Veiterä edelleen voittamaton

Veiterä – IFK Helsinki 5–2 (0–1)

HIFK mittasi Veiterän tason sadekelissä Kisapuistossa. Tahmean alun jälkeen Veiterän väänsi voiton aavistuksen varamiehisestä vierasjoukkueesta ja jatkaa Bandyliigan kärjessä.

Heikosta jääpallokelistä huolimatta Kisapuiston kenttämesut olivat höylänneet jään mainioon kuntoon. Tästä huolimatta joukkueet lähtivät hieman erilaisilla taktiikoilla liikkeelle: siinä missä Veiterä pyrki pelaamaan jäissä ja rakentamaan peliä keskialueen yli, Hifki nosti pitkiä ristikkäispalloja hyökkäyspään kohdepelaajille.

Joko pallo pomppi Veiterän puolustuksessa tai ilmassa oli pientä hermostuneisuutta, niin Hifki sai ensimmäisellä puoliajalla runsaasti kulmatilanteita. 21. minuutilla Aku Ojanen ampui kulmurista vieraat 0–1-johtoon. Veiterä puski ensijakson vastatuuleen ja ei oikein onnistunut omissa kuvioissa. Hifkin riemuitessa johtoasemaansa mentiin viettämään taukoa.

Toisella jaksossa asetelma kääntyi: Veiterä lisäsi paitsi vauhtia myös malttia omien kuvioiden rakenteluun ja se tuotti tulosta: Janne Hauskan maalilla, johon Tomi Hauska antoi syötön, kotijoukkue tuli tasoihin 55. minuutilla. Reilun tunnin pelaamisen jälkeen Ere Verhelä löysi Tomi Hauskan maalin edustalta ja siitä Veiterä johtoon 2–1.

Kaksi seuraavaa pikamaalia katkaisi vieraiden pyristelyn: ensin Janne (72. min) pamautti rankkarin kattoon (3–1) ja sitten Tomi (74. min) nosti ovelasti pallon vaparista yli muuten hyvin pelanneen Hifki-vahdin Niko Laakson (4–1). Peli oli käytännössä taputeltu 74. peliminuutin kohdalla, kun Aksi Seppänen viimeisteli Veiterän viidennen maalin Tuke Loikkasen syötöstä.

Ottelun 80. minuutilla ”omat” koirat purivat, kun aiemmin myös Veiterässä pelannut Joonas Peuhkuri pääsi Otso ”Obo” Ikävalkon syötöstä kaventamaan loppunumerot 5–2. Kuten muistetaan, niin Obo oli vielä pari vuotta sitten mukana Veiterän valmennustiimiissä ja toimi myös Veiterän P21-joukkueen käskyttäjänä.

Miten muualla?

Kun Bandyliigan alkukierroksista on pyyhitty pölyt, niin sarjatilanne on mielenkiintoinen: Veiterän lisäksi ilman pistemenetyksiä jatkaa Porin Narukerä, joka on pelannut yhden pelin vähemmän kuin Veiterä. Joukkueet kohtaavat ”vasta” tammikuussa (5.1. Lpr:ssa, 19.1. Porissa), joten aivan heti ei saada selville näiden kärkijoukkueiden välistä voimasuhdetta.

Viime kaudesta vahvistunut porilaisryhmä voitti tänään eräiden asiantuntijoiden mestarisuosikiksi nostaman Akilleksen (5–1). Näin porilaiset ottivat näin haastajan aseman Bandyliigan tässä vaiheessa. Akilleksen kulku mestariksi ei olekaan ehkä niin varmaa? Myös Jyväskylässä koettiin pieni yllätys, kun viime kaudesta uusiutunut mestari-JPS kaatoi aina vaarallisen Mikkelin Kampparit. Ehkä Jipsi-koutsi Timo ”Dima” Wallius on keksinyt uusia elementtejä keskisuomalaisten peliin.

Veiterä kohtaa sarjassa Akilleksen joulun jälkeen (28.12.) Porvoossa ja pian sen jälkeen Suomen Cupin finaalissa Lappeenrannassa pe 3.1. Nämä kaksi ottelua luovat askelmerkkejä kauden huipennusta kohden.

Veiterä jatkaa kotipelejään tulevana lauantaina 14.12. kun toinen helsinkiläisporukka, Botnia, saapuu Kisapuistoon. Ottelu alkaa klo 15 – toivottavasti paremmassa säässä kuin tänään. Botnialla on aihetta vielä hioa kuviotaan: tänään tuli jo kauden kuudes tappio WP 35:ltä. Voitto oli Wepsuille kauden ensimmäinen.

Hifki-pelin Youtube-striimaus tästä linkistä

Veiterä–HIFK-pelin ottelupöytis 

Bandytoimitus