Veiterä aloitti: Rosteri laajenee nuorilla, määrätietoisuutta valmistavaan kauteen – Katso video

Veiterän edustusjoukkueen kopin ovi kävi Kisapuistossa tiiviisti keskiviikkona illansuussa. Edarin ensi kauden harjoittelu alkoi 4.5. yhteisellä harjoitusinfotilaisuudella – valoissa tilaisuudessa linjattiin kesäharjoittelun keskeiset teesit ja sovittiin periaatteet tulevan kauden harjoittelulle.

Joukkueen valmistavan kauden harjoittelusta vastuun kantavat kokenut urheiluvalmentaja Risto Kangas sekä luisteluvoimaan ja -tekniikkaan erikoistunut liikunnan ja urheilun erikoismies Antti-Juuso Ropo.

Fysiikkavalmennuksesta vastaava Ripo Kangas on mukana joukkueen valmennusryhmässä koko kauden ja Andy Ropolla on sanansa sanottavana myös pelaajana… Ripon ja Andyn ohjauksessa kuivatreenit saavat kauden alkaessa hyvin suunnitelmallisen linjauksen, jossa kuntopiiri-, vauhtijuoksu-, jää- ja luisteluvoima- ja tekniikkaharjoitukset ovat tiiviisti mukana ohjelmassa toukokuusta lähtien. Joukkue käy kaukalojäällä nyt touko- ja kesäkuun. Heinäkuussa pelaajat harjoittelevat itsenäisesti ja pelaajien tekemisiä testataan kuukausittain.

Syyskaudelle suunnitellaan leiritapahtumaa joko Ruotsissa tai Venäjällä ja se toimii eräänlaisena huipentumana valmistavan kauden harjoittelulle. Viime kauden kokemus leiristä oli myönteinen ja Veiterä, kuten varmasti muutkin suomalaisjoukkueet, jatkavat retkeilyä naapurimaassa syksyn aikana.

reenit alkoi 1

Askellusta. Andy (vas, punainen #40) vahtii tarkasti, että liikkeet tehdään huolella. Tomi (oik) odottaa oman ryhmän vuoroa.

Nuoret vahvasti mukaan

Edustuksen harjoittelevaa ryhmään on tälle kaudelle kutsuttu mukaan viime kauden P17 Suomen mestareita ja MM-pronssimitalisteja. Kalle Pesonen, Topi Pesonen, Riku Ikävalko, Jaakko Kyllönen, Tuukka Loikkanen ja Kerkko Äikäs edustavat Veiterän vahvaa nuorisoryhmää, josta Loikkanen on ottanut jo ensipotkut liigassa viime kaudella. Loikkanen on myös ryhmän nuorin, syntynyt 2000 – muut ovat Veiterän lahjakasta 99-ikäluokkaa. Nuorten pelaajasopimus mahdollistaa pelaamisen myös ulkomailla opiskeluvaihdon merkeissä. Tästä ryhmästä Äikäs siirtyy kaudeksi 2016–17 Nässjö IF:n ja sikäläisen Brinellgynmnasietin jääpallolukioon > lue lisää…

Laaja rosteri takaa kilpailun pelipaikoista ja turvaa tason leveyden

Toistaiseksi joukkueen harjoitusryhmässä on 23 (3+20) nimeä ja muutamien pelaajien, lappeenrantalaisten ja muiden, kanssa käydään intensiivisiä neuvotteluja pelaamisesta Veiterän edustusjoukkueessa. Maalivahtiosasto varmistuu vielä valmistavan kauden aikana.

Pelaajat:

Peuhkuri Topi
Meuronen Lari
Kontra Miika
Hauska Janne
Hauska Tomi
Kärmeniemi Juuso
Laibert Christian
Segerman Emil
Seppänen Aleksi
Verhelä Ere
Ylä-Outinen Joonas
Liimatainen Tero
Nurmi Santtu
Hatara Ville
Kunnas Pyry
Lehtonen Matias
Segerman Johan
Ikävalko Riku
Kyllönen Jaakko
Loikkanen Tuukka
Pesonen Kalle
Pesonen Topi
Äikäs Kerkko

Ennen Andy Ropon vetämää ”ryhmäjumppaa” – eli luistelukoordinaatiota kehittäviä askellusharjoituksia – kopilta kaapaistiin haastatteluun joukkueen kapteeni Janne Hauska ja nuoriso-osaston nuorin edustaja Tuukka Loikkanen.

Tässä nestorin ja kuopuksen tunnelmat:

Joukkueen harjoittelu jatkuu loppiaisviikonlopun ja veneenlaskukiireiden jälkeen tiiviinä. Harkkoja on viisi kertaa viikossa ja testit pidetään kunkin valmistavan harjoituskuukauden lopulla. Elokuussa joukkueen harjoittelu jatkuu tiiviinä kohti jääpallokautta 2016–17.

reenit alkoi 2

… ja sitten pääsi T. Hauskakin tekemään hallitut liikesarjat. Tarkkasilmäinen huomaa ryhmässä pari kesävahvistusta, jotka tuovat omalla esimerkillään lisäosaamista Veiterän harjoitteluun. Tepi Liimatainen (oik) malttaa vielä odottaa omaa vuoroaa…

 

–Bandytoimitus, Ta Äikäs