Veiterä semifinaaleihin: Botnia nurin toistamiseen

Botnia – Veiterä 3–5 (0–3)

Veiterä selvitti tiensä neljän joukkoon ja mitalipeleihin toisella puolivälierävoitolla Botniasta. Ottelu Oulunkylässä oli kaksijakoinen: ensimmäisellä jaksolla Veiterä esitti hyvää ja vauhdikasta peliä ja osoitti Botnia nuorelle joukkueelle kuinka jääpalloa pelataan. Toisella puolikkaalla Botnia puolestaan osoitti taistelutahoa ja teki Veiterän pelaamisen hankalaksi.

Veiterä hallitsi suvereenisti ensimmäistä puolta tuntia. Pallo poimittiin ensimmäistä kertaa Botnia-molari Joonas Kankkusen selän takaa 31. minuutin kohdalla kun Valtteri Hauska iski Tomi Hauskan tarjoileman kulmurin maaliin. Peli jatkui tasaisesti ja 42. minsan kohdalla Antti-Juuso Ropo viimeisteli Tepi Liimataisen esityöstä 0–2:aan ja vain kolme minuuttia tästä, juuri ennen jakson loppua Ere Verhelä teki tärkeän koppimaaliin kulmakikasta lopulta Tero Liimataisen syötöstä ja 0–3-numeroissa mentiin viettämään taukoa.

Toisella jaksolla Botnia lisäsi aktiivisuutta ja teki Veiterän pelaamisen hankalaksi. Kokeneemman kaartin Botnia-katsomossa arveltiin, että toinen puoliaika oli parasta Botniaa kuluneella kaudella ja puolustus pelasi hyvin tiiviisti. Jakson alussa Tomi Herranen sivalsi kulmasta 1–3-kavennuksen ja henki oli kotijoukkueella korkealla. Veiterä kuitenkin rokotti Veiterän parhaana palkitun Aksi Seppäsen maalilla taas kolmen maalin johtoon jälleen Liimataisen syötöstä.

Pelin 65. minuutilla Mikko Tammilehto teki härkämäisen nousun keskikentältä lyöntipaikalle ja pääsi kaaren tuntumasta yllättämään harvakseltaan tänään torjuntahommiin joutuneen Topi Peuhkurin. Numerot olivat 2–4 ja hetken jo odoteltiin pelin edelleen tasoittuvan.

Kun peliä oli pelaamatta vaaja varttitunti, nähtiin ottelun hienoin maali: kahden miehen siipihyökkäys mallai Tomi Hauska–Aleksei Vorobev jauhoi Botnia-puolustuksen silpuksi ja pallo reppuun. Tompan maali oli todellinen ammattimiesten taidonnäyte. Ottelun 82. minuutilla Tomi Herranen pääsi vielä pilkulta pamauttamaan pallon vasempaan yläkulmaan ja lopputulos oli selvä: 3–5.

Linkki ottelupöytikseen

Tilastot tänään:
31´ 0-1 Valtteri Hauska (Tomi Hauska)
42´ 0-2 Antti-Juuso Ropo (Tero Liimatainen)
45´ 0-3 Ere Verhelä (Tero Liimatainen)
50´ 1-4 Aleksi Seppänen (Tero Liimatainen)
76´ 2-5 Tomi Hauska (Aleksei Vorobev)

Ottelun jälkeen Ågelin jääpallostadionin mixed-zonella Aksi Seppänen jutteli tähän tapaan:

 

Veiterä raivasi tiensä mitalipeleihin nyt kolmantena kautena peräkkäin. Välierässä vastaan tulee Porvoon Akilles, joka selvitti tieltään Porin Narukerän. Myös kaavion toisella puolella semifinaalipari on selvillä ja siellä Mikkelin Kampparit taistelee finaalipaikasta Jyväskylän JPS:n kanssa.

Semeissä on sittenkin ennakkoon arvioituna neljä Bandyliigan vahvinta joukkuetta. Molemmissa pareissa joukkueet tuntevat hyvin toisensa. Veiterä lähtee omaan välierään ennakkosuosikkina – huolimatta siitä, että Akilles on tällä kaudella voittanut yhden titteliottelun. Nähtäväksi jää aiheuttaako tämä lisäpaineita porvoolaisille…

Veiterän pelit jatkuvat siis semifinaalilla keskiviikkona 20.2. Kisapuistossa Akillesta vastaan. Ottelu alkaa klo 19.

Bandytoimitus