Veiterä U16 taisteli SM-pronssia!

Veiterä U16 taisteli SM-pronssia!

U16-ikäluokan pronssiottelu pelattiin sunnuntaina Kisapuistossa Veiterän ja WP35:n välillä. Joukkueiden kohtaamiset ovat usein olleet tasaisia ja niin oli tälläkin kerralla. Huikean taistelun jälkeen Veiterä onnistui kääntämään matsin edukseen numeroin 7-5(3-3), mutta varkautelaiset tarjosivat todella lujan vastuksen. Kokonaisuutena ottelu oli vauhdikas ja täynnä tapahtumia tarjoten runsaslukuiselle yleisölle jääpalloviihdettä koko rahan edestä.

Ottelu käynnistyi Veiterän hienoisella painostuksella ja 7 min kohdalla Ville Reijosen komea laukaus upposi WP:n verkkoon. Varkautelaiset olivat kuitenkin tulleet Kisapuistoon erinomaisen hyvin latautuneena ja saivat vähitellen paremmin otetta pelistä. 13. ja 14. min kohdalla verkko heilui Veiterän maalissa ja tilanne kääntyi Wepareille 1-2. Sitten Ville Reijosen tykki puhui jälleen tasoittaen ottelun, kun aikaa oli kulunut 20 min. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja tilanteita oli tasaisesti molemmilla joukkueilla. 31. min oli pelattu, kun Paavo Simpura vei kotijoukkueen johtoon, mutta WP tasoitti taukonumeroiksi 3-3.

Veiterä siirtyi taas riemukkaasti johtoon pelikellon näyttäessä 50 min, mutta varkautelaiset kuittasivat pari minuuttia myöhemmin lukemat jälleen tasoihin. Ja ottelu jatkui äärimmäisen tasaisena ja jännittävänä taisteluna, kunnes vihdoin 69. min kohdalla Ville Reijosen maaginen laukaisuvire tuotti jälleen osuman Veiterälle numeroihin 5-4.

Tämän jälkeen varkautelaiset ottivat aikalisän, mutta eivät onnistuneet hyvästä taistelusta huolimatta pääsemään enää ottelussa tasoihin. Sen sijaan Paavo Simpura näytti jälleen huikeita kykyjään ja niittasi ratkaisevat osumat Veiterälle. Lopussa WP35 onnistui vielä kaventamaan yhdellä maalilla, mutta eivät kuitenkaan pystyneet uhkaamaan Veiterän voittoa.

Pronssimitalit maistuivat veiteräläisille hienon ja tasaisen kamppailun jälkeen. Tunnelma oli kopissa matsin jälkeen riehakas, olihan kausi mahtava päättää voitollisesti. Ja rehellisesti voidaan sanoa pronssin olleen Veiterälle tänä vuonna se saavutus, joka oli otettavissa. Kampparit ja Vesta olivat vielä liian kovia, mutta ero kärkijoukkueisiin on selvästi kaventunut. Molempia joukkueita pystyttiin haastamaan ja laittamaan ahtaalle. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevia kausia.

Veiterän saavutti SM-pronssia joukkueella:
Miko Jurvanen, Ville Reijonen, Eino Viuhko, Aake Riikkinen, Aaro Heimala, Aatu Streng, Joonas Kannelniemi, Elias Hentunen, Elmeri Kestola, Paavo Simpura, Niki Haajanen, Ville-Veikko Hietamies, Niklas Loikkanen, Oula Mihl, Niilo Puhakainen

Joukkueessa pelasivat kauden aikana myös:
Tianlu Parviainen, Tuomas Haimila, Aino Hannikainen, Johannes Penttilä, Sofia Arponen, Juho Ikävalko, Teemu Haimila, Jonne Rikkinen ja Paavo Tolska