Veiterä voittoon kärkikamppailussa – Katso ottelu linkistä

Veiterä – Akilles 7–5 (5–3)

Veiterä nappasi tärkeän voiton Bandyliigan kärkiottelussa Akilleksesta. Kotijoukkueen vahva alku yllätti vierailijat ja asetti mestarisuosikit takaa-ajajaksi.

Katso koko ottelu tästä linkistä tai klikkaa alla olevaan ruutua.

Ottelun alku oli Veiterän: koti joukkue oli aktiivinen ja pelasi voimakkaasti kohti Akilleksen päätyä ja samalla otti vauhdin pois porvoolaisten pelätyiltä pelintekijöiltä. Veiterä siirtyi 16. minuutin kohdalla harvinaislaatuiseen 4–0-johtoon.

Ensin onnistui Tuukka Loikkanen, Tuomas Liukkosen esityöstä (3 min). 11. minuutin kohdalla asialla oli Liukkonen itse ja vain minuutin kuluttua tästä oli jälleen Loikkasen vuoro. Akilles-puolustus oli ihmeissään ja valmentajana voittamattomana hieman yli vuoden viihtynyt Jari Hyttinen otti aikalisän.

Veiterä jatkoi aktiivista karvausta ja luisteluaan, Akilles ei saanut omaa peliään käyntiin. Ottelun 16. minuutilla Tero Liimatainen siirsi pallon maalin edustalla Samppa Äikkäälle, peli oli kotikatsomon riemuksi jo 4–0.

Hetken aikaa pelissä oli aavistuksen rauhallisempi hetki ja Akilles pääsi rakentamaan omaa peliään mallikkaasti. Erityisesti aikalisän jälkeen pelivastuuta siirrettiin Kasperi Hirvoselle, jonka kuljetukset alkoivat purra ja pelin painopiste kääntyi Veiterän kenttäpuoliskolle. Veiterän maalilla hyvin torjunut Topi Peuhkuri pysäytti Akseli Laakkosen vedon ja ensimmäisenä ripariin pääsi käsiksi Rolf Larsson, joka ei erehtynyt. Kellossa 27. minuutti ja tauluun 4–1-kavennus.

Maali antoi Akillekselle ryhtiä. Kulmatilanteita syntyi vuorotahtiin, mutta Akilles oli niissä terävämpi: ensin Denis Sadakov iski 4–2:teen (37. min) ja sitten Andreas Flinck 4–3:een (38. min). Molempiin kulmasyötön antoi Hirvonen.

Jääpallo on nopea peli. Vain minuutti Akilles-kavennuksen jälkeen pallo pelattiin Akilleksen kenttäpuoliskolle ja Samppa Äikäs kaivoi pelivälineen itselleen. Muutamalla taitavalla harhautuksella hän pääsi lyöntipaikkaan ja iski pallon Olli Lappalaisen vartioiman maalin oikeaan ylikulmaan: taukoluvuiksi 5–3.

Akilles taisteli

Toisella jaksolla peli pysyi jännittävänä, kun aivan jakson alussa Akilles sai kulman, josta jälleen Hirvosen tarjoilusta Sadakov iski porvoolaiset jo maalin päähän – vastustamaton lyönti meni viuhuen aivan Loikkasen kypärän vierestä.

Jälleen pelattiin tovi, osin vähän sekavissakin merkeissä ja ottelun tärkeys heijastui pelaajien otteista. Pallo pomppi lavassa ja syötöt eivät tavoittaneet omia. Oman osansa antoi olosuhteet: pikkupakkasessa jään päälle ilmestynyt sumu teki jäästä ”nahkaisen” ja pallo ei enää kulkenut normaalilla tavalla jään pinnassa. Tämän sai karvaasti kokea Veiterä-puolustus kun 53. minuutin kohdalla palloa kaivettiin Veiterän maalin perukoilta. ”Oma maali”, kertoi päätuomari Juha-Matti Kanniainen ottelun sihteeristölle ja näin oltiin tasanumeroissa 5–5.

Seuraavan reilun 20 minuutin aikana pelissä oli vauhtia: Akilles oli tullut reilusta tappioasemasta tasoihin – toisaalta Veiterän puolella oli vahva luotto omaan peliin. Pienen hyökkäyspään virheen takia Veiterä pääsi hyvällä luistelulla avaamaan peliä kohti Akilles-päätyä ja Tuomas Liukkosen oivaltava syöttö vapautti OLS:sta Veiterään siirtyneen Niklas Valtasen maalintekoon: tarkka laukaus meni entisen Olssi-veskari Lappalaisen selän taakse ja Veiterä siirtyi taas johtoon.

Akilles oli tilanteessa, josta se ei enää noussut. Peli pysyi tasaisena loppuun saakka ja molemmat joukkueet saivat yhdeksän kulmatilannetta pelin aikana. Vihdoin 80. minuutilla Liimatainen tavoitti Loikkasen rankkarialueen sisältä ja hän iski maalin suoraan ilmasta: siitä loppunumerot 7–5.

Ottelupöytis

Veiterältä palkittiin parhaana Äikäs ja Bolt.Workin työteliäimmän pelaajan palkinnolla Loikkanen. Vierasjoukkueesta palkinto meni oikeutetusti Kasperi Hirvoselle, joka oli kentän näkyvin hahmo vieraiden osalta. Muuten vierasjoukkueesta erottuivat varmaotteinen libero Raoul Karlqvist sekä Matti Vainio sekä jälleen vahvaa kautta pelaava Rolf Larsson. Veiterän työmyyriä oli kippari-Liimatainen sekä alati peliään parantava Matias Lehtonen.

Veiterä puhtaalla pelillä sarjan kärjessä

Voitto tarkoitti sitä, että Veiterä jatkaa Bandyliigan kärkipaikalla puhtaalla pelillä. Akilles on yhtä vankasti kakkospaikalla, tosin yhden pelin vähemmän pelanneena. Näiden takana Kampparit, JPS ja Narukerä käyvät omaa kisaansa kolmospaikasta.

Veiterä ja Akilles kohtaavat seuraavan kerran loppiaisena 6.1. Suomen Cupin finaalissa. Ottelu pelataan Porvoossa. Bandyliigassa Veiterä testaa mestarisuosikki Akilleksen kunnon tammikuun lopussa, 29.1., kun joukkueet kohtaavat toistamiseen Porvoossa.

Veiterä – Akilles ottelun kuvat

Kuvat: Topi Lainio / VMH Productions Oy

Joukkueiden valmentajien kommentit pelin jälkeen – Samassa yhteydessä juteltiin muutakin jääpallon olosuhteista:

Veiterä hallitsee seremoniat

Ennen lauantain Akilles-ottelua Veiterä muisti seuraikoni Leo ”Leksa” Segermania hänelle myönnetystä liikuntaneuvoksen arvonimestä ”kukkapuketilla”. Samassa yhteydessä Veiterä muisti Akillesta 100-vuotisten jääpalloperinteiden kantamisesta. Veiterän pöytästandaardin vastaanotti Akilles-Bandyn pj. Jari ”Jaide” Kettunen. Muistamiset jakoi Veiterä ry:n vpj. Jukka Tirkkonen (oik.) ja hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri.

Seuraava ottelu Kisapuistossa: Veiterä – WP 35, pe 17.12. klo 18:30 
KORONAPASSI VAADITAAN PORTILLA, VARAUDU NÄYTTÄMÄÄN MYÖS HENKILÖTODISTUS (passi, ajokortti…).

Bandytoimitus
Kuvaus ja kuva: VMH Productions