Vesta oli vahvempi- Veiterä U16 jäi pronssiotteluun

Keskiviikkoiltana Helsingin Oulunkylässä taisteltiin U16-ikäluokan SM-finaalipaikasta Vestan ja Veiterän joukkueiden kesken. Veiterä joutui valitettavasti lähtemään otteluun vahvasti varamiehisenä, eikä saatu mukaan riittävästi vaihtopelaajia.

Veiterä lähti silti hakemaan matsista voittoa ja finaalipaikkaa rohkealla karvauspelillä kuten edellisessä Kamppari- ottelussa. Vesta kuitenkin osoitti vaarallisuutensa heti pelin alussa ja siirtyi nopeasti johtoon. Veiterä pelasi kuitenkin vahvasti ja hyvällä itseluottamuksella onnistuen siirtymään johtoon kaksikin kertaa. Puolen tunnin kohdalla tilanne oli Veiterälle 2-3 ja kaikki näytti mahdolliselta. Sitten tuli kuitenkin sysimusta neljäminuuttinen, jonka aikana Vesta iski peräti neljä maalia. Veiterällä oli siinä vaiheessa pientä hässäkkää vaihtojen kanssa: jouduttiin tekemään useita suunnittelemattomia vaihtoja äkkiä luistinongelmien ja pienten vammojen takia. Vesta hyödynsi armotta Veiterän hetkellisen sekaannuksen, mutta jakson lopussa Veiterä pystyi vielä ryhdistäytymään ja sai tehtyä taukolukemiksi 6-4.

Toisen puoliskon alku oli Veiterältä vielä ihan hyvää pelaamista ja kavennusmaalikin oli lähellä, mutta vähitellen alkoi jalka painamaan ja Vesta meni menojaan. Helsinkiläisten vahva luistelu ja fyysisyys sekä röyhkeät suoraviivaiset hyökkäykset olivat liikaa Veiterälle. Maaleja syntyi lisää tasaiseen tahtiin, mutta veiteräläisten pelihuumori säilyi onneksi loppuun asti ja myös Vestan maaliverkko heilui vielä muutaman kerran. Loppunumerot Ogelissa Vestalle 15-7 ja näin Vesta eteni finaaliin Veiterän jäädessä taistelemaan pronssimitaleista.

Veiterän pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, mutta pari vaihtopelaajaa olisi tarvittu lisää. Ottelu oli erittäin kovatempoinen, eikä Veiterä yksinkertaisesti jaksanut toteuttaa valmentajan laatimaa rohkeaa taktiikkaa vain kahden vaihtopelaajan avulla. Ehkä hiukan maltillisempi karvauspeli olisi kuitenkin ollut parempi vaihtoehto.. no kukapa tietää.

Veiterän joukkueesta erottui ennen kaikkea todella voimakkaasti ja taitavasti pelannut Paavo Simpura. Myös Ville Reijonen onnistui taas mainiosti. Samoin Niklas Loikkanen oli hyvällä pelipäällä. Mainittakoon myös hyökkäyspään kovassa karvaustyössä uurastanut Eino Viuhko sekä voimakkaassa paineessa hienosti pelanneet topparit Elias Hentunen ja V-V Hietamies. Myös apuun hälytetyt nuoremmat pelimiehet Oula Mihl, Tuomas Haimila ja Niki Haajanen täyttivät tehtävänsä hyvin kovassa paikassa.