Veiterä on Suomen mestari!

Veiterä voitti lauantai-iltana seurahistorian kuudennen mestaruuden. Jättiyleisön (lähes 4 400) edessä pelattu finaali ratkesi ensimmäisen puoliajan superjaksolla, jossa Veiterä kiri tasoihin ja ohi. Kampparit antoi äärettömän kovan vastuksen, tulos 3‒2 (3‒2).

Lauantaina sadellut lumi hieman haittasi molempien joukkueiden upeampia pelikuvioita. Molemmat joukkueet pelasivat finaalille tyypillisesti hyvin tarkasti ja välttivät riskejä. Ottelu alku sähköistyi, kun Kampparit meni jo 3. peliminuutilla johtoon. Tilanne lähti Veiterän vasemmalta puolustusalueelta, jossa Kamppareiden parhaana palkittu Kalle Lempinen kaapi pallon mukaansa, toi sen vahvasti maalille, jossa Artem Shekhovtsov pääsi tuikkaamaan pallon maaliin.

Tämän jälkeen Veiterä lisäsi luistelua ja palloa siirreltiin maltillisesti mieheltä toiselle. Peliä edettiin aina 36. minuutille, jolloin Veiterä tasoitti pelin. Eetu Peuhkuri viimeisteli maalin edestä Janne Hauskan syötöstä. Maali ”roikkui” jo pitkään ilmassa ja osuma vapautti koti joukkueen peliä.

Eikä mennyt kuin minuutti, niin jälleen soi Kamppareiden päädyssä: tällä kertaa maalintekijänä Emil Fedorov, joka pelasi tänään todella terävästi. Tilanne tasoittui jälleen 39. minuutilla kun Santeri Laitinen pääsi tekemään maalin edestä tasoituksen 2‒2:teen. Näytti siltä, että näissä numeroissa mentäisiin tauolle, mutta vielä 41. minuutilla Emppu Fedorov pääsi sivaltamaan nopealla lämärillä johto-osuman 3‒2.

Toisella puolikkaalla molemmat joukkueet tekivät tukun maalitilanteita, mutta aivan viimeinen, terävin viimeistely ei onnistunut. Lähimmäs maalia pääsi Artem Shekhovtsov, joka veti noin tunnin pelin kohdalla ylärimaan ja pallo siitä UK Areenan parkkipaikalle.

Veiterä painoi pelin väkisin Kamppareiden päätyyn, ja vain heidän maalivahdin Juuso Tervosen huipputorjunnat piti mikkeliläiset pelissä mukana. Ei olisi ollut vääryys, jos Tervonen olisi valittu joukkueensa parhaana.

82. minuutilla Kampparit otti aikalisän, antoi pikku huilin runkopelaajille ja nosti kärkeen kolme pelaajaa. Heitä pyrittiin tavoittamaan pitkillä avauksilla, mutta Veiterä puolustus hoiteli ilmapallot varmasti. Kamppareiden taktiikan muutos antoi lisää tilaa Veiterän pelintekijöille, Tomi Hauskalle ja Eetu Peuhkurille lisää tilaa ja aikaa keskialueella, mutta hieman jo vetiseksi muuttunut lumisade esti hienoimmat kuviot hyökkäys päässä.

Ottelu lopulla Janne Hauskalla oli vielä puolittainen läpiajon mahdollisuus, mutta hänet saatiin kammettua nurin juuri rankkarialueen ulkopuolella. Aika alkoi olla täysi ja siitä annetun vaparin jälkeen ottelu kirurgintarkasti vislannut Petri Kuusela katsoi tarkasti kelloonsa, antoi ajan käydä loppuun ja vislasi pelin päättyneeksi: Veiterä on mestari ja juhlat saattoivat alkaa!

Pöytäkirja

Veiterän kapteeni Janne Hauskalla oli pieni hetki haastatteluun ennen mitalien jakoa:

 

Laajempi tiedotustilaisuuden tallenne julkaistaan illan aikana Veiterän Facebook-sivulla.

Veiterä kiittää suurta yleisöä, joka oli saapunut kannustamaan mestarit mestaruuteen. Samoin suuri kiitos koituu reilusti omiaan kannattaneelle Kamppareiden faniryhmälle. Mestaruutta juhlitaan nyt!

Bandytoimitus