Ottelusarja tasoihin – pudotuspelitunnelma nousee

Veiterä – Kampparit 2–4 (1–3)

Mikkelin Kamppareiden vauhdikas ensimmäisen jakson peli yllätti Veiterän. Kampparit nappasi tuikitärkeän vierasvoiton ja tasoitti semifinaalisarjan 1–1:teen. Pelit jatkuvat ensi viikolla Mikkelissä ja Lappeenrannassa.

Kampparit tuli pelin alkuun latautuneena ja terävästi: korkea karvaus, tiivis keskialueen peli ja tehokkaasti hyödynnetyt maalipaikat veivät vieraat vajaan puolen tunnin kohdalla jo 0–2-johtoon. Ensin onnistui 17. minuutilla Simo Huotelin, jonka kaukolaukaus painui takaylänurkkaan ohi Joonas Kankkusen. Tilannetta edelsi sekava Veiterän pelin rakentaminen keskialueella, josta Huotelin haistoi maalipaikan.

Pelin 27. minuutilla Kamppareiden neljäs kulmatilanne tuotti tulosta: Rasmus Kettunen täräytti Aki Mannisen tarjoilusta pallon suoraan verkkoon.

Kuten todettu, niin Kamppien alkurynnistys oli kova. Teikkauksessa Kampit pääsivät valitsemaan ensi jaksolle navakan myötätuulen, Veiterä puski hyökkäyksiään vasten tiivistä 10 pelaajan nippua ja ei löytänyt niitä normaaleja, ovelia avaussyöttöjä keskialueelta omille hyökkääjille. Kampparit oli muuttanut siten omaa puolustuskuviotaan viime keskiviikon pelistä. Veiterän peli perustuu vahvasti pallon hallintaan ja hyökkäyspainopisteen nopeaan vaihtamiseen, joka avaa väylää kohti vastustan maalia. Nyt Kampparit eivät antaneet siihen mahdollisuutta ja he valuivat hyvin tiiviiksi bussiksi omalle kaarelle.

Pelin 36. minuutilla Eetu Peuhkuri osoitti kokeneen pelimiehen taitoja: Veiterälle tuomittiin vapaalyönti kaaren päältä, noin 23 metrin päästä maalia. Vielä kun Kamppi-veskari Lasse Korhonen asetteli harvahkoa muuria paikoilleen, Peuhkuri sivalsi pallon ohi hölmistyneen Korhosen. Pelimiehen maali, joka nostatti tunnelmaa Veiterä-leirissä ja kotiyleisön keskuudessa.

Kamppareiden kova karvauspeli oli tänään Veiterälle vaikea vastus. Vieraiden kolmas maali syntyi kun kokenut Kimmo Huotelin oli ajautunut syvälle Veiterän päätyyn, josta hän sai syötettyä pallon Elmeri Hämäläiselle. Hän ohjasi pallon ohi Kankkusen ja vieraat pääsivät hieman karkuun ja viettämään taukoa 3–1-johdossa. Veiterän puolustukselta pieni merkkausvirhe.

Pudotuspelitunnelma tiivistyy…

Veiterä pääsi kaahailemaan myötätuuleen toisella puoliskolla. Kun oli pelattu viitisen minuuttia, niin Peuhkuri vapautti Niklas Valtasen puolittaiseen läpiajoon ja Niklas rävisti pallon voimalla vinkkelistä kohti Kamppareiden maalia. ”Oma maali”, tiedotti päätuomari M-O. Gustafsson ottelusihteerille ja tässä vaiheessa näytti hyvältä: Veiterä luistelee väkisin Kampit nurin. Varsinkin sivutuet Matias Lehtonen ja Ere Verhelä olivat jatkuvasti vaarana vieraiden hyökkäysalueella.

Kamppien tiivis puolustus kuitenkin piti ja kun 67. minuutin kohdalla nähtiin Kisapuistossa niin tuttu kulmakuvio, jossa Tomppa Hauska syöttää ja Jane Hauska iskee pallon maalin kattoon, niin loppunumerot olivat valmiina: 2–4.

Veiterä painoi hervottomasti päälle: tilanteita pyrittiin rakentamaan päätykiertojen kautta, kaukaa nostamalla palloa taisteluvyöhykkeelle ja sieltä survomaan palloa puoliväkisin maaliin. Lumikolaa olisi tarvittu? Korhonen ja muu Kamppari-puolustus pysyi kuitenkin pystyssä ja he osuivat hyvin myös ilmapalloihin. Veiterä oli kamppailutilanteissa aseeton ja lisämaaleja ei nähty.

Vaikka aivan lopussa, pelattaessa jo Gustafssonin määräämää lisäaikaa, EPeuhkuri ja Kamppareiden Santeri Laitinen ottivat toisiaan vastaan kohdistuneet huitomisjäähyt, ottelu pysyi siistinä. Molemmat joukkueet tietävät, että pelit jatkuvat vielä – jännityksellä seurataan myös erotuomariasettelua, onko Gustafsson myös keskiviikon pelissä mukana.

Otteluisäntä Peabin palkintoraati kotijoukkueen arvokkaimpana pelaaja libero Juuso Kärmeniemen ja vierasjoukkueesta nuoren Simo Huotelinin. Hyvin oli raati ottelua seurannut!

Ottelupöytäkirjaan tästä linkistä

Pelin jälkeen Tero Nieminen ehti Veiterä-median tentattavaksi ja kertoi pelin tunnelmista tähän tapaan:

Pelit siis jatkuvat: keskiviikkona 1.3. otellaan Mikkelissä ja perjantaina 3.3. jälleen Lappeenrannassa – sitten nähdään, tarvitaanko tässä ottelusarjassa vielä viides ottelu? Se olisi vuorossa sunnuntaina 5.3. Mikkelissä.

Porvoossa Narukerä otti arvokkaan vierasvoiton (1–2) ja on voiton päässä finaalipaikasta, se ratkennee Porissa ensi keskiviikkona. LiveScoren merkintöjen mukaan pudotuspelifiilis on myös tuossa otteluparissa nousussa…

Bandytoimitus