Veiterä välieriin! Botnia nurin jatkoajalla

Veiterän ja Botnian toinen puolivälierä päästiin pelaamaan kohtuullisessa, mutta hieman tuulisessa säässä. Ottelu oli äärimmäisen tiukka ja jännittävä ja se eteni aina jatkoajalle saakka. Peli ratkesi ajassa 91. minuuttia Tomi Hauskan osuessa paluupalloon maalinedustalta. Veiterä jatkaa näin neljän parjaan joukkoon, semeissä vastaan tulee OLS:n kaatanut Kampparit.

Puolivälierä: Veiterä – Botnia 3–2 ja. (0–1)

Veiterä jatkoon voitoin 2–0

Kisapuiston jäälle luisteli silminnähden sisuuntunut ja ärsytetty Botnian jääpallomiehistö. Se tuli ottelun alussa hyvin vahvasti päälle ja saikin painettua pelin aluksi Veiterän päätyyn. Ehkä ensimmäisellä puolikkaalla asiaan vaikutti myös itähelsinkiläisten saama myötätuuli. Kyseessä oli kuitenkin tyypillinen playoffs-ottelu, jossa pelattiin tarkasti ja vältettiin turhia virheitä.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 38. peliminuutille, jolloin Vilppu Huovila pääsi iskemään rankkarista johto-osuman. Tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toisella puolikkaalla tarkka playoffs-pelaaminen jatkui. Veiterä sai hyvän mahdollisuuden tasoitukseen 56. minuutin kohdalla, kun päätuomari Tuhkanen määräsi Kasperi Hirvosen istumaan kymppiä kampituksesta yhdessä Juri Schreckin kanssa, joka oli passitettu omalle kympilleen (sopimaton käytös) hieman aiemmin. No niin siinä kävi, että Tero Liimatainen toi kotijoukkueen tasoihin Tomi Hauskan esityöstä… ja Juri pääsi takaisin lankkujen väliin.

Noin kahden minuutin kuluttua tästä Tomi Hauska iski Verhelän Eren tarjoamasta kulmurista Veiterän 2–1-johtoon. Ote oli tässä vaiheessa selkeästi kotijoukkueella, mutta oikea-aikaisen aikalisän jälkeen Botnia sai jälleen painostuksen päälle ja Jimi Heinonen pääsi iskemään 73. minuutin kohdalla numerot tasoihin 2–2. Kotiyleisön kauhuksi 82. minuutilla päätuomari Tero Tuhkanen vei kädet solmuun päänsä päälle ja pallo siitä 12 metriin Topi Peuhkurin silmikon eteen. Kasperi Hirvonen ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan Peuhkuria ja ilahduttavan runsaslukuinen yleisö hurrasi!

Jatkoaika toi ratkaisun

Kun peliaika oli täysi, niin oli todettava, että peli jatkuu 2 x 10 minsan jatkoajalla, joka päättyisi ns. äkkikuolemamaaliin. Joukkueet luistelivat hyvin latautuneena kentälle ja kaikesta huokui jännitys.

Jatkoaikaa oli pelattu tarkalleen minuutti, kun Valtteri Hauska pääsi sivaltamaan kohti Juuso Tervosen vartioimaa maalia; Tervonen torjui eteensä ja paikalla oli Tomi Hauska, joka siirsi pallon ykkösellä verkkoon. Läskiläjä oli valmis ja Veiterä semifinaaleihin!

Maukas, upea voitto kovasti taistelleesta Botniasta. Sarjapelien hengen mukaisesti kyseessä oli erittäin tiukka kamppailu, jossa vaadittiin molemmilta huippuonnistumista. Tämän vuoden sarjassa se osui Veiterälle, joka on saanut kuntohuipun aavistuksen paremmin kohdilleen… Nyt ovat edessä välierät Kamppareita vastaan.

Toisen puolivälieräottelun jälkeen suomalaisten huippuveskareiden joukkueen noussut Topi Peukuri jutteli tähän tapaan:

Ottelun – ja käytännössä ottelusarjan – ratkaissut Tomi Hauska totesi pelin jälkeen näin:

Välierissä vastaan Kampparit

Veiterä saa välieräsarjassa vastaansa ”paikallisvastustaja” Mikkelin Kampparit, jonka päätti vieraissa oman parinsa, OLS:n, kauden tähän iltaan. Numerot Pakkalassa olivat selvät: 1–5 mikkeliläisille.

Välieräsarja pelataan ”paras viidestä” -systeemillä eli finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Ottelusarja alkaa keskiviikkona 22.2. Mikkelistä. Toinen peli on Kisapuistossa lauantaina 25.2. ja kolmas peli jälleen Mikkelissä ke 1.3. Mahdollinen neljäs ottelu on pe 3.3. Lappeenrannassa ja viides ja ratkaiseva pli on su 5.3.

Kauden aiemmat kohtaamiset, joihin kuuluu perussarjan lisäksi ns. paikallisottelukierros, päättyivät näin:

20.11. Veiterä – Kampparit 5–6
26.12. Kampparit – Veiterä 6–3
8.2. Veiterä – Kampparit 8–4

Näin siis Bandyliigassa. Suomen Cupin lohkovaiheessa Oulussa (29.10.) Veiterä oli etevämpi numeroin 3–2 (60 min). Tiedossa on siis hyvin tiukka ottelusarja, jossa voittajaa on mahdoton luokitella etukäteen eikä kumpikaan joukkue lähde semifinaalisarjaan ”altavastaajana” vaan molemmat tietysti ”voittajasuosikkina”.

Pelit siis jatkuvat ja seuraavan kerran vankkumatonta ja päättäväistä kotiyleisön tukea tarvitaan lauantaina 25.2. Ottelu alkaa klo 17:00.