Veiterä-Akatemia LUT-yliopistoon ja LAB-ammattikorkeakouluun

Jääpalloseura Lappeenrannan Veiterä on solminut yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa Veiterän edustusjoukkueen sekä P21-ikäluokan pelaajille tilaisuuden opiskella maksutta LUT-korkeakoulujen avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun kursseja. Opinnot toteutetaan Veiterä-Akatemian alaisuudessa.

Yhteistyösopimus on uusi avaus suomalaisessa jääpallotoiminnassa. Veiterä-Akatemiassa Veiterän pelaajille tarjoutuu mahdollisuus suorittaa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kursseja samoista opintokokonaisuuksista kuin yliopiston ja ammattikorkeakoulun pääaineopiskelijoilla.

Näin LUT-korkeakoulut tukee Veiterän tavoitetta saada Lappeenrantaan nuoria, lahjakkaita pelaajia, joilla on motivaatioita yhdistää sekä tavoitteellinen jääpalloura että korkeakouluopinnot.

Veiterä-Akatemiassa pelaajalla on mahdollisuus jatkaa opintojaan joko LUT-yliopistossa tai LAB-ammattikorkeakoulussa, kun eri opintojaksoista koostuva opintokokonaisuus on suoritettu avoimen puolella. Kokonaisuudet ovat laajuudeltaan oppiaineesta riippuen 30–60 opintopistettä.

– LUT-korkeakouluille on tärkeää tukea tavoitteellisia nuoria omalla polullaan niin opiskelujen kuin urheilun parissa, LUT-yliopiston rehtori ja LAB-ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Juha-Matti Saksa toteaa.
– Toivomme, että alkavan yhteistyön tuloksena saamme yliopistolle ja ammattikorkeaan hyviä opiskelijoita – ja samalla Veiterälle tulevaisuuden tekijöitä, jääpallon trailblazereitä.

Veiterän pj. Martti Tepponen kertoo, että Lappeenrannalle tärkeät LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu ja Veiterä saavat yhteistyön kautta piiriinsä motivoituneita nuoria, jotka tekevät tavoitteellisesti töitä kehittymisensä eteen:
– Veiterä-Akatemia tukee myös seuran tavoitteita kehittyä kansainvälisesti ja LUT on tunnettu asemastaan kansainvälisenä opinahjona. Tämä avaa myös Veiterälle uusia mahdollisuuksia kehittää omaa toimintaansa.”

Lisätietoja opinnoista verkossa:

LUT Avoin yliopisto
LAB Avoin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot:

Veiterä, Veiterä-Akatemian amanuenssi Topiantti Äikäs | topiantti.aikas@lrps.fi, 040 716 4188
LUT-yliopisto, opintoasioiden johtaja Janne Hokkanen | janne.hokkanen@lut.fi, 040 900 3617