Juniorit

Kausijulkaisu 2023-24 lukuun klikkaamalla tästä

Jääpallokausi 2023−2024 on käynnistynyt kaukalossa

Veiterä ja Sudet käynnistivät junioreiden jääpallokauden Kisapuisto harjoitushallissa lokakuussa. Jääpallokoulu on kaikille avoin ja loistava mahdollisuus päästä aloittelemaan luistelukautta, ennen ulkojäiden aukeamista. Jääpallokoulussa käydään läpi harjoitteita osallistujien taitotason mukaan ja tietenkin tutustuen jääpallon lajina. Kaudella 2021-2022 jääpallokoulu kokoontui 13 kertaa, joilla oppilaita oli yhteensä 196. Jääpallokoulu siirtyy isolle tekojäälle heti sen valmistuttua. Luistelukoulun ajankohdasta ison jään auettua tiedotetaan Veiterän netti-sivuilla ja muilla some-kanavilla.

Veiterä jatkaa tulevalla kaudella hankettaan Veiterästi jäälle, joka toteutetaan Leader Länsi-Saimaa ry:n ja maaseudun kehittämisrahan turvin. Hanke suuntautuu Lappeenrannan läntisen alueen kuntiin Lemi, Savitaipale, Luumäki ja Taipalsaari, sekä Lappeenrannan maaseutualueen taajamiin. Viime kaudella hankkeessa järjestetyissä koulujen jääpallotapahtumissa tavoitettiin 679 lasta. Mukana oli 36 koululuokkaa tai esikouluryhmää. Tälläkin kaudella toimintaa järjestetään ennen ulkojäiden aukeamista niissä kunnissa, joilla on oma jäähalli, kuten Savitaipale ja Luumäki. Ulkojäiden jälkeen suunnataan myös muihin kuntiin liikuttamaan koulujen ja päiväkotien lapsia jääpallon merkeissä.

Samaisen hankkeen toinen isompi toimintamalli olivat ja ovat peli-illat, joita oli viime kaudella 14 ja niissä kävi yhteensä 685 nuorta pelaajaa. Veiterä ja SaiPa ry jatkavat näitä viimekaudelta tuttuja pihapelitapahtumia, kun ulkojää avautuu. Peli-iltoihin ovat tervetulleita kaikkien lajien harrastajat, ja myös uusilla harrastekokeilijoilla on mahdollisuus tulla tutustumaan jääpalloon. Tapahtumien keskiössä on pelaaminen, isolle jäälle tehdään pienpelikenttiä ja osallistujat jaetaan luistelukokemuksen mukaan ryhmiin. Koko tunti käytetään pelaamiseen.

Veiterä toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan junioritoimintaansa yhdessä jääpallokoulun kumppanin Viipurin Susien kanssa. Samalla Veiterä kiittää yhteistyökumppaneitaan Leader Länsi-Saimaa ry:tä, UPM:ää, Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiötä ja Etelä-Karjalan Osuuspankkia tuesta, jolla jääpalloa tehdään tutuksi maakunnan lapsille ja nuorille.

Veiterä tarjoaa jääpallon harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Ota rohkeasti yhteyttä, tule mukaan ja ole veiterä!

Lisätiedot: Iikka Voutilainen
p. 045 232 8576
jaapallokouluuk@gmail.com

Veiterän nuorisotoiminta on tavoitteellista, urheilullista ja pitkäjänteistä. Veiterä on maakunnan menestynein jääpalloseura ja toimintamme tähtää uusien jääpalloikäluokkien kehittämiseen – aina edustusjoukkueeseen saakka.

Veiterässä jääpallo on monelle pelaajalle ns. ykköslaji talvellla ja kesän aikana he harrastavat monipuolisesti urheilua jääpalloa tukevien kesälajien parissa. Hyvin tavallisesti jääpalloilijat harrastavat kesällä jalkapalloa, pesäpalloa tai vaikka yleisurheilua. Jääpallo tukee lapsen ja nuoren monipuolista liikuntaharrastusta läpi vuoden.

Joukkueiden ja harrastajaryhmien vetäjien yhteystiedot on ilmoitettu joukkueiden omilla alasivuilla.

JUNNUBandy – Jääpallon iloa nuorimmille ikäluokille

Juniroritoiminnassa jääpallon voi aloittaa nuorimpien junioreiden peleissä. Seuran JUNNUBandy-toiminta tarjoaa luistelun ja pelaamisen riemua alle 11-vuotiaille lapsille.

Veiterän JUNNUBandy-toimintaan ovat tervetulleet kaikki 2010 ja sen jälkeen syntyneet tytöt ja pojat. JUNNUBandy kokoaa yhteen pienten lasten luistelukoulutoiminnan, 6-10 -vuotiaiden toimintaa ja U10-junnujen pelitoimintaa.

JUNNUBandy-toimintaan kuuluvassa luistelu- ja jääpallokoulussa vanhemmat juniorit rehtorin kanssa opastavat pienimpiä pelimiehiä luistelun saloihin.

 

Veiterän ikäkausijoukkueet U10 – U12 – U14 – U16 – U18 (lisätietoa joukkueiden omilla sivuilla)

U10-joukkueeseen kuuluvat pääosin 2014 syntyneet pelaajat.

U12-ikäluokka (2012-2013)  osallistuu SM-sarjaan.

U14-nuoret ovat syntyneet 2010-11. He pelaavat lyhennetyllä kentällä, jossa on 1+8 pelaajaa. U14-joukkue osallistuu ikäluokan SM-sarjaan.

U16-ikäluokan (s. 2008-09) joukkuetta Veiterä ei saanut tällä kaudella kasaan. Ikäluokan pojat osallistuvat U18-otteluihin.

U18-ikäluokka (s. 2006-07)  osallistuu tällä kaudella SM-sarjaan ja UK Bandy cupiin.

Tervetuloa mukaan Veiterään!

Pelissä mukana: