Veiterän vauhti toi voiton

HIFK – Veiterä 2–8 (0–3)

Veiterän edustusmiehistö pääsi jälleen tositoimiin, kun alkujaan joulukuun toiselta viikolta siirretty HIFK:n kotipeli pelattiin Kallion uusitulla tekojäällä. Veiterän vahva luistelu toi voiton.

Ottelu päästiin pelaamaan mukavassa pakkassäässä. Veiterä aloitti peli rivakasti ja jo toisen peliminuutin alussa Joonas Peuhkuri siirsi vieraat 0–1-johtoon. Esityön maaliin teki joukkueen kapteeni Ere Verhelä.

Nopea maali piti molempien joukkueiden pelin tarkkana, mutta noin kuuden minuutin pelaamisen jälkeen Niklas Valtanen pääsi iskemään Eetu Peuhkurin syötöstä numeroiksi 0–2.

Helsinkiläisen kotiyleisön villisti kannustaessa Hifkillä oli vahva jakso, jonka aikana punanutut pääsivät kokeilemaan neljästi kulmurilta tasoituksia, mutta Veiterän ryysääjät ja muuri piti. Ja kesken kaiken vahvan Hifki-vaiheen jälkeen Matias Lehtonen kiitti luottamuksesta ja sivalsi Joonas Peuhkurin esityöstä taukonumerot 3–0. Ensijakson loppu sujui sopuisissa merkeissä ilman sen ihmeempiä tilastomerkintöjä.

Toisen jakson alussa Veiterä paahtoi vauhdilla päälle ja kahdella nopealla osumalla se oli jo 0–5-johdossa. Maalintekijöinä Tuomas Antikainen ja Valtanen toistamiseen. Peuhkuri-merkkiset keskikentän moottorit (J & E) nappasivat syöttömerkinnät.

Tämän jälkeen ”oma koira puraisi” ja Otso Ikävalkon osumilla Hifki kavensi numerot 2–5:een, molempiin maaleihin syöttäjäksi lopulta merkittiin Patrik Thomasson Huber. Näin pelattiin kymmenisen minsaa kunnes Christian Laibert pamautti Antikaisen tarjoilemasta kulmasta numeroiksi 2–6. Voi sanoa: vihdoin Mölli osui kulmasta, tämä varmaankin avaa ketsuppipullon…

Ottelun 78. minuutilla Joonas Peuhkuri osui toistamiseen ja numerot olivat jo 2–7. Se taisi katkaista kotijoukkueen pelihuumorin. Vain minuutti tästä, niin Valtanen sorvasi illan hattutempun valmiiksi, Lehtonen syöttäjänä: 2–8.

Viimeisen kympin aikana peli pelattiin loppuun ja näin päädyttiin Veiterän selkeään voittoon. Kuten muistetaan, niin itsenäisyyspäivänä Veiterä kaatoi Hifkin kotonaan niukasti 2–1. Näyttääkin siltä, että viime vuoden mestarit ovat saaneet peli-ideasta hyvin kiinni ja puolustus pitää.

Ottelu oli siistihkö ja päädumari Antti Malaska määräsi molemmille joukkueille yhdet kympin jäähyt: kotijoukkueen Tommi Niittylä istui jäähyänsä noin viisi minuuttia ja Veiterän Eemeli Metelinen vain tovin enne Hifkin avausmaalia.

Ottelupöytäkirja

Voittoisan HIFK-pelin jälkeen tavoitettu päävalkka Tero Nieminen kertasi ottelun kulkua ja ratkaisua tähän tapaan:
– Puolustaminen oli hyvällä tasolla koko pelin, vastustajan pari pitkää yllätti, toki ne oli hyviä pallojakin.
– Toisaalta meidän hyökkäämminen oli hetkittäin lähellä kauden parasta, kiitteli Nieminen.

Toisaalta Nieminen halusi katsoa koko peliä laajemmin ja näki paljon hyviä asioita koko joukkueen pelissä:
– Koko joukkue osallistui hyökkäämiseen ja puolustamiseen, näin saatiin onnistumisia laajalla rintamalla.

Veiterän seuraava peli on sunnuntaina 8.1., jolloin vastaan tulee ensimmäistä kertaa tällä kaudella JPS Jyväskylästä. JPS on sarjassa kolmantena ja on pelannut hyvän alkukauden. Luvassa on jännittävä ottelu, jossa on jaossa tärkeät pisteet. Ottelu alkaa kello 13.

Tervetuloa Kisapuistoon kannustamaan Veiterä voittoon!

Bandytoimitus