Veiterä suvereeni toisella jaksolla: Kampparit kaatui 8–5

Veiterä – Kampparit 8–5 (1–3)

Kisapuistossa nähtiin kaksijakoinen ottelu: ensimmäisellä puoliskolla Kampparit hallitsi lumipyrykelin paremmin ja meni jo 1–3-johtoon; toisella puoliskolla Veiterä vei peliä puhtaalla jäällä mielinmäärin ja otti tärkeän voiton kuljettaessa kohti kirkasta kevättä.

 

 

Ottelu alkoi hyvin: jo viiden minuutin kohdalla Eetu Peuhkuri tavoitti tarkalla syötöllä Tuukka Loikkasen, joka sijoitti pallon tarkasti Eetu Sviilin selän taakse: 1–0. Kampparit saivat kuitenkin rikottua Veiterän hyökkäykset omalla puolustuskolmanneksella ja iskivät heille tarjotuista paikoista maalit: Karo Liimatainen, Tomi Hauska ja Iisakki Kaivola onnistuivat ja johdattivat vieraat 1–3-taukojohtoon. Kieltämättä runsas lumisade auttoi vierasjoukkuetta ja heidän vaaralliset nostot Veiterä-maalille aiheuttivat harmia Juuso Kärmeniemen johtamalle alakerralle.

Lumituisku lakkasi juuri sopivasti ennen taukoa. Kisapuiston kenttämestarit katsahtivat taivaalle ja ajoivat jään huippukuntoon. Tämä käänsi ottelu kulun: Veiterä aloitti maalitehtailun 49. minuutilla Kalle Pesosen viedessä pallon Kampparit puolustukselta, ajoi maalille ja kavensi pelin. 62. minuutin kohdalla Matias Lehtonen toi kotijoukkueen tasoihin rankkarin jälkitilanteesta ja 70. minuutilla Tero Liimatainen harrasti pujottelua: Kärmeniemen läpisyöttö haltuun ja Kampparikentällinen oli keppeinä: 4–3.

Kamppareiden ottelun hahmo oli nuori Karo Liimatainen (s. 2002). Hän toi vieraat vielä tasoihin 74. minuutin kohdalla. Liimatainen (ei sukua Terolle), kuten myös liberona viihtyvä Topi Saukkonen, pelaa todellista läpimurtokauttaan. Liimataiselle merkittiin tänään kolme maalia. Toinen illan mikkeliläisonnistuja oli Iisakki Kaivola, joka saalisti tehot 1+2. Sen sijaan vahvat sotaratsut Tomi Hauska ja Janne Hauska väläyttelivät ensimmäisellä jaksolla, mutta vaipuivat varjojen maille toisella puolikkaalla – aivan kuin heidän pelihuumorinsa olisi jäänyt puoliajalla koppiin? Valtteri Hauska saalisti yhden 10 minuutin jäähyn ja aiheutti rankkarin, jonka jälkitilanteesta Lehtonen iski Veiterän tasoihin.

Veiterä pelasi tasaisesti koko ryhmällä. Maalintekiäjt erottuivat, mutta tänään esimerkiksi pallolliset topparit Christian Laibert ja Johan Segerman, joka pelasi tänään 100. Bandyliigaottelunsa, olivat aivan erinomaisia molempiin suuntiin.

Peli kääntyi lopulta Peuhkurin (5–4) ja Loikkasen (6–4, 7–4) maaleilla kotijoukkueelle ja voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Karo Liimatainen kavensi vielä kerran ja Peuhkuri viimeisteli loppunumero pari minuuttia ennen Mats-Olof Gustafssonin päätösvislausta. Läänin Kuljetuksen ottelupalkinnot menivät Kamppareiden maalivahti Eetu Sviilille ja Veiterän peliä tehokkaasti rakentaneelle Matias Lehtoselle.

Mainittakoon vielä, että ennen pelin alkua kaikki pelaajat onnittelivat Veiterä-puolustaja Emil Segermania ja hänen puolisoaan perheenlisäyksen johdosta. Ymmärrettävästi Emil ei ollut tänään pelaavassa kokoonpanossa. Onnittelut Empulle ja perheelle kuuluu koko Veiterä-organisaatiolta!

Ottelupöytäkirja

Ottelun tauottua valmentajat Antero Levänen (Kampparit) ja Tero Nieminen (Veiterä) kommentoivat illan ottelua näin:

Veiterän seuraava ottelu on perjantaina 29.1. Porvoossa. Kaikki pelit ovat tärkeitä, mutta tuossa pelissä todennäköisesti ratkaistaan runkosarjan piikkipaikka ennen kevään jatkopelejä. Veiterä osoitti tämän päivän voitolla, että se lähtee Porvooseen luottavaisin mielin.

Runkosarjan viimeinen kotipeli on OLS:aa vastaan su 14.2. Sitä ennen kohdataan vieraissa Akilleksen lisäksi JPS, OLS ja Kampparit – kaikki ottelut ovat tärkeitä ja vasta helmikuun puolivälissä tiedetään miten pudotuspelit jatkuvat ja ketä vastaan.

Bandytoimitus

Kuvat ottelusta Veiterä – Kampparit, By Topi Lainio / VMH