Voitto toisestakin semifinaalista: aina vaan 8‒2

Veiterä nappasi toisenkin voiton semivaiheessa. Akilles tarjosi hyvän vastuksen ja peli päästiin pelaamaan hienossa bandykelissä. Aurinko paistoi ja pikku pakkanen nipisteli katsomossa varpaita. Voi olla, että lauantaina nähtiin viimeinen bandypeli Porvoossa? Veiterä voitti Akilleksen 8‒2, samoin numeroin kuin Lappeenrannassa. Mainittakoon, että myös P21:ssa välierä päättyi samoihin numeroihin…

Akilles pääsi valitsemaan itselle ensimmäiselle puoliskolle myötätuulen, jonka turvin kotijoukkue ajatteli saavuttavansa etua. Peli alkoi kuitenkin Veiterältä erittäin vahvasti. Jo kolmannen minuutin kohdalla kippari Janne Hauska pääsi katselemaan Akilleksen parhaana palkitun maalivahti Olli Lappalaisen silmikon läpi Oltsan suklaanruskeita silmiä… Pallo niukasti ohi tolpan ‒ tosin Veiterän kannalta väärälle puolelle.

Peli painui kokolailla Akilleksen päätyyn: Veiterän luisteluvoima, syöttöpeli ja koko joukkueen osallistuminen hyökkäämiseen ja puolustamiseen olivat liikaa Akillekselle. Pelin toisesta kulmurista Ere Verhelä sivalsi pallon Akilleksen maaliin, syötön antoi Eetu Peuhkuri.

Tämän jälkeen pelattiin neljä minuuttia ja taas poimittiin pallo Lappalaisen vartioiman maalin verkosta: nyt asialla oli Janne Hauska ja vapauttavan syötön antoi taas Eetu. Hieno ”tekomaali”. Tämän jälkeen peli oli täydelleen Veiterän hallussa ja peli painui Akilles-päätyyn. 24. minuutin kohdalla ‒ hieman epäselvän purkupallon tuloksena ‒ peliväline löytyi Andy Ropon ulottuville. Antti-Juuso joutui ampumaan hieman hankalasta asennosta, mutta pallo painui kuin väkisin ohi Lappalaisen: 0‒3.

Akilles sai paikkansa 26. minsan kohdalla kulmurista ja yksi Akilleksen parhaista tänään, Juuso Johansson, pääsi sivaltamaan 1‒3-kavennuksen, joka jäi taukonumeroiksi.

Ensimmäisellä jaksolla pelin kuva oli selvä. Vieraiden keskikenttä Tomi Hauskan toimiessa moottorina ja Aksi Seppäsen, Tero Liimataisen ja Eetu Peuhkurin tuella oli tänään ylivoimainen: hyökkäyksiä vyörytettiin jatkuvasti kohti Rauol Karlqvistin johtamaa Akilles-alakertaa. Kotijoukkue puolestaan pyrki nostelemaan flippejä yli Veiterä-puolustuksen target-pelaaja Saku Hämäläiselle, joka kuitenkin jäi hieman yksinäiseksi Veiterä-libero Santtu Nurmen orkesteroiman Veiterä-puolustuksen keskellä. Akilleksen hyökkäyspäässä Rasmus Lindqvist väläytteli littariaan, mutta usein lyönnit menivät kohti koulun päätyä.

Toisella puoliskolla Veiterä sai myötätuulen taakseen: spinnut levälleen, skuutit tiukalle ja täysillä kohti Akilles-maalia: peli sujui hyvin, mutta palloa ei saatu kunnolla maalipaikoille. 61. minuutilla Akilles sai kulman ja kohtuullisen monimutkaisen (tai onnekkaan?) kuvion jälkeen pallo osui Saku Hämäläiselle tekopaikkaan: Saku pamautti pallon ruttupuolellta hienosti yläkulmaan ja peli oli yht’äkkiä 2‒3. Mitä nyt?

Vierasfanit lauloivat: Veiterä-Veiterä-Veiterää… Karjalaista kajahtaa ‒ Veiterä! Ja sitten alkoi kajahdella..: 64. minuutilla vellokset Tomi ja Janne Hauska näyttivät kuinka maali pitää tähdä: Tomppa nosti pallon yli Killen-parkin ja Janne otti haltuun ja ohi Lappalaisen. 2‒4. Tomi osoitti, että hän on yksi liigan älykkäimmistä pelaajista ja syöttö Jannelle oli yksi parhaimmista mitä tällä kaudella on nähty!

77. minuutilla nähtiin toisenlainen kuvio: entisellä kotikentällään pelannut Emil Fedorov toi pallon vahvasti ylös ja jo lähes varmassa maalipaikassa siirsi pallon keskelle ja Tero Liimatainen pääsi väläyttämään tunnettua lämäriään: pallo varmasti maaliin ja raks! Akilleksen selkaranka poikki, 2‒5.

Tämän jälkeen peli oli kokolailla Veiterän hallussa. 83. saadusta kulmurista Valtteri Hauska sivalsi numerot jo 2‒6:teen ja lopussa tehtiin maaleja parin minuutin välein: Eetu Peuhkuri hyvän syöttökuvion päätteeksi 2‒7:ään ja Tuukka Loikkanen loppunumeroiksi 2‒8 Emppu Fedorovin esityöstä. Tuukan maali osoitti, että lahjakkaan junnupelaajan taidot eivät ole kadonneet minnekään vaan pallo osui varmasti Olli Lappalaisen vartioimaan maaliin.

Ottelupöytis

Veiterän joukkueesta parhaana palkittu Aleksi Seppänen juttelin näin pelin jälkeen:

 

Ottelun tuominnut Pete Kuusela näki hyvän ottelun:

 

Veiterä pelaa finaalipaikasta kotikentällä Kisapuistossa keskiviikkona 28.2. Akilles on nyt pantu selkä seinää vasten: voitolla Veiterä etenee finaaliin ‒ tule ja kannusta Veiterä loppuotteluun!

Bandytoimitus