Veiterä ja Hammarby Bandyn yhteinen bandypäivä 27.1.2018

Veiterä ja ruotsalainen suurseura, tukholmalainen Hammary Bandy tekivät seurojen välisen yhteistyösopimuksen urheilutoiminnan, markkinoinnin ja seuratoiminnan kehittämisestä lokakuussa World Cupin yhteydessä. Nyt yhteistyö ottaa ensimmäiset konkreettiset askeleet.

Veiterän edustusjoukkue, seuratoimijat ja veteraanijoukkue matkustavat tammikuun viimeisenä viikonloppuna Tukholmaan. Retkellä on siis mukana varsin laaja kattaus Veiterän jääpalloaktivisteja: taustavoimia, pelaajia, talkooväkeä ja junnutoimijoita.

Lauantaina 27.1., sopivasti MM-kisatauon aikana seurojen edustusjoukkueet kohtaavat Zinkenin legendaarisella kentällä klo 12:15 alkaen. Veiterän edustusmiehistö kohtaa todellisen huippuryhmän: Hammarby, tuttavallisesti ”Banjen”, majailee Elitserienissä kolmannella sijalla, vain pisteen perässä sarja johtavaa Sandvikeniä ja kakkosena olevaa Edsbyniä. Kärjen osalta tämän kauden Elitserien on poikkeuksellisen tasainen ja jännittävä.

Huippupeli MM-tauon aikana antaa Veiterän edustusjoukkueelle hyvän tuntuman siitä ”missä mennään” suhteessa kansainväliseen tasoon ja samalla joukkue saa arvokasta sparrausta ajatellen tämän kauden ratkaisupelejä.

Matkan aikana pohditaan seurojen yhteistyön tiivistämistä urheilullisella ja toiminnallisella tasolla. Yksi tärkeä toimintakenttä on junnu- ja nuorisotoiminnan kehittäminen. Toivottavasti nähdään pian, että Bajenin junnupelaajia olisi mukana Veiterän nuorisoturnauksissa ‒ sekä päinvastoin.

Lauantaipäivän palavereiden ja edustusjoukkueen sparripelin lisäksi Zinkeillä nähdään historillinen Hammarby Bandy ja Veiterän veteraanien ystävyysottelu. Veiterän veteraanit ovat vuosittain pyrkineet avaamaan uusia jääpallopolkuja maailmalle: milloin Kiinaan, milloin Uljanovskiin ‒ nyt on vuorossa Tukholma ja legendaarinen Zinken!

Matkalle lähtee pelaajien lisäksi veteraanien ja pelaajien sekä toimijoiden avecit. Näin rakennetaan kokonaisvaltaisesti seurayhteistyötä paitsi Veiterän piirissä myös suhteessa Hammarby Bandyn suuntaan. Kaikkiaan Veiterätoimijat pääset tutustumaan suurseuran toimintamalleihin ja toimijoihin ‒ sekä tietysti vierailemaan kohderyhmälle sopivasti valittuun matkakohteeseen eli ABBA-museoon…

Seuraavan syksyn aikana suunnitellaan Hammarby Bandyn toimijoiden ja joukkueiden vierailua Lappeenrantaan. Tästä informoidaan sitten myöhemmin.

Bandytoimitus