Veiterä kaatoi Kampparit

Veiterän otteet paranevat sitä mukaan kun pelit kovenevat: tänään pudotuspeliasenteella peliin lähtenyt kotijoukkue osoitti, että luistin liikkuu tehokkaasti, pallo kulkee ukolta toiselle ja pelihuumori on hyvällä tasolla.

Bandyliiga: Veiterä – Kampparit 8–4 (6–2)

Ennen ottelun alkua pelaajat, toimijat ja yleisö kunnioittivat hiljaisella hetkellä hiljattain menehtynyttä Veiterän takavuosien maalivahdin Pekka Petriläisen muistoa.

Itse ottelussa Veiterä vei ensimmäistä puoliaikaa vahvasti ja maalitalkoot aloitettiinkin jo 8. peliminuutilla. Muutama minuutti tästä, niin pallo vietiin Kampparipäädyssä pilkulle ja Veiterän kippari Janne Hauska pamautti pallon varmasti maaliin.

Kamppareiden rosterista puuttui tänään mikkelin pelin sielu Kimmo Huotelin ja se näkyi keskialueen pelaamisessa ja hyökkäysten käynnistämisessä. Se vastuu oli annettu MM-pronssimitalisti Juho Lipi Liukkoselle, mutta Lipi ei päässyt aivan täyteen vauhtiin keskikentällä. Liukkonen toki toi joukkueensa 2–1 -tilanteeseen, mutta enempään hänkään ei pystynyt.

Valtteri Hauskan hurjalla kulmamoukarilla ja Aksi Seppäsen maaleilla Veiterä pysytteli koko ajan johtoasemassa ja ennen puoliaikaa Tero Liimatainen ja Emil Fedorov olivat vielä lisänneet Veiterän johtoa numeroihin 6–2. Kamppareiden toisen maalin tekaisi Kalle Lempinen.

Toisella puolikkaalla Veiterä lisäsi johtoaan Aksi Seppäsen toisella maalilla ja loppuluvut iski Ere Verhelä hienon kuljetuksen päätteeksi. Kamppareista osuivat Artem Shekhovtsov ja Lempinen toistamiseen.

Selvä voitto kotijoukkueelle ja kipakasta pakkasesta huolimatta ilahduttavan monilukuinen yleisö näki iloista ja vauhdikasta jääpalloa pelaavan kotijoukkueen

Veiterän tehomiehet olivat siis kaksi maalia per ukko iskeneet Janne Hauska ja Emil Fedorov. Ottelun hahmo oli kuitenkin Tomi Hauska, joka rakensi peliä ja hallitsi keskialuetta suvereenisti. T. Hauskan otteitta arvostettiin myös Eteran pyttykerhossa ja Tomppa pokkasi parhaan pelaajan palkinnon.

Näin kertoi tehokkaasti keskialueella pelannut ja yhden maalin tehnyt Tero Liimatainen:

 

Tässä vielä linkki ottelupöytäkirjaan.
(siitä taisi jäädä merkkaamatta Tomi Hauskan 3. syöttöpiste, jonka hän tarjoili 4-2 -maalissa Aksi Seppäselle: Hauska seilasi hyvässä slöörissä läpi Kamppari-kapeikot ja aivan viime hetkellä siirsi pallon tyylikkäästi Aksille, joka vei pelivälineen satamaan. Hieno maali!)

Veiterän viimeiset ottelut ovat tulevana viikonloppuna. Lauantaina edustusjoukkue matkustaa Jyväskylään, jossa on vastassa sarjakolmonen JPS. Luvassa on erittäin jännittävä ja tärkeä peli. Sunnuntaina päätetään Bandyliigan runkosarja Oulussa. Viikonlopun jälkeen tiedetään mikä on Veiterän sijoitus sarjassa ja kuinka puolivälierät pelataan. Ne alkavat keskiviikkona 15.2. ja jatkuvat sunnuntaina 19.2. – vielä emme tiedä kuinka pelit jatkuvat…

Bandytoimitus