Veiterä finaaliin! JPS kaatui toistamiseen Kisapuistossa

Kotijoukkueen vahva esitys toisella puoliajalla varmisti, että Veiterä pelaa jo neljännen kerran peräkkäin Bandyliigamestaruudesta. Neljään viime vuoteen on mahtunut kaksi mestaruutta (2017 ja 2017) ja yksi hopea (2019). Veiterä on todellinen jääpalldynastia suomalaisessa bandyskenessä.

Veiterä – JPS 7–2 (3–2)

Ennen peliä välieräjoukkueiden nuorisokaartiin kuuluvat JPS:n Aleksi Niemi ja Veiterän Matias Lehtonen ennakoivat tarkkaa ottelua:

Topi Peuhkuri nappasi LähiTapiolan kevätkauden vakuuttavin pelaaja -palkinnon

Ennen illan ottelua LähiTapiola palkitsi Veiterän maalivahdin Topi Peuhkurin kevätkauden vakuuttavimpana pelaajana. Veiterä-fanit pääsivät äänestämään Veiterän vakuuttavimpaa pelaajaa viime viikkojen aikana ja tällä kertaa Topi nappasi arvostetun palkinnon. Palkinnon jakoi LähiTapiolan edustaja Arto Jäppinen (kuva: VMH/Topi Lainio)

Alku oli JPS:n

Ottelun alussa JPS osoitti, että se ei myy nahkaansa halvalla. Valkopaitojen vahva flippipelaaminen ja peräänantamaton puolustuspelaaminen osoitti, että Veiterällä oli täysi työ selvitä JPS:n kovasta aloituksesta. Ei ole väärin sanoa, että ensimmäisen 10–15 minuutin aikana JPS hallitsi peliä ja piti Veiterän ahtaalla. Veiterän maalilla pelannut Saku Herranen sai venyä kerran jos toisenkin pallon eteen. Myös libero Janne Hauska pelasti pallon aivan maaliviivalta pari kertaa.

Sitten vain: ensin 15. minuutilla Aleksi Seppänen sivaltaa Veiterän 1–0-johtoon ja vain minuutin päästä tästä Tuukka Loikkanen taituroi taululle numerot 2–0. Aksin maaliin syöttäjäksi hyvän ottelun pelannut MM-kisaehdokas Ere Verhelä. Tuken vapautti maalintekoon ovelalla nostolla Aksi Seppänen.

JPS jaksoi uskoa omaan pelaamiseen koko ajan. Vihdoin 21. minuutilla JPS sai vapaalyönnin kaukaa maalista ja juuri vaihdosta kärkeen luistellut Jasu Koljonen liukuu suoraan maaliin eteen ja ohjaa Nikke Tuhkasen ampuman kovan syötön maaliin. Tämän jälkeen pelataan kymmenen minuuttia ja JPS tasoittaa kulmasta 2–2:teen: Venäjänapu Renat Zigansin tillaa keskeltä kattoon ja Herranen on voimaton.

Taukonumerot 3–2 syntyvät 38. minuutilla Tomi Hauskan ja Antti-Juuso Ropon hyvän yhteispelin ansiosta. Pallo hieman lipsahtaa muuten oivallisen pelin pelanneen JPS-molari Samuel Gerovoin haaroista ja sekös nuorta veskaria otti pannuun. Toisaalta Hauskan laukaus oli kova ja yllättävä.

Veiterä tuli vauhdilla toiselle jaksolle

Toisella puoliajalla JPS:n eväät ovat kuitenkin syöty: Veiterän nuoret ja nälkäiset Matias Lehtonen ja Tuukka Loikkanen vievät kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 5–2-johtoon kahdella pikamaalilla 51. ja 53. minuutilla.

Lehtosen 4–2-osuma oli illan upein: pallo kulkee näyttävästi akselilla Tomi Hauska – Seppänen – Hauska ja samaan aikaan Lehtonen levittää oikeaan laitaan. Tomppa syöttää juuri oikeaan aikaan täyteen vauhtiin polkeneelle Lehtoselle, joka vie JPS-puolustuksen sekä maalivahti Gerovoin oikoreittiä Tuen Grillille, tarjoilee vieraille vedyt ja atomit ja nostaa pallon tyhjään reppuun. Upea jääpallomaali!

Lehtonen osuu vielä toistamiseen Ere Verhelän esityöstä ja loppunumerot viimeistelee Kalle Pesonen lähitilanteesta.

JPS koitti vielä 75. minuutin kohdalla ottamalla aikalisällä painotta oman pelaamisen tärkeyttä, mutta se ei auttanut – Veiterän pelaajamateriaali, taktinen osaaminen ja voitontahto osoittivat tänään, että oikea joukkue etenee finaaliin. JPS:n kauden tasoon nähden – ja viime vuoden mestarijoukkueen menetyksiin nähden – päätyminen pronssiotteluun on kiitettävä suoritus.

Vierasjoukkueen taistelijana palkitaan tänään Aku Palsola – moni muutkin olisi ansainnut tänään palkinnon – ja kotijoukkueesta parhaan pelaajan palkinnon nappasi maaliahne Tuukka Loikkanen.

Ottelupöytäkirja

Ottelun kuvakimara VMH:n kuvagalleriassa, kuvat: Topi Lainio

Ottelu on katsottavissa Veiterän Youtube-kanavalla

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa JPS:n päävalmentaja Timo Wallius, Veiterän keskikenttäpelaaja Aleksi Seppänen ja päävalmentaja Valeri Gratsev juttelivat tähän tapaan:

Finaali 14.päivä maaliskuuta – paikka avoin

Veiterän kausi huipentuu siis Bandyliigafinaaliin 14.3. Vielä ei tiedetä pelataanko finaaliottelu Porvoossa vai Lappeenrannassa. Toisessa välieräparissa tilanne on 2–0 Akillekselle ja Kamppareilta vaaditaan kolmea peräkkäistä voittoa, jotta finaali olisi Kisapuistossa. Akilles on vahva ennakkosuosikki – ja sen myötä katseet voi kääntyä kohti Porvoon finaalitapahtumaa. Tosin vielä se ei ole varmaan, mutta huomenna ollaan sen asian suhteen viisaampia.

Mikäli finaali on Porvoossa, niin Veiterä tulee järjestämään fanikyytejä paikalle. Asiasta tiedotetaan Veiterän medioissa.

Bandytoimitus