Välieriin! Veiterä suvereeni Oulussa

Toisessa puolivälieräottelussa Veiterä näytti pelaamisen mallia, ottelun voittajasta ei ollut epäilystä missään vaiheessa. Veiterä marssi siis välieriin ja vastaan asettuu Porvoon Akilles.

Ottelu alkoi räväkästi: 12 sekuntia oli kellossa, niin tänä vuonna todellisen läpimurtokauden pelannut Tero Tepi Liimatainen iski pallon Olssin verkkoon. Esityön avausmaaliin teki Emil Ferodov. Noin kolme minuuttia tästä, niin oli Fedorovin vuoro maalata, syöttäjänä Eetu Peuhkuri. Janne Hauska aloitti maalinteon 15. minuutilla ja Emppu syötti. OLS:n ainokainen syntyi minuutin päästä tästä.

Tämän jälkeen kentällä oli käytännössä yksi joukkue: Veiterä. Puoliaikatulos 1‒7 kertoo, että ensimmäisessä puolivälieräottelussa nähty Olssin puolustusmuuri päästiin ohittamaan tehokkaasti. Maaleja merkittiin Aksi Seppäselle, Tepille, Eetulle ja Jannelle. Tomi Hauska jakeli syöttöjä ja homma rullasi.

Puoliajalla muutama kokenut jääpallotuntija arveli, että varmaan sellaiset viisi maalia syntyy toisella puoliskolla. Ja oikeassa oltiin: J. Hauska, Liimatainen, Fedorov ja T. Hauska pitivät huolen siitä, että Veiterä poistui Pakkalan Frosterus Areenalta voittajana, toinen puoliaika oli lähinnä muodollisuus.

Perjantain ottelussa toistui koko kauden aikana havaittu tilanne: Veiterällä riittää ratkaisijoita laajalla rintamalla: tänään maalin makuun pääsi kaikkiaan kuusi pelimannea ja Janne rankkaria ja Aksin maalia lukuunottamatta kaikkiin löytyi myös syöttäjät: Tomi Hauska oli tehokas: kaikkiaan neljä syöttöpistettä maalin lisäksi.

Ottelupöytäkirjaan tästä

Keskiviikkona jatketaan: porvoolaiset Veiterän myllyyn

Veiterä kohtaa välierissä tutun vastustajan, Akilleksen. Joukkueet pelasivat Lappeenrannan lumipyrypelissä tasuriun 2‒2 ja Porvoossa Veiterä löi Pallokentän tauluun numerot 6‒10. Semit alkavat Kisapuistossa keskiviikkona 21.2. klo 18:30.

Välieräsarjasta voi odottaa hyvätasoista jääpalloviihdettä: Akilles tiedetään aktiivista ja avointa peliä pelaavaksi joukkueeksi, joka ei varmasti lähde pelkästään pakittamana semifinaalivaiheessa. Onkin siis odotettavissa, että vähintään kaahtena seuraavana keskiviikkona (21.2. ja 28.2.) Kisapuistossa nähdään kaksi hyvin luistelevaa ja vauhdikasta jääpalloa pelaavaa joukkuetta ‒ siis jääpalloviihdettä parhaimmillaan!

Bandytoimitus