Veiterä taipui Valtterille

Suomen etelärannikon kovin talvimyrsky, Valtteri, saavutti Porvoon Pallokentän tänään iltapäivällä. Samaan aikaan kentällä pelattiin Bandyliigan ottelu paikallisen Akilleksen ja Lappeenrannan Veiterän välillä. Akilles piti pojot kotonaan, Veiterän pahin vastus oli Valtteri.

Jääpallossa hyvin harvinaislaatuinen 1–0-tulos nähtiin Porvoossa. Lajin tilastoja seuraavat nikkarit voisivat etsiä jostain historian kirjoista tiedon milloin viimeksi Bandyliigassa on nähty 1–0-lopputulos – ja onko Akilles koskaan voittanut ketään tai Veiterää tekemällä vain yhden maalin.

Tänään niin kävi. Dennis Sadakov sai ujutettua pallon Veiterän maaliin pelin 45. minuutilla. Pientä apua hän sai Veiterä-puolustukselta.

Jää oli pelattavissa noin kuusi minuuttia puoliaikojen alussa. Sen jälkeen jään pinnalla oli laikuittain lumivalleja ja normaalista pelaamisesta ei tullut oikein mitään. Harmin paikka, hyvällä jäällä olisi varmasti saatu nähdä tämän kauden yksi parhaista peleistä – vielä pelien huipentuessa kohti runkosarjan päätöstä.

Veiterän kunniaksi on todettava, että seurasta oli lähestytty Jääpalloliittoa pelin aikaistamisesta. Huonontuvasta säästä oli varoiteltu koko loppuviikon. Nyt peli aloitettiin klo 16, ja 2–3 tunnin aikaistamisella olisi todennäköisesti nähty hienoa jääpalloviihdettä molemmilta joukkueilta. Nyt ei nähty edes jääpallo-ottelua. Ottelun aikaistaminen ei kuitenkaan Akilleksen organisaatiolta onnistunut – ilmeisesti Porvoon Pallokentän vuorot olivat kiveen hakattu.

Ilmatieteen laitoksen havaintotieto Porvoosta, 29.1.2022 klo 17:40:

Porvoossa vietetyn 90 minuutin aikana koettiin, että Akilles pelasi ensimmäisen puolikkaan kovaan 10–15 m/s myötätuuleen ja hallitsi tapahtumia. Toiselle jaksolle vaihdettiin puolia ja Veiterä hallitsi myötätuulessa tapahtumia. Sitten ottelu päättyi.

Mikäli Akilleksen hyvin kuvattua webbilähetystä sattui seuraamaan sellaisia katsojasegmenttejä, jotka eivät ehkä vielä tunne jääpallon hienouksia, on mahdollista että tuo segmentti ei enää näiden lähetysten pariin palaa. Nyt nähtiin älytöntä miekkailua rankkarialueen kaaren tuntumassa, pallon lentoradan arvuuttelua (niin kotikatsomoissa, selostamossa kun kentälläkin) sekä sen seuraaminen paljonko lunta ehtii kertyä jäälle… Se ei varmasti tuo lisää kaivattua yleisöä lehtereille tai verkkokatsomoihin. Harmi.

Se siitä. Ottelupöytis (joka sekin on mielenkiintoinen: vain Akilleksen kaverit pääsivät kirjoihin; Sadakov maalilla, Vainio jäähyllä.)

Veiterän pelit jatkuvat huomenna Porissa. Kauas on pitkä matka, mutta Valtteri-myrskyn ärjyessä (tosin Vennon bussin turvallisessa kyydissä) edustusjoukkue paahtaa kohti viimeistä sarjapeliä. Nyt tiedetään, että neljän joukossa ovat Kampparit, Narukerä, Akilles ja Veiterä. Kampit kairasi paikan Jipsiltä kotivoitollaan. Ylemmän jatkosarjan peliohjelma vahvistetaan pian ja silloin tiedetään myös otteluiden alkamisajat.

Tuttuun tapaan Veiterä striimaa VMH Productionsin toimesta kotipelit Kisapuistosta.

Ja loppuun vielä onnittelu-uutinen:
Veiteräväki onnittelee Johan ”Untti” Segermania DI-tutkinnon johdosta!

Bandytoimitus