Veiterä on Suomen mestari!

Veiterä ratkaisi SM-kullan toisen puoliajan maaleilla. Porvoon Akilles taisteli tiukasti, mutta Veiterän puolustus pelasi uhrautuvasti ja Joonas Kankkusen torjuma rankkari pelin lopulla ratkaisi voiton Veiterälle.

Veiterä – Akilles 3–1 (1–1)

Kisapuiston tekojää oli höylätty hyvään kuntoon ja pitkin päivää sadellut vesi hieman haittasi pelin kulkua ja antoi pelille oman luonteensa.

Peli oli hyvin varoista ja tarkkaa. Molempien joukkueiden keskialue oli hyvin tukittu ja oikein vaarallisia tilanteita ei nähty.

Veiterän avausmaali syntyi 28. minuutilla, kun Samppa Äikäs osui kulmatilanteesta. Hän sai pallon pienen kikan jälkeen Joonas Peuhkurilta ja Veiterä oli ottanut johtoaseman. Tilanne oli vähän kuin toisen liigan Åsten–Petrell -tilanne, siitä maali.

Akilles ei kauaa tappiota murehtinut: taitavasti pelattu pitkä avaus tavoitti ensin Santeri Laitisen, joka jatkoi pallon kovassa vauhdissa olleelle Rasmus Kettuselle, joka pääsi nokikkain Joonas Kankkusen kanssa: 1–1 hienon harhautuksen tuloksena.

Ensimmäisen jakson jälkipuolella jää meni siten huonoon kuntoon, että maalivahdit tyytyivät heittämään pitkää kohti toista päätyä. Kankkunen ja Akilles-vahti Iikka Lempinen viskoivat palloa toisilleen ja onneksi päästiin viettämään puoliaikaa ja vaihtamaan kuivat hanskat…

Toisen jakson alkuun jää oli sliipattu hyvään kuntoon ja Veiterä otti aloitteen itselleen. Jakson alussa pirteästi pelannut Äikäs pääsi parikin kertaan kokeilemaan Lempisen reaktiota – Iikka veti pidemmän korren.

Vihdoin 62. minuutilla Veiterä pelasi Aksi Seppäsen kautta kuin väkisin pallon maalintekosektorille ja pallo päätyi loisto-ottelun pelanneen Joonas Peuhkurin kautta nuorelle, viiksekkäälle Paavo Simpuralle joka teki tärkeän 2–1-maalin. Paavon maali jäi lopulta voittomaaliksi.

Tämän jälkeen kylmän viileästi peliä seurannut Akilles-koutsi Juha Laitinen otti aikalisän ja Akilles alkoi juonia uusia juonia… Ote pysyi kuitenkin Veiterällä ja otteet myös hieman kovenivat. Päätuomari Antti Malaska oli napakkana ja komensi vuorotahtiin pelaajia nauttimaan 10 minuutin huileja.

Veiterän 10. kulmatilanne ottelun 74. minuutilla toi ratkaisun – Joonas Peuhkuri sivalsi Tomi Hauskan antamasta kulmurista numeroiksi 3–1. Kulma pelattiin niin kuin usein ennenkin: Joonas pääsi ottamaan kovan vauhdin kulmurilyöntiin ja pääsi ampumaan aivan ryysääjien jaloista.

Akilles painoi lopussa päälle kuin Suomenlahden merivartiosto näinä vaikeina aikoina. Pelin 89. minuutilla Akillekselle tuomittiin rankkari ja Paavo Huuhtaselle 10:n jäähy pelin sabotoinnista: Paavo pelasi korkealla mailalla ja tuomio oli selvä. Iisakki Kaivola asettui ampumaan, mutta oliko paine liian kova? Kankkunen nappasi pallon kiinni ja loikkasi pallon perään ja nappasi pallon isojen hanskojensa alle.

Huhhuh

Peli päättyi tarkasti ajassa 92:30 ja riemu pääsi valloilleen. Katsojat, sekä Porvoon Trömpperit, olivat hienosti hengessä mukana. Porvoosta tulleet viisi bussilastillista faneja kannustivat loppuun asti omiaan ja loivat loistavaa tunnelmaa koko pelin aikana.

Finaalinpelin otteluisäntänä olleen Lappeenrannan kaupungin asettaman pyttykerhon Ville Hokkanen ja Eveliina Lohko palkitsivat Akilleksesta loistopelin pelanneen maalivahdin Iikka Lempisen ja Veiterän ratkaisumaalin tehneen Paavo Simpuran. Lappeenrannan Energian energisimpien pelaajien palkinnot menivät Akilleksen keskikentän moottori Rolf ”Nappe” Larssonille ja Veiterän kaikissa maaleissa mukana olleelle Joonas ”Isojen-pelien-Joonas” Peuhkurille.

Ottelua seurasi Kisapuistossa 2 300 katsojaa. Vaikeasta sääoloista johtuen katsojamäärä oli tämä. Veiterän kenttäjaosto oli tehnyt hienoa työtä upean tapahtuman onnistumiseksi.

Veiterän maalintekijät:
Samppa Äikäs (Marina Saimaan Portti)
Paavo Simpura
Joonas Peuhkuri (Nordic Interim)

Ottelupöytäkirja

Jääpallokausi on ohi.
Veiterälle siis Bandyliigan mestaruus sekä U14 SM-kulta. U14-joukkueen pelaajista Jessica Kietäväinen, Jonne Rikkinen, Paavo Tolska, Veeti Keskitalo ja Emilia Savolainen toimivat tänään lippuvartiossa pelin alkuseremoniassa. Lisäksi Wiipurin Sudet voittivat Naisten Bandyliigan ja Veiterän U12 saavutti hienosti SM-hopeaa.

Veiterä kiittää yleisöä ja tukijoitaan koko kauden ajalta. Kummipelaajien sekä edustusjoukkueen tukijat ovat antaneet tukea kauden aikana. Lisäksi finaalin pääyhteistyökumppanit Lappeenrannan kaupunki, Peuhkuri Oy, Renta ja Stark mahdollistivat hienon tapahtuman.

Nyt vedetään henkeä, juhlitaan, muistellaan kovaa peliä Akillesta vastaan ja mietitään sitä miten tästä selvitään kohti seuraavaan jääpallokautta.

Bandytoimitus