Veiterä P17 Grano-turnauksessa

P17-ikäluokka osallistui harjoitusturnaukseen Varkaudessa. Sunnuntain pelit olivat OLS:aa ja WP 35:ttä vastaan. Tuloksena voitto ja tappio.

OLS – Veiterä 5–2

Aamupäivän peli oli vahvistunutta Luistinseuraa vastaa. Keltapaidat menivät nopealla Tuomas Loposen maalilla johtoon, mutta pian sen jälkeen Veiterä sai kulmalyönnin: Kulmurista keskelle ja siitä pallo yläkulmaan – näin pohti Samppa ja peli oli tasan.

OLS osoitti olevansa hyvä haastaja tämän vuoden P17-sarjassa ja he pelasivat kurinalaisesti puolustuksen kautta. Taktiikassa näkyi vahvasti mm. Suomen 2004 maailmanmestaruusjoukkueen II-valmentaja Timo Tiusasen kädenjälki.

Veiterä oli hieman uneliaalla otteella pelissä ja OLS pääsi parin maalin karkuteille, joskin Samppa kavensi numerot 4–2:teen kulmurista, katkaisemalla annon ja ujuttamalla pallon ryysin takaa maaliin. Parempi voitti tällä kerralla ja loppuluvut olivat 5–2. Niko Tanskanen venyi hyviin torjuntoihin ja piti numerot maltillisena.

WP 35 – Veiterä 1–6

Turnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin isäntäjoukkue ja kyseessä oli jumbofinaali. Veiterä joukkuetta heräteltiin terävällä alkulämpällä ja miehitystä oli hieman muutettava, kun liberona raatanut Petu Verhelä sai alaraajavamman OLS-pelissä.

Miehityksen muutos koski sitä, että Lauri Moisio nostettiin keskialueelle yhdessä Veeti Tapanaisen ja Samppa Äikkään kanssa. Alakerrassa Eero Huomo ja Eemeli Metelinen siirrettiin toppareiksi ja Topi Hatakka ja Veikka Kotoneva huolehtivat puolustajien tonteista. Etutoppareina esiintyivät Ilmari Tianen ja Luukas Kari. Ilmari ja Luke pelasivatkin hyvin ja hoitivat roolinsa hyvin – tosin välillä peliä jäähypenkiltä seuraten.

Peli saatiin hyvin käyntiin, kun Samppa sai vietyä pallon lyöntialueelle ja siitä alanurkkaan. Pari minuuttia tästä ja kärkipelaaja Veeti Hyvärinen kaadettiin rankkarialueella ja Veeti Tapanainen meni pallon kanssa pilkulle: 2–0.

Pelin 15. ja 22. minuutin kohdalla Lauri Moisio astui keskikentältä esiin ja vei hyökkäykset hienosti loppuun asti. Veiterä oli karannut jo ratkaisevan tuntuisesti 4–0-johtoon. Varsinkin Laurin toinen maali oli tulosta hyvästä joukkuepelaamisesta, jossa Veksti antoi oivallisen vapauttavan syötön.

Jälleen pari minuuttia tästä, niin Topi Hatakka flippasi hyvin Wepareiden puolustuslinjan taakse ja Samppa siitä läpiajoon, pallo reppuun. Tämän jälkeen WP pääsi kaventamaan terävän hyökkäyksen tuloksena, asiasta hieman debatoitiin tuomarin kanssa, mutta kun yhteistä kieltä ei löytynyt, niin Veiterä jatkoi peliä yhden vajaalla.

Lopussa Veiterä sai vyörytettyä hyökkäyksiä WP:n maalille ja Lauria rikottiin rankkarin arvoisesti. Samppa littasi pallon kattoon ja loppuluvut olivat valmiit.

Kaikkiaan Grano-turnaus antoi hyvän harjoitustapahtuman Veiterä P17:lle ja peleistä saatiin paljon pohdittavaa ensi viikolla alkavaa kautta varten. Näin jutteli valmentaja Eetu Nikkinen pelien jälkeen:

Veiterä P17 matkaa ensi lauantaina ensin Varkauteen ja siitä sunnuntaiksi Ouluun. Näin polkaistaan P17SM-sarja käyntiin…

Bandytoimitus