U16 sai kyytiä Mikkelissä, mutta kotona kaatui IFK selvästi.

U16 jatkoi omaa SM-sarjaansa loppiaisena Mikkelin Kamppareiden vieraana. Tuore World Cup -voittaja oli odotetun hurjassa vireessä, eikä antanut Veiterälle ottelussa mahdollisuutta yllätykseen.

Ottelun kulku ei kuitenkaan ollut ihan niin selkeästi isäntien ylivoimaa, mitä loppunumerot 17-2 näyttivät. Veiterä pelasi rohkeasti ja pystyi rakentamaan myös hyviä hyökkäyskuvioita. Paremmalla onnella ja huolellisuudella viimeistelyssä muutama lisämaali olisi ollut aivan mahdollista saada. Toki paikkoja lisämaaleihin oli myös Kamppareilla, mutta Aaro Heimala oli jälleen Veiterän maalilla hyvässä vireessä.

Kokonaisuutena ottelusta jäi kuitenkin ihan positiivinen jälkimaku, Veiterä laittoi mestareille hyvin kampoihin ja koko joukkue teki töitä hienosti. Erityisesti mainitaan vielä ensimmäisen U16- matsin pelannut 2010-syntynyt Niki Haajanen, joka onnistui debyytissään mainiosti.

Seuraavana päivänä U16 kohtasi Kisapuistossa Helsingin IFK:n. Lähtökohta otteluun oli varsin erilainen kuin Mikkelissä: nyt Veiterä oli selkeä ennakkosuosikki. Onneksi joukkue osasi suhtautua otteluun oikein, eikä vastustajaa aliarvioitu. Se olisikin voinut hyvin kostautua, sillä HIFK pelasi vahvasti, eikä antanut Veiterälle mitään ilmaiseksi.

Veiterän peli kulki ajoittain näyttävästi, mutta turhan usein hyökkäykset tukehtuivat IFK:n puolustussumppuun. Muutama onnistunut hyökkäyskuvio ja tehokkaat erikoistilanteet kuitenkin pitivät Veiterän ottelussa koko ajan niskan päällä. Maalipaikkoja oli runsaampaankin voittoon, mutta IFK:n maalilla Jonas Isonen oli aivan loistava. Loppunumerot Veiterälle 9-4 (5-2).

Viikonlopun peleistä mainittakoon vielä Niilo Puhakaisen tosi vahvat otteet ja Aake Riikkisen hurja työmäärä molempiin suuntiin. Monia muitakin onnistujia joukkueessa toki oli.