Veiterä malttoi voittaa – kotitaika säilyi

Veiterä – OLS 6–2 (4–1)

Runkosarja päättyi Veiterän osalta kotivoittoon OLS:n kustannuksella. Ottelu ei jäänyt aikakirjoihin kovinkaan huikeana jääpallotapahtumana, mutta molemmille joukkueille tyypillistä peliä nähtiin. Parempi korjasi potin.

Ottelu päästiin alkamaan hienoisessa lumisateessa, mutta sepä ei haitannut peliä kummankaan joukkueen osalta. Tuomarin pilli soitti pelin käyntiin ja aikalailla Veiterän hallinnassa peli alkoi. Muutamassa aiemmassa ottelussa Veiterän puolustuspelaamisessa oli havaittu pulmia, mutta nyt – kuten myös eilen Jyväskylässä – puolustukseen oli kiinnitetty hyvin huomiota.

Vaikka ilmassa ei ollutkaan kovinkaan suurta urheilujuhlan tuntua, niin Veiterä otti aloitteen itselleen ja painoi pelin vahvasti kohti Jere Penttilän vartioimaa maalia. 9. peliminuutilla Ere Verhelä iski Eetu Peuhkurin tarjoileman kulman varmasti maaliin ja alkutahdit oli piirretty tulostaululle.

Vaikka Veiterä hallitsi tilanteita, niin OLS ja Antti Pesonen tasoitti kulmurin jälkitilanteesta 19. minuutilla. Veiterän ryysääjät eksyivät tilanteessa ja ”Pessi” pääsi tasoittamaan. Numerot olivat tässä vaiheessa tasan, mutta ote tyystin Veiterän hallussa.

Paikoittain OLS pyrki näyttäviin pallon pyörityksiin omalla puoliskolla ja Veiterä antoi tämän tilan suosiolla vieraille – sen sijaan Veiterä puolusti tiiviisti ja ei antanut Olssille minkäänlaisia mahdollisuuksia pelata palloa hyökkäyksessä viilettäneille Matias Valtaselle ja Eetu Jaatiselle.

Kun peliä oli kulunut 26. minuuttia, niin Johan Segerman nosti pallon oivaltavasti kohti oululaisten rankkarialuetta ja siellä pakkipari Christian Laibert otti pallon alas, kiersi Penttilän ja vei Veiterän johtoon. Ja vain kaksi minuuttia tästä, niin Eetu Peuhkuri sai Kalle Pesoselta nappisyötön ja lyömällä maaliin: 3–1. Vielä kun Verhelä viimeisteli ns. koppimaalin 45 minuutilla, niin siitä taukonumerot 4–1.

Toisella puolikkaalla vähäinenkin lumisade oli tauonnut ja kenttämesut ajoivat jään priimakuntoon. Peli pysyi  Veiterän hallussa, mutta A. Pesonen iski jäänuoliaisen 53. minuutilla 4–2 kavennuksen. Veiterä oli vaihtanut maaliin nuoren Lauri Weilandin, joka näin pääsi ottamaan tuntumaan Bandyliigapeleihin.

Peliä pelattiin tutuissa merkeissä ja Veiterän hallitessa tilanteita Esko ”Eki” Liukkonen teki Verhelän syötöstä 5–2 ja 82. minuutilla Tuukka Loikkanen puijasi loppunumerot 6–2 tilanteesta, jossa Laibert antoi vapauttavan syötön. Näissä numeroissa pelattiin kellosta minuutit pois ja lopuksi palkittiin Auto-Killan palkinnolla parhaat: OLS:sta maalivahti Jere Penttilä ja Veiterästä hyvän pelin pelannut pakki Mölli Laibert.

Puolivälierä vastustaja selvillä lauantai-iltana

Asetelmat pudotuspeleihin selviävät myöhemmin lauantai-illalla, kun runkossarjan viimeinen ottelu, HIFK–Botnia, saadaan pelattua. Akilles pääsee valitsemaan ensin puolivälierävastustajan ja Veiterä valitsee toisena. Todennäköisesti sarjan kärkijoukkueet löytävät välierävastustajansa sijoita 7 ja 8.

Bandyliiga on ollut varsin tasainen tänä vuonna. Varsinkin sijoilla 3–6 ovat joukkueet voivat hyvinkin pelata yllätykselliset puolivälierät ja välieräkuviot ovat tiedossa tulevan viikon sunnuntaihin mennessä.

Se tiedetään, että Veiterä on valmiina tuleviin peleihin ja puolivälierät alkavat Lappeenrannassa tulevana keskiviikkona 17.2. iltapelillä. Kuten sanottu, vastustaja selviää myöhemmin.

Ottelupöytis

Kuvagalleria: VMH /Patrik

Pelin jälkeen Veiterän valmennusjohdosta Joonas Ylä-Outinen kertasi ottelun tunnelmia näin:

Ottelu LiveStriimissä oli kamerateknisiä ongelmia, varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Ottelustriimiin pääset tästä