Veiterälle toinen voitto Cupissa

Veiterä kohtasi OLS:n lauantain iltaottelussa Pakkalan jääpallostadionilla. Terävä ottelun alku ja vahva joukkuepeli toi voiton selvin numeroin 2–6. Veiterä tarrasi Cupin Oulun lohkon kärkipaikkaan toisen pelipäivän jälkeen.

Vierasjoukkueeksi merkitty Veiterä aloitti pelin terävästi: jo toisella minuutilla Lähi-Tapiolan kummipelaaja Samppa Äikäs sivalsi kaaren tuntumasta jo ottelun toisella minuutilla. Nordic Interimin kummipelaaja Joonas Peuhkuri oli tänään hyvällä otteella liikkeellä: kellossa 4. peliminuutti ja taulussa jo 0–2 Veiterälle. Ote pelistä oli kokolailla Veiterällä.

OLS pääsi peliin osittain mukaan 14. minuutilla, kun OLS-kippari Antti Pesosen iski rankkarista pallon Topi Peuhkurin vartioimaan maaliin. Tilannetta edelsi libero Juuso Kärmeniemen hankkima jäähy pelin sabotoinnista.

Joonas Peuhkuri piti huolen siitä, että Veiterä pysyi kuskinpenkillä: 17. ja 34. minuutilla hän iski Veiterän jo 1–4-johtoon. Jälkimmäiseen maaliin syötön antoi Niklas Valtanen, joka pääsi näin rankaisemaan vanhaa seuraansa, entisellä kotikentällään. Niklas on hyvä lisä Veiterän muutenkin vahvaan hyökkäyskalustoon. Näin Niklas kuvaili tunnelmia pelin jälkeen:

Toisella jaksolla sama humppa jatkui: 54. minuutilla Tuukka Loikkanen teki Veiterälle jo 1–5 ja peli tuntui olevan kokolailla taputeltu.

OLS:n pitkän ja rankan junioritaipaleen läpikäynyt ja välivuoden jälkeen jääpallon pariin palannut Väinö ”Väne” Pasma vapautti Ruotsista OLS-paitaan palanneen Ilari Moisalan maalintekoon ja peli oli 2–5. Kotijoukkue pääsi näin hieman koputtelemaan Veiterän kantaan, mutta molempien joukkueiden peli hajosi ja valmentajat ottivat vuorotellen aikalisät, joilla pyrittiin luomaan uusia juonia… Veiterän Tuomas Liukkonen iski 85. minuutilla loppunumerot 2–6 hienosta Esko Liukkosen antamasta syötöstä. Peli oli ohi.

Ottelupöytis

Veiterä johtaa Oulun lohkoa kahden päivän ja ottelun jälkeen. Päiväpelissä Narukerä kaatoi HIFK:n numeroin 4–6 ja Kerä on kiinni lohkon kakkossijassa ennen sunnuntain kierrosta. Veiterä nappaisi lohkovoiton, mikäli HIFK kaatuu huomenna – ja miksei kaatuisi.

Bandytoimitus