Veiterä iloitteli ja nousi parhaaksi lohkokakkoseksi – edessä välieräpeli

Hövik (NOR) – Veiterä 0–12 (0—8)

Veiterän viimeisessä Kosa Cupin lohkopelissä oli panosta. Jyväskylän JPS oli noussut 2-lohkon kakkoseksi ihan kohtuullisella maalierolla joten Veiterältä vaadittiin Rättvikissä onnistumisia.

Peli alkoi Veiterältä vahvasti. Käytännössä ensimmäinen hyökkäys tuotti kulmatilanteen, josta oivalliseen syysvireeseen päässyt Nikke Valtanen sivalsi alkutahdit: 0–1. Ja jo 11. peliminuutilla tilanne oli 0–3. Huomionarvoista on, että Veiterän varsinainen syöttökone Matias Lehtonen oli tehnyt esityön kaikkiin Veiterän maaleihin. Tässä vaiheessa maalivahti Joonas Kankkuselle merkittiin otteluseurannassa useampi torjunta.

Veiterän kärjessä pelaava Joel Reponen on ottamassa paikkaansa maalintekijänä.

Ensimmäisellä puolikkaalla Veiterä vei peliä ja riemastuttavan moni pelaaja osui Hövik-vahti Marius Aasetin vartioimaan maaliin: Valtaselle, Paavo Huuhtaselle ja Joel Reposelle merkittiin kaksi osumaa, kertaalleen osuivat Joonas Peuhkuri ja Ere Verhelä. Eilinen tehottomuus oli siis tiessään.

Kun tekee maalin tai pari, niin pääsee vaihtoon. Joonas Peuhkuri ja Huuhtasen Paavo pääsivät.

Toisella jaksolla tahti jatkui: Tuomas Antikainen, Verhelä ja Matias Lehtonen tekivät vartissa maalit ja tilanne oli jo 0–11. Pelin loppu pelattiin alta pois ja Tuomas Antikainen tekaisi kulmasta vielä yhden. Aivan pelin lopussa Samppa Äikäs halusi nimensä pöytäkirjaan ja nappasi huitomisesta jäähyn.

Tuomas Antikainen on päässyt hyvään rooliin Veiterän keskikentällä ja tuttu hymy on palannut Tuomaksen kasvoille.

Veiterän pelit jatkuvat siis lauantai-iltana välierässä 3-lohkon ykköstä Falu BS vastaan. Lohkoissaan Falun voitti kaikki kolme peliään (Finspångs AIK 4–1; Solberg (NOR) 2–1); Akilles 4–2). Onnistuessaan Veiterällä on hyvät saumat edetä turnauksessa pitkälle. Toisessa semifinaalissa pelaavat IFK Rättvik ja 2-lohkon voittanut Gustavsberg IF BK.

Veiterän valmennus oli tyytyväinen osumatarkkuuteen hyökkäyspäässä:
– No oli hyvä juttu, että moni pelaaja onnistui tänään, sanoi Rättvikin jääpallohallin käytävältä tavoitettu Tero Nieminen.
– Vaikka oli aika rajut numerot, niin korostan sitä, että Joonas Kankkusen onnistuminen oli tänään avainasemassa. Joonas venyt pelin alkupuolella pariin torjuntaan. Jos norskit olisivat saaneet niistä maaleja, niin tämä olisi ollut ihan eri peli, Nieminen kiitteli maalivahtiaan.

Falu BS antaa Veiterälle kovan vastuksen:
– Kävimme katsomassa Falun ja Solbergin välisen ottelun aiemmin. Se oli tosi hyvä jääpallo-ottelu ja huomioni kiinnittyi Falun tapaan puolustaa kovin syvältä. Saas nähdä miten he meitä vastaan lähtevät pelaamaan, pohti valkka Nieminen.

Veiterä on siis Kosa Cupin välierissä ja sillä on kaikki mahdollisuudet edetä aina päätyyn asti. Ratkaisupelit otellaan huomenna sunnuntaina. Pronssipeli alkaa klo 12:30 Suomen aikaa ja finaali klo 14. Tänä iltana myöhään nähdään se, kummassa pelissä Veiterä on mukana.

Otteluseurannat Bandygrytanissa ja Elitrapportin kautta.
Kosa Cupin tulospalvelu

–Bandytoimitus
Kuvat: Harry Peuhkuri, joujo