Veiterä on Suomen mestarit 2017

Huikea finaaliottelu päättyi  Veiterän toisen puolijakson upean nousun myötä Suomen mestaruuden juhliin!

Bandyliigan finaali: Akilles – Veiterä 3–5 (3–1)

Porvoossa pelattiin upea finaali huippuolosuhteissa. Vajaat 4 000 vihreävalkoista kannattajaa näkivät ja kokivat kaksijakoisen ottelun: ensimmäinen puoliaika oli Akilleksen, toinen Veiterän. Puoliajalla Akilles johti jo 3–1, mutta toinen puolikas oli Veiterän ja lopputulos 3–5 kertoo Veiterän huippuvireestä kauden tärkeimmällä hetkellä!

Veiterän maalin ensimmäisellä jaksolla teki nuori tulevaisuuden tähti, ”Super-Junnu” Tuukka Loikkanen. Tucen ensimmäinen Bandyliigaosuma ei olisi voinut osua parempaan kohtaan: 1–0 Veiterälle kun kellossa oli 17. minuutti.

Akilles osoitti olevansa taisteleva joukkue. Richard Andersson iski pelin tasoihin ja yksi kaikkien aikojen suomalaisjääpalloilijoista Sami Laakkonen tälläsi kahdella lyöntimaalilla kotijoukkueen 3–1-johtoon. Samin ensimmäinen osuma syntyi hieman löysästä puolustuspelaamisesta, jossa Rasmus Lindqvist toi pallon röyhkeästi vasemmalta sisään ja pienen pomputtelun jälkeen pallo ajautui Laakkoselle, jonka kliininen ratkaisu vei Akilleksen 2–1-johtoon. 3–1-osuma tuli kulmasta, jolle kukaan eikä mikään mahtanut mitään.

Tässä tilanteessa Akilles sai kulman, ja pelissä kaikin puolin kunnostautunut Tuce Loikkanen nappasi lyönnin kädellä kiinni: siitä Tuukka istumaan 10 minuuttista ja pallo pilkulle. Kaikkien aikojen liberosuuruus Petteri Lampinen liukui pallon taakse ja Veiteräkatsomossa kylmäsi. Topi Peuhkuri kappasi ”Tutterin” ampuman rankkarin kiinni ja siitäpä pelin henki kääntyi! Topin pelastus osoitti, että taistelulla tämä kääntyy!

Toinen jakso ratkaisi

Toiselle jaksolle luisteli erittäin keskittynyt Veiterä.

Kaikesta näki, että nyt on tosi kyseessä ja luvassa on viimeinen kolmevarttinen. Emil Fedorov kuritti entistä kotiseuraansa ja toi Veiterän jo maalin päähän. Peli kääntyi kokolailla Veiterälle ja kuuden minuutin päästä Janne Hauska riisti pallon Akilles-puolustukselta ja iski pienestä kulmasta pallon näyttävästi reppuun. Peli oli jo tasan!

Tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue – niin ja kolme erinomaista erotuomaria Oulusta: kolmikko Kanniainen–Rekilä–Mutanen piti pelin hyvin otteessaan ja Veiterä sai kaikessa rauhassa rakentaa omaa peliään kohti Akilleksen maalia.

Pelin kulminaatio oli 80. minuutilla, kun Emil Segerman flippasi pallon erinomaisesti kärkipelaaja Janne Hauskalle, joka kiitti kunniasta, kiersi maalivahti Magnus Gustafssonin ja vei Veiterän 3–4-johtoon. Samalla kuului naksahdus aina Haminan Disas Fishille saakka kun Akilleksen selkäranka katkesi.

Veiterä leikitteli pelin loppuun ja Topi Peuhkuri vapautti Aleksi Seppäsen irti. Aksi näytti, että hän on yksi Bandyliigan johtavista keskikenttäpelaajista: pallo varmasti haltuun. siitä keskelle ja ohi maalinvahdin. Loppunumerot 5–3 Veiterälle!

Huh. Mestaruus oli varma ja mestarijoukkueen parhaana palkittiin oikeutetusti Topi Peuhkuri.

Näin pelin jälkeen kertoi ratkaisevan diagoolisyötön antanut antanut Emil Segerman ja sivutuen paikalla pelannut Ere Verhelä jutteli näin mestaruuden jälkeen näin:

 

Joukkueen kapteeni Janne Hauska oli luonnollisesti onnellinen pelin jälkeen:

 

Ottelupöytis

Näin Veiterä nappasi mestaruuden 37 vuoden jälkeen! Tässä muutama tunnelmakuva pelin jälkeen (kohta…)….

 

Bandytoimitus, Topiantti Äikäs