Veiterälle avausvoitto Suomen Cupissa

Veiterä aloitti voitokkaasti Suomen Cupin alkulohkon Oulussa. Iltaottelussa Narukerä kaatui hyvän toisen puolikkaan hallinnan ansiosta 3–0 (1–0).

Oulussa peli päästiin pelaamassa tyypillisessä marraskuun syyssateessa. Pakkalan tekarin jää oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla kovin pomppuinen ja olosuhde vaikutti selvästi peliin. Ensimmäisiä piirtoja isoon jäähän vetäneet porilaiset aloittivat pelin ennakkoluulottomasti ja pitivät pitkiä aikoja palloa – saamatta kuitenkaan mitään kummallisempaa aikaan.

Veiterä aavistuksenomaisesti ehkä hallitsi tilanteita, mutta Narukerän hyvä puolustuspeli piti kutinsa ja esti Veiterän hyökkäykset jo hyvissä ajoin ennen rankkarikaarta. Peliä oli pelattu noin puoli tuntia ja Topi Peuhkurin nopea avaus Niklas Valtaselle – oli palasi entiselle kotikentälleen vihreässä Veiterä-paidassa – löysi hyökkäyspäästä Tuukka Loikkasen, joka taituroi ohi Kerä-pakki Lauri Sirenin ja vei pallon maaliin. Santeri Rantanen Kerä-maalissa ei aivan ylettänyt venyttämään itseään pallon eteen.

Ensimmäisen jakson alussa loppupuolella sää vaikutti peliin ja kumpikaan joukkue ei oikein saanut mitään aikaiseksi. Vihdoin päätuomari Juhis Kanniainen päästi likomärät pelurit hetkeksi viettämään puoliaikaa Pakkalan pesiskentän suojiin.

Veiterä tuli ahnaasti toiselle puolikkaalle: peliä oli pelattu vain minuutti, niin vahvan pelin pelannut Matias Lehtonen riisti pallon Keräpuolustukselta, tavoitti maalin edustalta Lähi-Tapiolan kummipelaaja Samppa Äikkään, joka sai harhautettua Rantasen sivuun ja iski Veiterän 2–0-johtoon – tärkeä maali Veiterän tämän ottelun kipparilta.

Osuma siivitti Veiterän hyvään tahtiin ja vain kolme minuuttia tästä, niin Tuke Loikkanen murtautui väkisin maalipaikkaan ja Kerän Niko-Valtteri Koivulan oli pakko vetää Tuke nurin. Linjuri Keijo Siniaalto veti kädet solmuun päänpäälle ja Olssi-kasvatti Nikke Valtanen littasi pallon varmasti maaliin: 3–0 Veiterälle ja katsomoon asti kuului ”Naks”. Kerän ranka nitkahti ja Veiterä vei peliä loppupelin miten tahtoi.

Kerä pääsi muutaman kerran maalipaikoille, mutta Topi Peuhkuri vartioi Veiterän maalia huolella ja piti nollan. Muuten Veiterän joukkueesta voidaan mainita myös Pauniahon kummipelaaja Joel Reposen pirteät otteet hyökkäyspäässä sekä Nordic Interim-kummipelaaja Joonas Peuhkurin vahva paluu Veiterä-paitaan.

Kerän valkka-Erkkilä otti aika lisän 72. minuutilla, mutta mitään ihmeempää taktisempaa kuviota Kerä ei loppupelin aikana esittänyt.

Veiterä aloitti siis Cupin tärkeällä voitolla ja voi keskittyä rauhassa lauantain peliin Olssia vastaan. Aiemmin iltapäivällä OLS ja Hifki olivat kohdanneet tiukassa pelissä, jossa OLS nappasi voiton numeroin 3–2.

Huomenna lisää kertomusta Oulusta (ja ehkä joku kuva).

Pöytäkirja

Bandytoimitus