Veiterä ja JPS tasapisteisiin

Veiterän perusrunkosarjan viimeinen kotipeli päättyi pistejakoon 2–2 JPS:n kanssa. Veiterä on ensimmäisellä jaksolla parempi, JPS toisella. Sarjan ykköspaikan tavoittelu jatkuu…

Veiterä – JPS 2–2 (2–0)

OP Etelä-Karjalan omistaja-asiakasottelun kokosi hienon yleisömäärän Kisapuistoon. Paikalla oli reilusti yli 300 katsojaa, jotka näkivät tasaisen Bandyliigan kärkiottelun. Ottelu huipentui aivan viime hetkien tilanteisiin, jossa molempien joukkueiden maalivahdit, Joonas Kankkunen Veiterästä ja Samuel Gerovoi, osoittivat olleensa tänään kentän kunkkuja.

Illan palkitut Kisapuistossa: JPS:n Samuel Gerovoi, Veiterän Joonas Kankkunen. Oikealla otteluraadin toimeenpaneva puheenjohtaja, Stark-Lappeenrannan päällikkö Jukka Heinonen.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen jakson tarkalla ja aktiivisella pelillä ja pääsi vihreäpaitoihin paluun tehneen Esko Liukkosen maalilla 1–0-johtoon, kun peliä oli käyty 17 minuuttia. Maalia edelsi hieno hyökkäys, jossa JPS-alakerta sahattiin kahdesti halki ja kerran pinoon.

Kotijoukkue hallitsi tapahtumia kentällä ja Janne Hauskan ampuman kulmurimaalin jälkeen kotiryhmä johti jo 2–0, kun noin puoli tuntia oli pelattu. JPS:n vaarallisimmasta tilanteesta vastasi Tuukka Ässämäki, joka pääsi Veiterä-puolustukselta karkuun ja läpiajoon Veiterän kulmalyönnin jälkeen. Kankkunen kuitenkin venytti jalkansa pallon eteen ja Tukelta jäi maalitili avaamatta.

Toisella jaksolla JPS oli aktiivisempi – molemmat joukkueet pelasivat hyvin tarkasti keskialueella ja mitään hienoja palloralleja ei nähty. Aavistuksen peliin saattoi vaikuttaa myös se, että Lappeenrannassa tihutti vettä ja molempien joukkueiden pallollinen peli hienoiseltaan kärsi jään epätasaisuudesta.

JPS kavensi 58. minuutilla Jarno Erosen osumalla ja tämän jälkeen Veiterän oli hieman avattava peliään päästäkseen tehokkaammille paikoille JPS-päätyyn. Gerovoi torjui hienosti ja oli muurina myös useissa kulmatilanteissa, joista Veiterä olisi voinut paketoida pelin itselleen. Myös toisella jaksolla Ässämäki oli kertaalleen läpi Veiterä-kulman jälkeen, mutta tällä kerralla Kankkunen yhdessä tänään vain yhden jäähyn ottaneen libero Juuso Kärmeniemen kanssa selvitti tilanteen.

Kesken Veiterä-painostuksen JPS sai vasemmalta hyvän vastahyökkäyksen, ja pallo päätyi Joonas Hiltuselle, joka nousi tehokkaasti päätyviivan tuntumasta kohti Veiterän rankkarialuetta, katsoi tarkasti ja löysi takatolpalta, omalta toimistoltaan, Jasu Koljosen. Siitä tasanumerot tauluun: 2–2, jossa paistoi peliaika: 88 min.

Veiterän maalit:
Esko Liukkonen
Janne Hauska (OmaSp)

Veiterällä oli vielä tilaisuus kaapata voitto itselleen, mutta kiire ja osin vähän huono säkäkin piti numerot tasoissa ja joukkueen paiskasivat reilusti kättä pelin jälkeen. Talven aikana nämä ritarit kohtaavat ainakin kahdesti vielä, nyt voitit ovat Veiterälle 2–0, tänään pelattiin tasan.

Ottelun erotuomarikolmikko Söderberg–Pöysä–Myllyllä selviytyivät illan tehtävistään kohtuudella. Pientä epäselvyyttä oli välillä siitä, millaisia tuomioita jaettiin. Lopulta kaikki meni hyvin.

Ottelupöytis

Sarja huipentuu vieraskierrokseen

Veiterän viimeiset Bandyliigan (perus-)runkosarjan ottelut ovat tulevan viikonloppuna Porvoossa ja Porissa. Samoin JPS pelaa molempina päivinä (Kampparit vieraissa, Akilles kotona). Sen jälkeen sitten nähdään, miten pisteet jaetaan ja missä järjestyksessä mennään kohti Bandyliigan ylempää jatkosarjaa.

Ylemmässä jatkosarjassa neljä joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan ja otteluohjelma – kun on tiedossa, mikä on ”se neljäs” joukkue, joka ylempään sarjaan selviytyy (Narukerä, WP 35 vai HIFK?) – julkaistaan heti ensi viikonlopun jälkeen. Siitä sitten alkavat todelliset sijoitus- ja taistelupelit.

Bandytoimitus