Veiterä on mestari 2022!

Veiterä – Akilles 5-1 (3-1)
Veiterä on Suomen mestari vuonna 2022!

Veiterä kaatoi Porvoon Akilleksen finaalissa numeroin 5-1. Kotijoukkue oli finaalissa kuskin paikalla koko ajan.

Veiterä meni johtoon 21 minuutilla ja näytti pelin suunnan. Mestareiden ratkaisupelaajat olivat maalivahti Topi Peuhkuri, joka torjui lähes kaiken ja välillä mitä ihmeellisimmistäkin paikoista.

Toinen tärkeä tekijä voitokkaassa finaalissa oli joukkueen kapteeni Tero Liimatainen, joka iski finaalissa kovat tehot: 3+1.

Akilleksen avainpelaajista onnistui lähinnä Juuso Johansson, joka kavensi kulmurista taukonumerot 3-1.

Veiterän avausmaalin iski Tuukka Loikkanen (21 min) ja kymmenen minuutin päästä tästä Tuomas Liukkonen osui kaukolaukauksella 2-0:aan, syötön ”Köli” Liukkosen maaliin antoi Christian ”Mölli” Laibert.

Toisella jaksolla Tepi Liimataisen maalit ratkaisi pelin. Koko pelin vahvasti raatanut Matias Lehtonen antoi syötön 4-1 -maaliin ja Esko ”Eki” Liukkonen pohjusti 5-1 -maalin.

Akilles jäi ilman lisäosumia. Tietty momentum Akillekselle oli pelin 48-63 -minuuteilla, kun Veiterä pelasi jopa 3 pelaajan alivoimalla – jäähypenkillä jäähtyivät hyvän pelin pelannut Samppa Äikäs, Juuso Kärmeniemi ja Manu Puumalainen. Tällä kerralla Akilles ei päässyt hyödyntämään ylivoimaa. Mainittakoon, että loistavan Come-backin jääpalloeliittiin tehnyt Manu nappasi tänään ensimmäisen mestaruutensa!

Koko ottelu: katso Yle Areenassa (kesto: 2 h 28 min, tallenne poistuu keväällä 2023).
Ottelun kooste: katso Youtubessa (kesto: 16.24)

Hieno kansanjuhla

Kisapuistoon oli tullut paikalle yli 2900 katsojaa. Porvoolaiset kannustivat hienosti omiaan aivan pelin loppuun saakka. Aurinkoinen lauantai sopi hyvin Veiterän voitolle – kovasti uurastanut talkooväki nautti joukkueen ja yleisön kanssa hienosta kansanjuhlasta.

Alla pikainen kuva mestareita, parempia otoksia liitetään sivulle myöhemmin.

Peli välitettiin Yle Areenan kautta katsottavaksi ja ottelun on nähtävillä Areenan sivulla.

Nyt on juhlan aika Suomen jääpallopääkaupungissa

Nyt joukkue, valmennus, huolto ja koko konkkaronkka keskittyy ansaittuun mestaruusjuhlaan. Samoin joukkueen ja seuran taustavoimat ottavat nyt ehkä yhden tai kaksi voitonmaljaa.

Samalla Veiteräväki haluaa vielä kerran kiittää hyvästä finaalivastuksesta Porvoon Akillesta ja Akilles-kannattajia. Porvoolaiset osoittivat hienosti kannustusta palkintojenjaossa ja vihreitä Akilles-kaulaliinoja nähtiin eri henkilöiden kaulassa myös kultamitalien jaossa.

Veiterä toivottaa samalla hyvää kevättä koko jääpalloyhteisölle ja muistuttaa, että Lappeenranta on todellinen jääpallopääkaupunki Suomessa. Veiterä voitti miesten Bandyliigamestaruuden ja oli jo kuudetta kertaa peräkkäin finaalissa. Wiipurin Sudet voittivat jo yhdeksännen Suomen mestaruutensa ja Veiterän U12-pikkujunnut nousivat mestaruuteen myös omassa lopputurnauksessaan.

Hyvää kevättä kaikille!

Bandytoimitus