Suomen Cup: Veiterä lähtee voittamaan

Veiterän edustusjoukkue aloittaa kotimaiset pelit Suomen Cupissa Oulussa. Päävalmentaja Aleksei Nikisovin tavoitteena on parantaa joukkueen peliesitystä peli peliltä. Joukkue tavoittelee finaalipaikkaa viikonlopun lohkovaiheen peleistä.

Päävalmentaja Aleksei Nikisov kertoo, että joukkueen tavoite on selvä:

”Joo-o, lähdemme voittamaan jokaista peliä. Pelimme paranee koko ajan ja pystymme varmasti esittämään erilaista bandyä kun ehkä meiltä odotetaan. Joukkue on hyvässä kunnossa.”

Voittamiseen vaaditaan hyvää taktiikkaa ja sen omaksumista, mutta säälläkin voi olla Oulun turnauksessa vaikutuksensa:

”No nyt on luvattu vähän sadetta ja se saattaa vaikuttaa pelitapaan, mutta sehän on sama kaikilla joukkueilla. Emme ota painetta siitä”, Nikisov linjaa.

Aleksei Nikisov sanoo, että myös muita joukkueita tarkkaillaan huolella turnauksen aikana. Se on osa valmistautumista kauteen:

”On tärkeää, että meillä on tuntuma siitä missä muut menevät. Joukkueen johdossa meillä onkin omat roolit tarkkailussa ja kaikkia joukkueita pyritään seuraamaan huolella. Myös pelaajat osallistuvat pelien tarkkailuun eräiltä osin.”

”Joukkueessa on hyvä, keskusteleva ote. Puhumme kopissa ja palavereissa ruotsia ja Hauskan Tomi ja Janne ja Seppäsen Aksi tulkkaavat. Joukkueen toinen johtaja, Segerman Lare on myös mukana näissä palavereissa. Se on hyvä asia, että joudumme keskittymään keskusteluissa tarkasti bandyn puhumiseen [’att tala på bandy’, toim.huom.]. Se vaikuttaa fokusoitumiseen ja keskittymiseen”, Nikisov avaa tilannetta ja kertoo kyllä jo oppineensa keskeistä ”koppikieltä” myös suomeksi.

Suomen Cupissa Veiterä lähtee siis voittamaan jokaista peliä. Avauskentällisiin voidaan turnauksen aikana tehdä joitain muutoksia ja maalivahtipelaamisesta päätetään aina vähän lähempänä ottelua.

Veiterä pelaa B-lohkossa, jossa ovat mukana Akille, Kampparit ja Narukerä. A-lohkossa pelaavat Botnia, HIFK, JPS, OLS ja WP 35. Lohkojako perustuu viimekauden Bandyliigasijoituksiin.

Veiterän ottelut Suomen Cupin lohkovaiheessa:

Pe 28.10.
Klo 19:10: Akilles – Veiterä

La 29.10.
Klo 15:00: Veiterä – Kampparit

Su 30.10.
Klo 15:10: Narukerä – Veiterä

Koko otteluohjelma ja Oulun lohkovaiheen ottelutulokset täältä

–Bandytoimitus