Veiterä iski Botnian nurin

Veiterä – Botnia 11–2 (3–1)

Toinen puoliajan tehokas pallon liikuttelu, viimeistely erikoistilanteista ja ylivoimainen vauhti pallollisessa pelissä ratkaisi voiton Veiterälle Botniasta. Hyvällä mielellä voidaan jäädä viettämään pientä joulutaukoa ennen Tapaninpäivän perinneottelua.

Veiterä aloitti pelin terävästi: Samppa Äikkään ja Christian Laibertin kulmamaaleilla peli oli jo 2–0 kun neljä minuuttia oli kellossa. Sitten puntit hieman tasoittuivat ja Botniakin pääsi tuomaan pallon ajoittain Saku Herrasen vartioiman maalin tuntumaan. 22. minuutin kohdalla Eetu Pulkkinen täräytti Juri Schreckin antamasta kulmasta 2–1. Ensimmäisen jakson viime hetkillä Niklas Valtanen otti Herrasen pitkän heiton haltuun ja viiletti maalintekoon: 3–1 tilanteessa mentiin viettämään taukoa.

Toisella puolikkaalla Veiterä lisäsi kaasua ja jätti Botnian ihmettelemään Kisapuiston puolityhjää katsomoa ja alkaneen lumisateen tuomaa tunnelmaa. Maalikarkelot alkoivat 49. minuutilla, kun Valtanen kuljetti näyttävästi ohi Botnia-puolustuksen ja juuri sopivasti luistelun ajoittanut Äikäs osui suoraan ilmasta pallon ja 4–1 oli valmis. Sitten pelattiin reilu kymppi, niin Joonas Peuhkuri pääsi Tuomas Antikaisen esityöstä iskemään 5–1.

Kolme minuuttia edellisestä, niin Veiterän Eemeli Metelinen oli tarkkana repound-pallossa ja pääsi tekemään uransa ensimmäisen Bandyliigamaalin – 6–1. Esityön maaliin teki jälleen Antikainen, jonka viekkaus alkaa hiljalleen löytyä. Pallo ”Metskulle” talteen ja onnittelut perään!

Taas meni kolme minsaa, niin pallo vietiin kulmalle ja Matias Lehtonen tarjoili joukkueen kippari Ere Verhelälle namupaikan ja siitä pallo maaliin: 7–1. Botnia pääsi pienen Veiterän puolustuspään sekoilun ansiosta kaventamaan tilanteesta, jossa Heikki Pesonen vapautti Veiterässäkin takavuosina esiintyneen Tero Määttälän maalintekoon. Herranen ei saanut peitettyä maalia lähitilanteessa aivan riittävästi.

Tämän jälkeen Botnia valmentajavelho Ersa Määttä otti aikalisän, joka kyllä koitui Veiterän eduksi: hyvä pelihuumori säilyi ja Valtasen kolmella ja Peuhkurin yhdellä maalilla Veiterä naputteli loppunumerto: 11–2.

Kaikkiaan Veiterän 11:sta maalista vastasi kuusi pelaajaa. Syöttöpeli ja pelin avaaminen oli tehokasta ja hiljalleen peli alkaa näyttää sellaiselta kun Lappeenrannassa on totuttu. Pelaajilla on hieman erilaiset roolit kuin esimerkiksi viime vuonna, mutta tämän päivän peli osoitti, että maalintekopulmat olisi nyt karistettu.

Ottelupöytäkirja

Taistelun tauottua Veiterän päävalmentaja Tero Nieminen huokui tyytyväisyyttä:

Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 30.12. klo 19 Mikkelin Kamppareita vastaan. Tätä edeltää perinteinen Tapaninpäivän peli Mikkelissä. Sarjan tähän mennessä kovin ennakkosuosikki kohdataan Hänskissä ma 26.12. klo 15.

Bandytoimitus