Veiterä finaaliin, viidettä kertaa peräkkäin!

Narukerä – Veiterä 5-6 RL (5-5, 0-0, 2-3 rl)
Neljäs välierä toi Veiterälle kaivatun finaalipaikan. Narukerä kaatui taistellen kotikentällään. Erittäin tasainen ottelu venyi jatkoajan jälkeen rankkarikisaan. Topi Peuhkuri torjui Veiterälle voiton.

Ottelun alussa Narukerä pääsi jo ensimmäisellä minuutilla 1-0 -johtoon. maalintekijänä Tuomas Antikainen. Ja jo 7. minuutin kohdalla taululla oli numerot 2-0, nyt vuorossa oli Tomi Mustonen. Molempiin syötön antoi Rinat Shamsutov.

Veiterän pojat eivät tästä hätkähtäneet, vaan hallitsivat peliä ja tulivat Tero Liimataisen ja Ere Verhelän maaleilla tasoihin. Jakson lopulla Verhelä iski toistamiseen kulmasta ja vei Veiterän 2-3 -johtoon.

Toinen jakso alkoi Veiterän hallinnalla ja jo 47. minuutilla Liimatainen teki illan toisen: 2-4. Hyvän esityön teki Esko Liukkonen. Näytti siltä, että homma pannaan tästä pakettiin…

Narukerän taistelijat olivat toista mieltä: ensin Mustonen kavensi ja 57. minuutilla Ville Aaltonen toi kotijoukkueen tasoihin. Ote oli nyt vahvasti Narukerällä.

65. minuutin kohdalla Veiterä sai jälleen ideasta kiinni. Se hallitsi palloa ja pelitilanteita. Kesken kaiken hyvän painostuksen Joona Rajala näytti miksi hän on yksi seuratuimmista liigapelaajista: hän otti pallon keskialueella, suuntasi oikealle laidalle ja kiersi kolme-neljä Veiterän alakerran tötsää ja lopuksi myös molari Peuhkurin. Kellossa oli 77 minuuttia.

Ottelin 81. minuutin kohdalla Veiterä sai 10. kulmurin ja Tepi Liimatainen ja Eki Liukkonen juonivat kikan ja pallon maaliin. Loistava tasoitus kuviolla, jota oli kokeiltu pelissä kerran aiemmin.

Varsinainen peliaika päättyi numeroihin 5-5 ja edettiin jatkoajalle, jossa Veiterä oli aktiivisempi, mutta Kerä-puolustus pysyi tiukkana. Porilaiset osuivat kertaalleen tolppaan, mutta sitä ei laskettu. 2 x 10 minuutin jatkoaika ei tuonut tulosta, vaan mentiin rankkareihin.

Veiterältä onnistuivat Eetu Peuhkuri, Esko Liukkonen sekä Tuukka Loikkanen. Topi Peuhkuri torjui 2 laukausta ja yhden Narukerä ampui ohi. Viimeisenä pääsi kokeilemaan Ville Aaltonen, mutta Topi nappasi pallon kiinni. Porilaisista onnistuivat Mustonen ja kovasti ottelussa uurastanut Esa Oksanen. Veiterä tarjosi yleensä kotonaan vahvoille porilaisille ensimmäisen kauden tappion kotona pudotuspeleissä.

Peuhkurin torjunnasta kädet kohti taivasta ja ilo ylimmilleen — Veiterä etenee finaaliin viidennen kerran peräkkäin. Bandyliigan mestaruus ratkaistaan, viime vuoden tapaan, Porvoossa ja ilman hurraavien kansanjoukkoja la 13.3.2021.

Veiterän parhaaksi palkittiin 3+1-tehot iskenyt Tero Liimatainen, kotijoukkueesta palkittiin kippari Aaltonen.

Pelin jälkeen päävalkka Tero Nieminen oli huojentunut. Nyt nautitaan hetki tästä, mutta heti alkaa keskittyminen finaalipeliin.

Bandytoimitus