Hentusen ja Aatu Strengin pelaaminen on ollut hyvällä tasolla koko kauden ja jälleen pojat onnistuivat mainiosti. Myös Eino Viuhkon suoritukset ovat kehittyneet mukavasti kauden kuluessa. Sitten vielä mainitaan Aake Riikkisen todella vahva pelaaminen keskikentällä molempiin suuntiin. Ja lisäksi Niilo Puhakaisen pelaaminen hieman puolustavammassa roolissa keskikentällä tuntuu sopivan hänelle, erittäin hyvä peli jälleen Niilolta. Eikä tietysti voi jättää huomioimatta Paavo Simpuran todella taitavaa, voimakasta ja tehokasta pelaamista: kuusi maalia IFK:n verkkoon. Ja jottei kehuminen vielä loppuisi: Elmeri Kestolan kädet olivat jälleen pehmeät ja maila kuumana, tuloksena neljä maalia.