Veiterä treenaa viidesti viikossa – katso haastattelut ja treenitunnelmia

Veiterän edustus- ja P21-joukkueen pelaajat painavat täysillä kohti tulevaa jääpallokautta. Harjoituksia on viidesti viikossa ja kaikki tähtää siihen, että Veiterä on tulevalla kaudella kovakuntoisin ryhmä – koko kauden ajan.

Tiistainen ilta Kimpisen urheilustadionilla kokoaa yhteen Veiterän jääpalloilijat kuntovalmentaja Risto ”Ripo” Kankaan vetämiin harjoituksiin. Alkulämmittely vedetään tuttuakin tutummalla Kimpisen pururadalla, jonka jälkeen on vuorossa koordinaatioharjoituksia ja tehokkaita 20 x 100 metrin juoksuvetoja noin 60–65% teholla.

Ripo Kangas: Luodaan ryhtiä ja lihaskestävyyttä

Kuntovalmentaja Risto Kangas on lappeenrantalaisille tuttu hahmo niin yleisurheilu- kuin koripalloympyröistä. Jääpallo on Ripolle myös tuttu laji vuosien takaa ja hän onkin ottanut vastuun joukkueen kuntoharjoittelusta kesän ja alkukauden aikana. Ripon asiantuntevassa ohjauksessa joukkueelle haetaan monipuolisuutta harjoitteluun, uudenlaista otetta lihaskunnon ja -kestävyyden rakentamiseen. Kuntovalmennuksen tavoitteena on luoda hyvä pohja varsinaiselle jääpallokaudelle. Ripo on joukkueen mukana myös talvikaudella, jolloin keskitytään lajia tukevien oheisharjoittelun ja lihashuollon kysymyksiin.

Näin Ripo kommentoi alkukauden kehitystä:

Janne Hauska: Treenataan hyvin, niin talvella on kivempi pelata

Veiterän kokeneeseen pelaajakaartiin lukeutuva Janne Hauska vetää treeneissä esimerkillisesti: jokaiseen harjoitteeseen keskitytään huolella ja pidetään hyvä tahti yllä. Tästä voivat nuoremmat pelimannet ottaa mallia.

Janne kommentoi harjoitusfiilistä 100 metrin vetojen välissä seuraavasti:

Kankaan johdolla joukkue harjoittelee Kimpisen maisemissa kahdesti viikossa ja P21- sekä P17-joukkueiden nuoriso-osasto kirittää Ripon harkoissa sopivalla tavalla edarin pelaajia. Näiden ohjattujen koordinaatio- ja vetoharjoitusten lisäksi pelaajat käyvät kahdesti viikossa omatoimisissa saliharjoituksissa sekä kerran viikossa jäällä pitämässä yllä pelituntumaa. Harjoituskertoja on siis kaikkiaan viidesti viikossa.

Keskikesällä kuvaan tulevat myös aerobisen puolen kestävyysharjoittelu ja lihaskuntoharjoittelu muuttuu yhä selvemmin lajinomaiseen suuntaan. Edari palaa pienen kesätauon jälkeen yhteisiin kaukaloharjoituksiin elokuussa. Toki kesän ajan joukkueella on myös mahdollisuus pitää yllä luistelutuntumaa UK Areenan jäillä.

Bandytoimituksessa seurataan ukkojen menoa kesän mittaan.

–Bandytoimitus
Haastattelut: Topiantti Äikäs