U18 sai jääpallo-oppitunnin Kamppareilta

Veiterän U18 ei onnistunut toista kertaa muutaman päivän sisällä järkyttämään Mikkelin Kamppareita, vaan mestarit näyttivät keskiviikkona Kisapuistossa todellisen tasonsa murskaten isännät tylysti numeroin 0-15 (0-6).

Veiterä aloitti ottelun mainiosti korkealla karvauspelillä ja pystyi sekoittamaan Kamppareiden pelinrakentelua. Alkuminuuteilla tilanteita olikin enemmän Kamppareiden päädyssä, mutta maalia ei Veiterä kyennyt tekemään. Sitten isäntäjoukkueelle tuli todella sysimusta kymmenminuuttinen: 12.-22. minuutin aikana vieraat takoivat peräti 5 maalia ja ottelu olikin näin käytännössä ratkaistu.

Kun pelikello näytti 31 minuuttia, Kampparit lisäsi rankkarista johtoaan. Tämän jälkeen ottelutapahtumat tasaantuivat ja Veiterälläkin oli useita hyviä maalintekotilanteita, mutta viimeistely ontui pahasti. Näin tauolle mentiin siis tilanteessa 0-6.

Toisen jakson alku oli myös Veiterältä ihan kelvollista pelaamista ja vasta 63. minuutilla Kampparit sai taas maalihanat auki. Sen jälkeen maaliverkko pullistelikin Veiterä maalissa tasaisin väliajoin, viimeisen vajaan puolituntisen aikana peräti 8 kertaa. Loppunumerot olivat ottelutapahtumiin nähden lähes tyrmistyttävät 0-15. Olivathan esim. kulmalyönnit ottelussa Veiterän hyväksi 8-7!

Kampparit osoitti todellakin osaamisensa ja näytti Veiterälle jääpallon pelaamisen mallia. Joukkueen mahtava luisteluvoima ja upea syöttöpeli yhdistettynä tosi kurinalaiseen koko joukkueen puolustuspelaamiseen oli Veiterälle tällä kerralla aivan liikaa. Kun isäntäjoukkue vastaavasti pelasi alkukauden huonoimman ottelunsa, ei murskatappiossa ole ihmettelemistä. Loppunumerot eivät kuitenkaan aivan kenttätapahtumia vastaa.

Valitettavasti Veiterän pelaaminen hajosi pahasti tällä kerralla ja kenttätasapaino oli montaa kertaa hukassa. Eikä kaikilla pelaajilla myöskään yritystä riittänyt ihan loppuun asti. Lisäksi vaikutti siltä, että monet harjoitellut ja sovitut asiat olivat pahasti unohduksissa.

Mutta toki aina positiivisiakin asioita löytyy: Janne Virta oli tosi vauhdikkaalla pelipäällä ja puolustuksessa Iivari Metelinen taisteli hienosti. Ja Susanna Simola oli jälleen joukkueen parhaimmistoa. Myös Niilo Puhakainen ja Aake Riikkinen olivat ajoittain hyvässä vireessä. Sitten vielä mainitaan ensiesiintymisensä U18-joukkueessa tehnyt 13-vuotias Veeti Keskitalo.

Seuraavana Veiterä kohtaa SM-sarjassa WP 35:n loppiaisena Varkaudessa.

Ottelupöytis