Veiterä vahvistaa hyökkäystä

Dynamo Kazanin Super-Liiga -joukkueen venäläissyntyinen Aleksei Vorobev (23 v.) vahvistaa Veiterän hyökkäystä kauden 2018–19 loppuun ulottuvalla sopimuksella.

Aleksei Vorobev on pelannut tällä kaudella Kazanin edustusjoukkueessa ja esiintyi Super-Liigassa viimeksi tiistaina (18.12.2018) Dynamon paidassa. Kauden tässä vaiheessa Vorobevin tilillä on kuusi tehtyä maalia.

Veiterän edustusjoukkue on kokenut muutamia harmillisia loukkaantumisia kauden alkuvaiheessa ja Vorobevin rekrytoinnin myötä seura säilyttää iskukykynsä taistellessa Suomen Cupin finaalissa (4.1.2019) sekä kevään ratkaisupeleissä.

– Meillä on muutama pidempi loukkaantuminen, joka on vaikuttanut meidän iskukykyyn. Näemme, että Vorobevin tulo joukkueeseen vahvistaa Veiterän hyökkäyspelaamista, edustusjoukkueesta todetaan.

Alkukaudesta Veiterässä arvioitiin, että vieraita pelaajia ei tarvita. Loukkaantumisten myötä tilanne on muuttunut. Esimerkiksi joukkueen kippari Janne Hauska kärsii alaraajavammasta ja on toistaiseksi sivussa joukkueen pelaavasta kokoonpanosta. Jannen toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin ja vamman paranemista seurataan päivittäin.

– Toivomme, että kaikki pelaajat tervehtyvät mukaan tärkeisiin peleihin, sanoo päävalmentaja Aleksei Nikisov.

– Olemme scautanneet Vorobevin huolellisesti ja yhteyttä on pidetty moniin hänet tunteviin tahoihin. Hänen vahvuutena on luistelu ja lyönti. Super-Liiga -pelaaja, joka on tehnyt kauden tässä vaiheessa jo kuusi maalia, on varsin hyvä hankinta, kiittelee Nikisov.

Veiterän edustusjoukkueen parissa Vorobevin saapuminen Lappeenrantaan otetaan innolla vastaan.

– Annetaan sille nimeksi ”Pikku-Allu”!, edarin kopilta huikattiin kun uutinen jaettiin joukkueelle.

Veiterä on jo hoitanut paperiasiat kuntoon sekä Venäjän että Suomen jääpalloliittojen sekä Suomen Moskovan suurlähetystön viisumiosaston kanssa.

Joukkue valmistautuu perjantain WP 35 -kotiotteluun sekä Tapaninpäivän Mikkelin otteluun Kamppareita vastaan hyvällä sykkeellä. Pelikiellossa oleva Ere Verhelä palaa kokoonpanoon Mikkelissä. Joukkueen sairastuvalta löytyvät toistaiseksi Aleksi Seppänen, Miika Kontra, Kerkko Äikäs sekä Janne Hauska.

Lisätietoja:
joukkueenjohtaja Lauri Segerman, 0400 656 408

Aleksei Vorobev (Kuva: Dynamo Kazanin kotisivu.)