Veiterä U16 SM-finaaliturnauksessa Mikkelissä

Veiterän U16 joukkue joutui lähtemään lopputurnaukseen Mikkeliin varsin kapealla pelaajaryhmällä sairastumisten, loukkaantumisten ja muiden estymisten takia. Matkaan lähdettiin perjantaina puolilta päivin Kisapuistosta kuitenkin itseluottamusta uhkuen valmiina haastamaan ennakolta kovempia vastustajia. SM-finaaliturnaus pelattiin Hännissä 25.–27.2.2022.

Alkusarjan pelien perusteella tiedettiin, että mahdollisuuksia on hyvällä onnistumisella jopa mitalipeleihin. Se vaatisi kuitenkin venymistä koko porukalta.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli JPS, jonka kanssa oli alkusarjassa pelattu tasainen matsi, mutta yhden supermiehen show käänsi sen pelin jyväskyläläisille. Nyt lähdettiin hakemaan revanssia ja ottelu alkoikin hienosti. Pääsimme nopeasti 0–2 johtoon, mutta sitten ote kummallisesti herpaantui ja JPS latoi taukoon mennessä lukemiksi 5–2. Toisella jaksolla saatiin vielä parempaa otetta peliin, mutta ei pystytty enää nousemaan voittoon, vaan JPS otti avauspisteet numeroin 7–3. Ottelu pelattiin lumisateessa ja vastustaja näytti hallitsevan olosuhteet meitä paremmin.

Toisessa ottelussa vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikki Kampparit. Lumisade jatkui edelleen. Tällä kertaa siitä voisi olla jopa meille etua. Matsiin lähdettiin poikkeuksellisen puolustusvoittoisella taktiikalla ja normaalisti maalivahtina pelannut Aaro (Heimala) siirtyi kenttäpelaajaksi, jotta saatiin toinenkin vaihtopelaaja. Tianlu (Parvianen) oli maalissa. Kampparit oli kuitenkin totutusti erittäin vahva ja hyvästä taistelusta huolimatta kärsimme tappion lukemin 0–9 (0–6).

Lauantaina alkulohkon viimeisessä matsissa kohdattiin Stadin ylpeys IFK. Ottelussa oli vielä runsaasti panosta, koska HIFK oli voittanut JPS:n ja voitolla olisimme kaikki kolme joukkuetta tasapisteissä. Stadilaisille olimme sarjassa kahdesti hävinneet, mutta tiesimme mahdollisuuksia yllätykseen olevan olemassa.

Nyt päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa, mutta Paavon (Simpura) sairastuttua, lähdettiin taistelemaan voitosta vain yhdellä vaihtopelaajalla. Joukkue osoitti kuitenkin loistavaa venymistä ja taistelutahtoa, eikä IFK todellakaan päässyt helpolla. Häviöön oli kuitenkin tyytyminen tälläkin kertaa numeroin 4–2 (2–0) ja edessä oli vielä alemman loppusarjan ottelu lauantai-illalla Narukerää vastaan.

Iltaottelusta muodostuikin varsinainen trilleri. Ottelua ennen rivit harvenivat entisestään, kun Niklaskin (Loikkanen) jäi sairastumisen takia syrjään. Lisäksi Aino (Hannikainen) joutui lähtemään riparille, mutta onneksi saatiin Fei (Ikonen) pikahälytyksellä mukaan. Ilman vaihtopelaajia kuitenkin otteluun lähdettiin.

Matsi oli hyvin tasainen ja jännittävä, tilanteita oli runsaasti molemmilla joukkueilla. Kun viimeinen minuutti oli menossa, näytti tasapeli todennäköiseltä ja se olisikin ollut oikeudenmukainen lopputulos. Narukerä onnistui kuitenkin viimeisestä hyökkäyksestään tekemään voittomaalin, mikä ymmärrettävästi kirpaisi kovasti upean ottelun pelannutta joukkuettamme. Tappion karvasta kalkkia numeroin 4–3 (3–2).

Sunnuntaina oli tiedossa jumbofinaali ja vastassa taas JPS. Kovasti vielä yritettiin henkeä ja taistelutahtoa nostattaa, mutta ottelun alkupuolella oli jo nähtävissä selvää väsymystä, eikä pysytty vastustajan tempossa mukana. Harmillinen repsahdus hyvän turnauksen lopuksi, murskatappio lukemin 15–4 (7–1).

Kokonaisuutena turnaus oli meiltä kuitenkin vähintäänkin tyydyttävä. Pienellä lisävenymisellä tai ripauksella onnea, sijoitus olisi voinut olla paljon parempi. Pelasimmehan esim. aivan tasaisen matsin pronssille yltänyttä IFK:n joukkuetta vastaan. Lisäksi täytyy muistaa, että meillä oli selvästi turnauksen nuorin joukkue, josta muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta kaikki ovat U14-ikäluokan pelaajia. Ei ole siis todellakaan mitään syytä olla murheellinen, vaan pää pystyssä kohti uusia mahdollisuuksia!

U16 lopputurnaus joukkueessa pelasivat Niilo Puhakainen, Aake Riikkinen, Henri Käyhty, Aaro Heimala, Tianlu Parviainen, Sofia Arponen, Aino Hannikainen, Fei Ikonen, Paavo Simpura, Aatu Streng, Ville-Veikko Hietamies, Elmeri Kestola, Ville Reijonen, Joonas Kannelniemi ja Niklas Loikkanen.

Veiterän puolesta lähetämme onnittelut U16-ikäluokan Suomen mestarijoukkue Kamppareille sekä hopeamitalisti Vestalle ja pronssimitalisti Hifkille!

U16 joukkue kiittää kautta tukeneita:

Kesämäen Leipomo
Swerock
Holiday Club
Kuusitunturi
Lappeenannan Kuljetus Oy
Tikkurila
JH-Nostot
Extreme Works
Jari Juselius Oy
OmaSp
MMK-Kuljetus Oy
JV Jäähdytysvoima Oy
RTV
Peuhkuri Oy
Sinkko Logistics
Renta

 

 

*   *   *