Nihkeälläkin pelillä voitto Botniasta

Botnia – Veiterä 4–5 (2–3)

Veiterä nappasi tärkeän alkukauden voiton Oulunkylässä Botnian kustannuksella. Parhaimmillaan Veiterä johti jo kolmella maalilla, mutta taisteluhenkinen Botnia teki ottelun loppuvaiheesta jännittävän.

Veiterä aloitti maalinteon rankkarista pelin 13. minuutilla kun Niklas Valtanen osui jälleen pilkulta maaliin. Joukkueen kippari Ere Verhelä ja Joonas Peuhkuri veivät Veiterän jo 3–0-johtoon, mutta juuri ennen taukoa Botnia osui kahdesti ja jännittävistä asemista lähdettiin toiselle puolikkaalle.

Maaleja tehtiin toisella jaksolla tasatahtiin ja Veiterä oli 3–4-johdossa kun pallo kimposi Botnian puolustuksen kautta omaan maaliin. Tämän jälkeen Veiterän voittomaaliksi jäi Niklas Valtasen tekemä 3–5-osuma pelin 70. minuutilla. Botnia kavensi vielä loppunumeroihin Tero Määttälän toisella osumalla, mutta sitä lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Aivan pelin lopulla vauhti kiihtyi, mutta alkukaudelle ominaiseen tapaan pallot pomppivat mailasta ja syötöt ei aivan napsuneet kohdalleen.

Kauden tässä vaiheessa pisteiden merkitys on suuri, ja nämä olivat Veiterälle tärkeät vieraspojot.

Samaan aikaan Botnian ja Veiterän pelin kanssa pelattiin Porissa, jossa Narukerä ja Kampparit tasasivat pisteet. Vaikuttaa siltä, että kauden 2022–23 Bandyliigasta on muodostumassa hyvin tasainen ja se on pelkästään hyvä asia. Joukkueiden pelimäärät ovat 2–3 (paitsi jumbo-Olssilla on 5) ja kun kausi on saatu kunnolla käyntiin, Kampparit ja Veiterä ovat sarjakärjessä kolmella ottelulla ja viidellä pisteellä. Nämä joukkueet kohtaavat joulukuun lopulla kahdesti ns. Back-to-Back -otteluissa Tapanina 26.12. Mikkelissä ja 30.12. Kisapuistossa.

Botnia–Veiterä -pelin ottelupöytäkirja.

Ottelun Youtube-taltionnin voi hakea tältä sivulta ja pelin voi ainakin katsella sieltä.

Veiterän seuraava peli on Kisapuistossa, sunnuntaina 4.12., jolloin OLS saapuu Lappeenrantaan.

*   *   *