Veiterä ja Akilles tasasivat pisteet

Veiterä – Akilles 4-4 (1-2)

Veiterän Bandykauden kotiavaus ei tarjonnut ilahduttavan runsaslukuiselle yleisölle kovinkaan mieleenpainuvaa jääpalloelämystä Kisapuiston jääareenalla. Veiterä ja Akilles tasasivat sarjapisteet.

Ottelu alkoi varovaisissa merkeissä ja oikeastaan ensimmäinen maalipaikka osui Akillekselle sen saadessa ensimmäisen kulmalyönnin 3. minuutilla. Matti Vainio passasi ja Joakim Nordström ampui vieraat johtoon. Tästä lähtien kotijoukkue oli takaa-ajajana se näkyi ajoittain pitkinä pallon kuljetuksina ja hieman väkinäisenä yrittämisenä.

Andreas Flinck vei vieraat reilun puolen tunnin jälkeen jo 2–0-johtoon ja tämä lisäsi Veiterän kiirettä. Niklas Valtanen kavensi kuitenkin vain neljän minuutin kulutta Akilleksen maalista ja numerot olivat 2–1 vieraille. Niklaksen maali onnistui kotikentälleen palanneen Eetu Peuhkurin oivaltavasta flippipallosta, jonka Niklas haisteli juuri paitsion rajamailla haltuunsa. Puoliaikaa vietettiin näissä numeroissa.

Toisella jaksolla Veiterän ote tiivistyi – ja Akilleksen puolustus. Antti-Juuso Ropon loistava laukaus maalin kattoon kaaren tuntumasta toi kotijoukkueen tasoihin ja ote näytti olevan Veiterällä. Esityön tähän maalin teki oikeastaan koko Veiterän keskikenttä, mutta viimeisen syötön Andille antoi Valtanen.

54. peliminuutin kohdalla kaksikko Nordström–Vainio taiteilivat jälleen kulmurimaalin ja vieraat olivat jälleen johdossa. Kaikkiaan Akilles sai ottelussa kahdeksan kulmalyöntiä, joista iskivät kaksi maalia. 59. minuutin kohdalla Veiterän Matias Lehtonen näytti miksi häntä voi pitää Bandyliigan yhtenä parhaana pallollisena sivutukena: erittäin vahvan luistelun ja harhauttelun jälkeen Lehtosta rikottiin (mailarike, ei jäähyä) rankkarialueella juuri kun hän oli iskemässä pallon reppuun – siitä pallo pilkulle ja Nikke Valtanen sivalsi sen ”oikealle ja ylös”. Aivan kuten eräs asiantuntija mediakatsomassa ounasteli. Veiterä oli jälleen tullut tasoihin ja kokonaistilanne näytti hyvältä.

Peliaikaa ollessa kymppi jäljellä, niin Veiterän puolustuksessa pari ukkoa luistelivat toistensa linjalle ja siitä Andreas Flinck pääsi puolittain läpiajoon. Kokenut pelimies ei erehtynyt ja muuten kohtuudella palloja torjunut Joonas Kankkunen joutui antautumaan Veiterän maalilla. Porvoolaiset juhlivat maalia kuin Suomen mestaruutta – ainakin Trömppereiden mielestä. Kaikkiaan Akilles-fanit pitivät jälleen melua koko 90 minuuttia. Kotikatsomossa lähes 300 katsojaa seurasivat ottelua enemmän viileän analyyttisellä otteella.

Veiterä painoi pelin väkisin Akilles-päätyyn ja vihdoin 90+ minuutilla, kohtuullisen sähäkän maalinedushässäkän jälkeen, Veiterälle vislattiin maali ja pienen selvittelyn jälkeen maalintekijäsi selvisi jälleen Niklas Valtanen ja syöttöpojo merkittiin Eetu Peuhkurille. Numerot tasoihin ja aivan lopussa Veiterä sai vielä kulmurin, josta onnistuneella laukauksella olisi ollut mahdollisuus ottaa koko potti kotiin.

NIklas Valtanen (oik, #17) ja Eetu Peuhkuri (#74) olivat Veiterän hahmot kauden 2022-23 kotiavauksessa. Kuva: Topi Lainio/VMH.

Peli päättyi epäonnistuneeseen kulmuriin ja näin pisteet tasattiin. Pelin kuva oli se, että Akilles puolusti pisteen itselleen ja osui erikoistilanteista. Veiterä puski hyvin organisoituun Akilleksen keskuspuolustukseen eikä päässyt hyödyntämään niin tehokkaasti erikoistilanteita. Veiterä oli aavistuksen aktiivisempi pallollisessa pelissä, mutta keskialueen pallonsiirtelyllä ei tehdä maaleja. Ne ratkaisevat.

Vaikka Akilleksen tilastoissa erottuvat tutut nimet, niin joukkue on uudistunut isosti viime kaudesta. on sanottava, että norströmmien ja flinckkien lisäksi huomio kiinnittyi nuoreen Otto Huopalaiseen, jonka ennakkoluulottomat otteet keskikentällä ja hyökkäyspäässä kannattaa panna merkille. Veiterällä puolestaan puolustuksen vaihtopelaajan esiintynyt Matias Horppila pelasi maltilla ja suoritti tehtävänsä kiitettävästi.

Kotijoukkueen hahmona oli kolmea maalia tehnyt STARKIN kummipelaaja Niklas Valtanen, joka ansaitusti palkittiin vihreäpaitojen parhaana. Akilleksesta palkintoraati näki parhaana kaksi maalia tehneen Joakim Nordströmin.

Ottelupöytis

Seuraavaksi Veiterä suuntaa sunnuntain Oulunkylään ja otteiden on parannuttava, että vieraskentältä saadaan paketoitua täysi pistepotti kotiin tuomiseksi.

Veiterän seuraava kotimatsi on sunnuntaina 4.12., kun vieraaksi saapuu Oulun Luistinseuran iloisen keltainen pelaajaryhmä.

–Bandytoimitus