Jäsenkirje, 24.1.2016

JÄSENKIRJE, Sunnuntai 24.1.2016

Veiterän puheenjohtaja Lauri Kunnas

Veiterän puheenjohtaja Lauri Kunnas

 

Hyvä veiteräläinen,

Tänä aamuna Kisapuistossa oli hienoa nähdä taas kymmenittäin pieniä jääpalloilijoita ja lukuisia talkoohenkisiä vanhempia ja toimijoita turnausta pyörittämässä. Useasta suusta kuulin kehuja lajia ja järjestelyvastuussa ollutta Veiterän JUNNUBandyä kohtaan. Ilme kentällä ja sen reunoilla oli iloinen ja se tarttui jokaiseen. Lasten ja nuorten liikuntaan liittyvä vapaaehtoinen talkootyö on seuran ja koko lajin tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkein asia. Erityisen ilahduttavaa on nähdä lukuisia uusia vanhempia mahdollistamassa lasten hieno jääpalloharrastus.

Tätä kirjoittaessani olen saanut päivityksiä Veiterän edustusjoukkueen ja HIFK:n välisestä ottelusta, jonka Veiterä lopulta hienosti voitti yhdellä maalilla tiukan taistelun päätteeksi. Toisessa tämänpäiväisessä ottelussa Bandyliigan sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ollut joukkue pelasi tasapelin sarjakärkeä vastaan. On hienoa, että meillä on tasainen sarja ja kaikki on vielä auki kevään ratkaisupelejä silmälläpitäen. Olen varma, että myös Veiterän parhaimmat pelit ovat vielä edessä – juuri silloin kun huippuonnistumisia tarvitaan.

Veiterää ja suomalaista jääpalloilua puheenjohtajan paikalta seuranneena olen vakuuttunut, että lajillamme on mainio tulevaisuus. Lukuisten hyvien vaihtoehtojen joukossa kilpailu harrastajista on kuitenkin tiukkaa. Meidän tulee tulevaisuudessakin puhaltaa yhteen hiileen ja asemoida itsemme oikein. Jos lajin suosio, harrastajamäärät ja yleisön mielenkiinto jääpalloa kohtaan ovat kovin pieniä, pitää paukut kohdistaa lajin suosion kasvattamiseen seuran ulkopuolisten ihmisten keskuudessa. Tässä avainkohderyhmänä pitää olla nuoret lapsiperheet.

Huippujääpalloiluun kuten kaikkeen kilpaurheiluun sisältyy paljon tunnetta, intohimoja ja visioita voitoista ja menestyksestä. Näin pitääkin olla, sillä ilman intohimoa ei viihdyttävää huippu-urheilua olisi. Pääsarjatason edustusjoukkueen toimintaa pyöritettäessä on taloudelliset realiteetit kuitenkin tunnistettava. Kulujen ja pääasiassa yhteistyökumppaneilta saatavien tulojen on oltava hallinnassa ja tasapainossa. Tämä ei ole helppoa, mutta kuitenkin mahdollista, kuten viimeisimmät vuodet ovat osoittaneet.

Olen nyt kaksi vuotta ollut Veiterä-talkoissa puheenjohtajan roolissa, minkä tehtävän jätän tämän kauden jälkeen. Toivon nyt kaikkia Veiterän toiminnassa mukana olevia pohtimaan vaihtoehtoja uusiksi vastuuhenkilöiksi ja vaikka ilmoittautumaan itse mukaan seuran johtotehtäviin. Tehtäviä ja organisointia voidaan muokata mukana olevien henkilöiden mukaan. Suurimman kehityspaineen näen kohdistuvan edustusjoukkueen toiminnan pyörittämiseen urheilullisesti ja taloudellisesti kestävästi tulevaisuudessakin. Junioripuolella on nyt sellainen ilme, että uskon hiljaisimpien aikojen olevan takanapäin.

Ollaan yhteydessä ja rakennetaan tämän hienon, raikkaan ja kohtuullisen edullisen urheilulajin ympärille mainiota tulevaisuutta ! Hyvää kauden jatkoa kaikille veiteräläisille 😉

Lauri
Veiterä ry:n pj
040 5828 359
lauri.kunnas[at]upm.com